Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Juzia 12:45, 11 lip 2024

Judith napisał(a)

Nie widzę sprzeczności . Woda w kranie będzie? Ciepła? No to i klima może być

Woda nie działa na prąd Znaczy nie na mój prąd przynajmniej Ciepła... jak sobie sama podgrzeję
Poza tym to trzeba czyścić... te klimy wymieniać jakieś rzeczy.. To nie dla mnie.
Ja z tych prostych. Telefonu używam tylko do smsów i zdjęć (bo nadmiaru gadżetów też nie lubię i aparat nosić dodatkowo do telefonu to już dla mnie za dużo. Kieszenie mam tylko dwie a torebek nie Znoszę ), suszarki do ubrań nie mam , w kuchni tylko niezbędne sprzęty... żadnych robotów kuchennych czy ekspresów do kawy nie posiadam
Prosta baba... ze wsi Hahahaha!

Juzia 12:47, 11 lip 2024

Judith napisał(a)

Nie wchodzi w grę w dużym ogrodzie. Chyba, że w postaci wąskich ścieżek pomiędzy rabatami. Ale tylu rabat nie dam rady zrobić (i obsadzić) do końca życia. Zatem odpada. Lepszy step .

A jaki Ty tam masz areał w ogóle???

Rabaty się da! Tylko trzeba dzielić swoje i wysiewać... a nie kupować gotowe
Wiolka5_7 13:32, 11 lip 2024

Judith napisał(a)

Wiolu, nikt nie potrzebuje i nie czeka na kataklizm . Alert jest dla mnie po prostu nadzieją na zmianę pogody. I przede wszystkim na deszcz, bo ogród zaczyna umierać.

Wiadomo.
Życzę Ci Judith zatem spokojnego deszczu

U mnie właśnie 30 min podało spokojnie
Chmury pooszły w twoją stronę, więc jest nadzieja , że u Ciebie popada
Wiolka5_7 13:34, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

Prawda!
Właśnie swoją wjazdową zrobiłam w 90 % ze swoich roślin, więc zaoszczędziłam spoko kasy

Najgorzej na początku, potem już jest co dzielić
Judith 13:36, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

Woda nie działa na prąd Znaczy nie na mój prąd przynajmniej Ciepła... jak sobie sama podgrzeję
Poza tym to trzeba czyścić... te klimy wymieniać jakieś rzeczy.. To nie dla mnie.
Ja z tych prostych. Telefonu używam tylko do smsów i zdjęć (bo nadmiaru gadżetów też nie lubię i aparat nosić dodatkowo do telefonu to już dla mnie za dużo. Kieszenie mam tylko dwie a torebek nie Znoszę ), suszarki do ubrań nie mam , w kuchni tylko niezbędne sprzęty... żadnych robotów kuchennych czy ekspresów do kawy nie posiadam
Prosta baba... ze wsi Hahahaha!

U mnie woda działa wyłącznie na prąd . I zimna i ciepła - tez sama muszę podgrzać własnym prądem . I ogrzewanie na prąd. I kuchenka. I wszystkie sprzęty, które ułatwiają życie .
Klimę trza serwisować jak wszystko czego się używa - życie.
Judith 13:44, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

Juzia... Nie ogroduję od wczoraj .

Działka ma ok. 2000 m2. Intensywne prace nad zagospodarowaniem terenu dawno za mną. Teraz spokojnie sobie dosadzam tu i ówdzie lub tworzę nowe rabaty, gdy ochota przyjdzie. Nie mam w tej chwili żadnego ogrodowego celu - pracuję nad tym, na co mam ochotę w danej chwili. Aby stworzyć żwirowe ścieżki w stopniu przeze mnie akceptowalnym, cały ogród musiałyby być jedną rabatą. Nie mam takiego celu.
Żwirek u Ciebie wyglada dobrze, podobnie jak u mnie wyglada dobrze w powarzywnikowej części ogrodu łączącej altanę i kącik przy ławeczce. Większa ilość żwiru zupełnie nie wchodzi w grę.
Judith 13:47, 11 lip 2024

Wiolka5_7 napisał(a)

Wiadomo.
Życzę Ci Judith zatem spokojnego deszczu

U mnie właśnie 30 min podało spokojnie
Chmury pooszły w twoją stronę, więc jest nadzieja , że u Ciebie popada

Zarzucam lasso i łapię
Dzisiaj i tak nie jest tak gorąco jak wczoraj. Sprawdza się zasada, która dotyczy mnie osobiście - do 30 stopni da się żyć, powyżej - masakra. Dzisiaj 30 i słońce nie swieci tak intensywnie.
TAR 13:55, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

W tym obecnym to na bank nie! On mówi o tym nowym A mi się nie widzą takie technologie w moim wiejskim domku

Juzia, no co Ty, a sprzet agd bedziesz miec, pralke, zmywarke i inne? Klima to przeciez agd. Jaka to technologia, niedlugo bedzie koniecznoscia.
Wiolka5_7 14:32, 11 lip 2024

Judith napisał(a)

Zarzucam lasso i łapię
Dzisiaj i tak nie jest tak gorąco jak wczoraj. Sprawdza się zasada, która dotyczy mnie osobiście - do 30 stopni da się żyć, powyżej - masakra. Dzisiaj 30 i słońce nie swieci tak intensywnie.

U mnie niby popadało i spowrotem żar z nieba. Ciekawe czy nie popali mokrych roślin.

Ja wczoraj wyszłam dopiero o 20 do ogrodu ,dało się wtedy coś porobić
Juzia 14:57, 11 lip 2024

TAR napisał(a)

Juzia, no co Ty, a sprzet agd bedziesz miec, pralke, zmywarke i inne? Klima to przeciez agd. Jaka to technologia, niedlugo bedzie koniecznoscia.

Technologia, bo jak się zepsuje to sama nie naprawisz.

Dla niektórych każdy najnowszy ajfon to konieczność
Albo oddzielna "maszynka" do makaronu, do mięsa, do chleba, do pizzy, robot kielichowy, robot planetarny, robot ręczny i jeszcze malakser EjrFrajer gofrownica, toster i grill elektryczny O termomixie nie wspomnę
Hahahhaa! Można by tego wymieniać do jutra I znam osoby, które mają wszystko powyższe i jeszcze więcej
Ja jestem z tych drugich. 5 podstawowych sprzętów w kuchni plus pralka. Nawet żelazka nie używam