Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 18:12, 14 lut 2024

anpi napisał(a)
Poszłam sprawdzić jak kwitną moje oczary i nawet cyknęłam fotkę, a powąchać znowu zapomniałam
Twój to większy okaz, moje młodziaki, dodatkowo wyprowadzam na pień, więc przycinam.

No właśnie ja też zapomniałam powąchać
Moje oczary też młodziaki. Kupowałam takie lekko ponad metr. Ja puszczam luźno, jeszcze nie ma co przycinać
Ale ciekawa jestem twojego cięcia.
April 18:19, 14 lut 2024

Tydzień temu było tak

A dzisiaj piękne słoneczko pozwoliło na chwilę popracować

Pod wyciętymi hakonkami znalazłam oznaki wiosny

anpi 18:59, 14 lut 2024

Oczary spodobały mi się właśnie dopiero pod wpływem ogrodowiskowych zdjęć Wcześniej nie widziałam nic pięknego w tych dziwacznych frędzelkach Jak posadziłam pierwszego to dodatkowo zachwyciły mnie jego liście jesienią Teraz mam dwa, a ponieważ są wcisnięte w rabaty to wyprowadziłam je na pień i napewno będą ciągle przycinane by nie osiągnęły wielkich rozmiarów ( właściwie to nie pamiętam jakie mogą osiągnąć)
Nie wiem czy mam zdjęcie przed przycinaniem, ale wybrałam najgubszą i najbardziej prostą gałązkę , wypionizowałam patyczkiem i poprzycinałam wszystkie gałazki wypuszczane od dołu zostawiając te najwyżej. Wstawię u siebie jak wygląda jeden z nich.
anuska2507 20:21, 14 lut 2024

Tak czytam o Waszych oczarach... Swojego kupiłam prawie 2 lata temu i po zmianach planów rabat nie mam dla niego miejscówki Może posadzenie go w donicy przed wejściem do domu byłoby rozwiązaniem? Co myślicie o takim pomyśle?
Patrycja_KG_Lu 21:03, 14 lut 2024

Jak coś masz robić na siłę to może odsprzedaj, a za te pieniądze kup coś czego potrzebujesz/marzysz by mieć w ogrodzie?
Gruszka_na_w... 21:43, 14 lut 2024

April napisał(a)

A dzisiaj piękne słoneczko pozwoliło na chwilę popracować

Oznaki wiosny mamy takie same.
Jak to dobrze, że dane Ci było wyskoczyć do ogrodu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 20:02, 15 lut 2024

oznak nie mam zadnych poza juz mocno słyszalnym klangorem żurawiowym, nawet pojedyncze sztuki widac na okolicznych polach.
oczar najbardziej mnie zachwyca jesienia kiedy szalowo sie przebarwia. aaa przepraszam, mam oznake wiosny kwitnie kalina Dawn przebisniegi mi wygiły

Joluś widze, ze ochota do pracy naszla? Mnie jeszcze trzyma niemoc i niechciej. Dobrze ze przycinek ledwo co, w 1 weekend machne.
Margo2 23:02, 15 lut 2024

Uważam, że oczar oczaruje Was jak dojrzeje, czyli się rozrośnie.
Mój też jest młody, ale widziałam juz takie dorosłe oczary i pokrój mnie zauroczył.
Jola, Iza też ma taki ładny okaz.
U mnie wiosny nie widać, bo nie mam czasu posprzątać jesieni.
Pod swoimi sosnami mam taką sama warstwę igieł i te musze w pierwszej kolejności wysprzątać, bo w zeszłym roku przydusiły mi rosliny
Monika83 18:04, 16 lut 2024

April napisał(a)

A niemówiłam że znajdziesz u siebie coś kwitnącego
Monika83 18:11, 16 lut 2024

April napisał(a)

Monia, w weekend poszukam oznak wiosny. Do tej pory jakoś nie miałam kiedy się udać do ogrodu Mam jeszcze dwa oczary, Jelenę i Westerstede. Zobaczę na jakim są etapie. Ale one raczej późniejsze. Już nie pamiętam
No ja mam w planie aby kupić tylko jedną odmiane oczara Amethyst ale jeszcze niewiem kiedy ja jego kupię