Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Agatorek 16:56, 10 sie 2023

April napisał(a)
Pieścirogi? To powiat nowodworski? To tuż koło Agatorka...
Nie znam tej szkółki

Niby obok, a chyba tylko raz tam byłam . To obok Nasielska. Muszę nadrobić nieobecność.

Makao napisał(a)

Jeszcze nie ustalałyśmy godziny. Wiem tylko o której będzie Agatorek

April napisał(a)
Słuchajcie, no nie wiem jeszcze na którą godzinę. Nikt nic konkretnego nie proponował. Może tak od 12.00? Kto o której może... No bramy nie zamknę i nie powiem że "już się zaczęło" Choć pewnie niezły teatr z tego będzie

Tak właśnie celowałam w okolice południa .
Gosialuk 17:40, 10 sie 2023

Ale fajnie macie, kolejne spotkanko. Życzę samych miłych wrażeń, pięknej pogody i dużo dużo zdjęć dla tych obecnych tylko duchem.
Joku 20:35, 10 sie 2023

April napisał(a)

Oficjalnie witam zatem
Ja twój ogród mam w obserwowanych od dawna, czasem chyba coś tam skrobnęłam, ale ciężko mi pisać nawet w swoim. Nie nadążam. Mam plany na emeryturę ale to jeszcze ciut brakuje
Dziękuję za komplementy. Zdecydowanie do Hani czy Sylwii tempa to mi daleko. Działam zrywami, jak mam chwilkę.
Pamiętam co pisałam o Reine des Violettes, żeby ją nożycami szpalerowymi traktować. Zgadza się?

Tak, zgadza się. Nożyc nie użyłam bo jej rozmiar raczej do średnich się zalicza ale cięłam odważniej . Teraz ma piękne młode przyrosty i szykuje się do powtórnego kwitnienia.
Kasya 07:50, 13 sie 2023

Jolu, czy rosnie u ciebie szałwia ?
inka74 10:07, 14 sie 2023

Pytanie - czy któraś z dziewczyn wybierających się do Joli 19-tego będzie jechała przez Skubiankę? Potrzebuję 2 palczatki ultraviolet...
Agatorek 10:23, 14 sie 2023

To ja też mam pytanie

Czy któraś z dziewczyn, które wybierają się do Joli, chce juki? Wyrosły mi na kompoście
darkowa 22:16, 14 sie 2023

cześć April
pytałaś u TAR o rabatkę od zachodniej strony , przy wjeździe i wąskiej.

otóż dokładnie mam taką i powiem, że warunki są ekstremalne, ale wydaje mi się że udało mi się w końcu ją ujarzmić.
rośnie tam epimedium ,2 bukszpany,
ciemierniki, w tym tez cuchnący, jesienią wsadziłam seslerię jesienną, i już sama nie wiem co tam jeszcze jest. a na dodatek po ścianie pnie się bluszcz
jutro postaram się zrobić zdjęcie
Margo2 23:58, 14 sie 2023

Jola, nadal nie mam pojęcia, czy będę u Ciebie w sobotę.
Bardzo bym chciała, szczególnie, że mogłabym poznać kolejne osoby.
No i jak zwykle zobaczyć Twój ogród, który nieustająco podziwiam.
Jak przesadzone dalie?
Czy zostają, czy będziesz zmieniała im miejscówkę?
April 11:19, 15 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
Ale fajnie macie, kolejne spotkanko. Życzę samych miłych wrażeń, pięknej pogody i dużo dużo zdjęć dla tych obecnych tylko duchem.

Dziękujemy.
Ja jestem już wypalona ogrodowo więc to pewnie ostatnia okazja w tym sezonie.
Trzeba podtrzymywać więzi
Spotkanie otwarte, więc zapraszam
April 11:20, 15 sie 2023

Joku napisał(a)

Tak, zgadza się. Nożyc nie użyłam bo jej rozmiar raczej do średnich się zalicza ale cięłam odważniej . Teraz ma piękne młode przyrosty i szykuje się do powtórnego kwitnienia.

Cieszę się że na coś się przydała moja rada.