Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 15:41, 13 kwi 2025

Magara napisał(a)
Popracowania zazdroszczę U nas do 17tej zimnica. Później wyszło słońce, zrobiło się całkiem, całkiem, wylazłam z wielkimi planami ale gdzieś w okolicach 18tej dopadły mnie meszki, dacie wiarę???
Tombakowa misa po pomalowaniu zdecydowanie zyskała Szukam swoich. Małżonek gdzieś zakitrał. Cały dzień robił fundament do nowej szklarni, bałam się pójść zapytać, żeby wena Mu nie odleciała Teraz zapytałam - obłęd w oczach wskazuje na to, że nie ma pojęcia gdzie zakitrał i wciąż myśli o fundamencie

Dzisiaj już chyba i u Ciebie ciepło? Różnica jest szokująca, jeszcze kilka dni temu chodziłam w czapce i zimowej kurtce, a dzisiaj w krótkim rękawku pomykałam przez ogród
Zagubienie mis robi wrażenie - no nie są to śrubki czy sekator, wielkość swoją mają .
Judith 15:42, 13 kwi 2025

Gosialuk napisał(a)
Mi również się udało z pogodą. Było całkiem ładnie i nawet w krótkim rękawku przez dobrą chwilę działałam.
Misa jak lustro. I te kanciki.

A meszki u mnie niestety też się obudziły. Wprawdzie nie widziałam i nie czułam,ale swędzące ślady są.
A odnośnie skitrania, to ja tak kiedyś szukałam bombek na choinkę.

Meszki? Co za masakra, jeszcze komarów do kompletu brakuje .
Judith 15:43, 13 kwi 2025

TAR napisał(a)
W ramach testu moje misy tombakowe druga zime na zewnatrz stoja. Potrzebuje dokupic jeszcze ze dwie.

Ja z kolei wracam do rozmyślań nad ciurkadełkiem .
Judith 15:44, 13 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Piękne lusterko

Dziękuję . Ta lustrzana tafla to chyba najlepsza cecha misy w ogrodzie
Judith 15:46, 13 kwi 2025

Kilka fotek z dziś, zanim wrócę do kopania dołów pod rośliny na półkolistej

Judith 19:25, 13 kwi 2025

Posadziłam wszystko i do tego przesadziłam kilka roślin na nową półkolistą. Lekko się styrałam. A plan miałam na posadzenie dwóch drzewek tylko .
ajka 20:37, 13 kwi 2025

A ja w ten weekend nie miałam kiedy popracować i już lekkiego nerwa mam, bo co wychodzę, to coś widzę do obcięcia, do wypielenia, do przesadzenia. Trzeba jeszcze nawóz sypnąć i posiać, ja nie wiem kiedy mam to ogarnąć. A w przyszłym tygodniu jeszcze deszcze zapowiadają. Oby nie za dużo, bo już w ogole do ogrodu nie wyjdę.
An_na 20:42, 13 kwi 2025

Judith napisał(a)
Posadziłam wszystko i do tego przesadziłam kilka roślin na nową półkolistą. Lekko się styrałam. A plan miałam na posadzenie dwóch drzewek tylko .

Ja też często wychodzę do ogrodu na chwilkę a wraczm jak się robi ciemno
Ładnie pracowałaś możesz się poklepać po pleckach
Rojodziejowa 20:48, 13 kwi 2025

Jeszcze tak nie miałam w życiu, żebym zrobiła więcej niż planowałam A fotki będą?
mrokasia 20:56, 13 kwi 2025

ajka napisał(a)
A ja w ten weekend nie miałam kiedy popracować i już lekkiego nerwa mam, bo co wychodzę, to coś widzę do obcięcia, do wypielenia, do przesadzenia. Trzeba jeszcze nawóz sypnąć i posiać, ja nie wiem kiedy mam to ogarnąć. A w przyszłym tygodniu jeszcze deszcze zapowiadają. Oby nie za dużo, bo już w ogole do ogrodu nie wyjdę.

Ja każdą ilość deszczu przyjmę z wielką radością. Mogę zarosnąć chwastami po pachy.