Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 11:20, 15 sie 2023

Kasya napisał(a)
Jolu, czy rosnie u ciebie szałwia ?

Niestety mimo wielu prób, tylko wegetuje
April 11:23, 15 sie 2023

darkowa napisał(a)
cześć April
pytałaś u TAR o rabatkę od zachodniej strony , przy wjeździe i wąskiej.

otóż dokładnie mam taką i powiem, że warunki są ekstremalne, ale wydaje mi się że udało mi się w końcu ją ujarzmić.
rośnie tam epimedium ,2 bukszpany,
ciemierniki, w tym tez cuchnący, jesienią wsadziłam seslerię jesienną, i już sama nie wiem co tam jeszcze jest. a na dodatek po ścianie pnie się bluszcz
jutro postaram się zrobić zdjęcie

Krystyno, dzięki za twoje typy, może coś mi się z tego przyda. Ciągle się jeszcze za to nie wzięłam. Upał mnie dobija
April 11:25, 15 sie 2023

Margo2 napisał(a)
Jola, nadal nie mam pojęcia, czy będę u Ciebie w sobotę.
Bardzo bym chciała, szczególnie, że mogłabym poznać kolejne osoby.
No i jak zwykle zobaczyć Twój ogród, który nieustająco podziwiam.
Jak przesadzone dalie?
Czy zostają, czy będziesz zmieniała im miejscówkę?

Goś próbuj. Mam nadzieję że się jednak uda.
Dalia nie kwitnie. Nie wiem czy zbieg okoliczności i ma przerwę czy jednak za mało słońca. Przeniosę znowu gdzieś indziej
Gosialuk 13:25, 15 sie 2023

April napisał(a)

Dziękujemy.
Ja jestem już wypalona ogrodowo więc to pewnie ostatnia okazja w tym sezonie.
Trzeba podtrzymywać więzi
Spotkanie otwarte, więc zapraszam

Z chęcią bym skorzystała, ale niestety w tym roku się nie uda.
Może za rok zaplanuję wyprawę i poodwiedzam ogrody w okolicy.
Teraz już jestem umówiona z mamą na 27 sierpnia do Przypek, a w poniedziałek chcę zajechać do szkółek w Skubiance, żeby na własne oczy zobaczyć ten raj i oczywiście wyszukać coś dla siebie.
April 15:02, 15 sie 2023

Gosialuk napisał(a)

Z chęcią bym skorzystała, ale niestety w tym roku się nie uda.
Może za rok zaplanuję wyprawę i poodwiedzam ogrody w okolicy.
Teraz już jestem umówiona z mamą na 27 sierpnia do Przypek, a w poniedziałek chcę zajechać do szkółek w Skubiance, żeby na własne oczy zobaczyć ten raj i oczywiście wyszukać coś dla siebie.

Ze Skubianki to już rzut łopatki do mnie. Niestety w poniedziałek pracuję. Chyba że będziecie po 15-tej
Też mnie jeszcze ciągnie na zakupy ale tak tonę w doniczkach że byłby to samobój na maksa
Gosialuk 21:13, 15 sie 2023

Dzięki, ale wtedy to już bym do domu nie dojechała.
Rozumiem z tymi doniczkami, choć ja muszę posadzić, no bo kto mi je na działce podleje?
Za to na balkonie nieraz przechowalnik jest.
Makao 21:59, 15 sie 2023

inka74 napisał(a)
Pytanie - czy któraś z dziewczyn wybierających się do Joli 19-tego będzie jechała przez Skubiankę? Potrzebuję 2 palczatki ultraviolet...

Mogę zajechał ale jak odbierzesz?
April 08:11, 16 sie 2023

Masakra jak gorąco. Nie wiem co do soboty przeżyje. Ciągle podlewam ale już wszystko odczuwa brak deszczu. Smętnie to wszystko wygląda. Jesień będzie chyba wcześniej w tym roku, przynajmniej wizualna bo rośliny straaaasznie zmęczone. Miskanty połowę zwykłej wysokości, końce pozwijane, suche. Hakone się zwija w rurki. Nawet rdesty mają oklapnięte liście.
Makao 09:12, 16 sie 2023

No gorąco. U mnie pokazuje deszcz dopiero w sobotę. Ewentualnie jakaś burza po drodze.
Agatorek 09:20, 16 sie 2023

April napisał(a)
Jesień będzie chyba wcześniej w tym roku, przynajmniej wizualna bo rośliny straaaasznie zmęczone. .

U mnie powoli zaczynają się drzewa przebarwiać. Zdecydowanie za dużo słońca. Masakra.