Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

TAR 11:58, 11 lip 2024

U mnie jest wentylacja mechaniczna i klima w salonie i sypialniach. I wcale nie uwazam tego za ekstrawagancję. Młodsza nie jestem a upaly i wilgoc dokuczaja mi coraz bardziej. Kiedys to samo mowiono o zmywarkach w kuchni czy suszarkach do ubran a dzis sobie bez tych sprzetow nie wyobrazam funkcjonowania. Tak samo jak bez wentylacji i klimy. Auta jak kupujemy tez juz musza miec klime, bo nie da sie jezdzic bez. To czemu w domu mialo by byc ekstrawagancja?

Juzia firma S....g ma klimy z funkcja Wind Free - dziala na zasadzie wyporowosci, nic nie wieje po karku, plecach - rewelacja

A zeby w chłodku sobie posiedziec na dworzu dom mam z podcieniem od wschodu - poranna kawka w upały z widokiem na bajoro - bezcenna. Na poczatku nawet troche zalowalam, ze znowu wladowalismy sie w dom z podcieniem ale to byla tylko chwila. Podcienie sa super i latem troche ograniczaja zbytnie naslonecznienie w salonie. Zima kiedy słonce jest nisko (o ile raczy sie pokazac) salon jest ładnie dogrzewany i podcien nie przeszkadza.
Judith 12:04, 11 lip 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja tam nie czekam na te zapowiadane burze,bo aż się boję
Dziękuję za te nawałnice co wczoraj były na zachodzie z gradem ,wichurami,ulewami....

Zresztą nie mam aż tak sucho ,bo w niedzielę lało ponad 3h

Wiolu, nikt nie potrzebuje i nie czeka na kataklizm . Alert jest dla mnie po prostu nadzieją na zmianę pogody. I przede wszystkim na deszcz, bo ogród zaczyna umierać.
Judith 12:08, 11 lip 2024

TARciu, zalety klimy są oczywiste. Pisząc o ekstrawagancji miałam na myśli pieniądze, które na realizację tego celu są niezbędne .
Joann 12:09, 11 lip 2024

Co roku narzekamy na suszę, zauważyłyście? Czas pozbywania się trawników z ogrodow zbliża się nieuchronnie. Bo ile też można lac tej wody? Ja za każdym razem, gdy podlewam, mam wyrzuty sumienia. Nie wiem, ile jeszcze zdołam utrzymywać ten trawnik. A suchy znowu irytuje mnie bardzo. Wróżę zmiany w kolejnych latach
Judith 12:10, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

Mamo.... serio masz w tym roku ciężko z pogodą Współczuję, bo wiem ile to nerwa targa przy piachu i braku opadów...

Mój małż ciągle jęczy o klimie Ale mi to nie na rękę jak ja pod wentylatorem leżę pod kocykiem

No łatwo nie jest…

Co do klimy: u Ciebie - zważywszy Twoje plany - nowe inwestycje w obecnym domu już chyba raczej mało sensowne .
Judith 12:12, 11 lip 2024

Joann napisał(a)
Co roku narzekamy na suszę, zauważyłyście? Czas pozbywania się trawników z ogrodow zbliża się nieuchronnie. Bo ile też można lac tej wody? Ja za każdym razem, gdy podlewam, mam wyrzuty sumienia. Nie wiem, ile jeszcze zdołam utrzymywać ten trawnik. A suchy znowu irytuje mnie bardzo. Wróżę zmiany w kolejnych latach

Albo susza, albo powódź. Lepiej nie będzie.
Ja trawnika nie podlewam w ogóle. Jest jaki jest. Już nie zwracam uwagi…
Juzia 12:14, 11 lip 2024

Judith napisał(a)

No łatwo nie jest…

Co do klimy: u Ciebie - zważywszy Twoje plany - nowe inwestycje w obecnym domu już chyba raczej mało sensowne .

W tym obecnym to na bank nie! On mówi o tym nowym A mi się nie widzą takie technologie w moim wiejskim domku

Juzia 12:15, 11 lip 2024

Polecam żwirek zamiast trawnika
Judith 12:17, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)

W tym obecnym to na bank nie! On mówi o tym nowym A mi się nie widzą takie technologie w moim wiejskim domku

Nie widzę sprzeczności . Woda w kranie będzie? Ciepła? No to i klima może być
Judith 12:19, 11 lip 2024

Juzia napisał(a)
Polecam żwirek zamiast trawnika

Nie wchodzi w grę w dużym ogrodzie. Chyba, że w postaci wąskich ścieżek pomiędzy rabatami. Ale tylu rabat nie dam rady zrobić (i obsadzić) do końca życia. Zatem odpada. Lepszy step .