Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

April 12:11, 15 kwi 2025

Ja też podziwiam twoją ilość sił i energii w pracach ogrodowych
Fajnie się tworzy nowe rabaty, można puścić wodze fantazji. Zdecydowanie wolałam zawsze zakładać nowe niż przerabiać stare. Co śmieszne w tej sytuacji, to fakt że wtedy marzyłam żeby mieć ogród wreszcie skończony. A teraz złoszczę się jak muszę przerabiać, wykopać 100 żeby dobrze zasadzić 20. Frustrujące
ajka 14:09, 15 kwi 2025

Judith napisał(a)
Wiosenne ciepłe, długie dni i praca zdalna to połączenie idealne . Punkt 16.00 (no dobra, o 16.03, 3 minuty zamykam aplikacje ) wyłączam kompa i zdążę zaliczyć godzinny marszobieg po okolicy oraz pożytecznie spędzić czas w ogrodzie .
Dzisiaj przesadziłam 3 Thuje kulki, 4 tawuły japońskie i jedną hortensję. Cebulowych wykopanych przy okazji nie liczę . Wszystko poszło na nową półkolistą - na poprzednich miejscówkach słabo im szło, może tu będzie lepiej - słońce!
No i poki co jest tak jak na foci. Tam gdzie zielone donice będą Anabelki. Dojdą jeszcze jakieś kwiatuszki (już są niewidzialne kalaminty) i trawy.

Naprawdę mi się podoba Dużo kolorów i form, a jednocześnie ze smakiem. Z czasem będzie jeszcze ładniej.
TAR 14:25, 15 kwi 2025

Fajnie, boje sie jednak ze kiedys te swierki zeżra te śliczna ławeczke. I zabiora wszystko co dobre pozostałym roslinkom. Choc na dzien dzisiejszy sa piekne
Judith 19:41, 15 kwi 2025

DariaB napisał(a)
Judith ale masz pokłady energii aż biją z ekranu. Nowa rabata wygląda już całkiem atrakcyjnie, jak się rośliny rozrosną i dojdą Annabellki to będzie jeszcze ciekawiej.

Zaczęłam sezon znacznie później niż większość tutejszych ogrodniczek, zatem wciąż jest we mnie pozimowy głód ogrodowych prac .
Dziękuję za uznanie dla rabatki
Judith 19:43, 15 kwi 2025

April napisał(a)
Ja też podziwiam twoją ilość sił i energii w pracach ogrodowych
Fajnie się tworzy nowe rabaty, można puścić wodze fantazji. Zdecydowanie wolałam zawsze zakładać nowe niż przerabiać stare. Co śmieszne w tej sytuacji, to fakt że wtedy marzyłam żeby mieć ogród wreszcie skończony. A teraz złoszczę się jak muszę przerabiać, wykopać 100 żeby dobrze zasadzić 20. Frustrujące

Chciałam właśnie napisać, ze ja nie przerabiam starych rabat, ale to jednak nie jest prawda . Zdarza się, acz faktycznie rzadko coś przesadzam . Ja najbardziej lubię wyznaczać rabaty. Z obsadzaniem już gorzej .
Judith 19:43, 15 kwi 2025

ajka napisał(a)

Naprawdę mi się podoba Dużo kolorów i form, a jednocześnie ze smakiem. Z czasem będzie jeszcze ładniej.

Cmok!
Judith 19:46, 15 kwi 2025

TAR napisał(a)
Fajnie, boje sie jednak ze kiedys te swierki zeżra te śliczna ławeczke. I zabiora wszystko co dobre pozostałym roslinkom. Choc na dzien dzisiejszy sa piekne

TARciu, dla ławeczki zawsze znajdzie się inne miejsce, a zanim te świerki wyrosną, to mnie już to chyba nie będzie obchodzić . Poki co szału nie ma z ich przyrostem, a czekam na ekran przed wieżą widokową sąsiada .
Judith 19:50, 15 kwi 2025

Zaczyna się tulipanowe szaleństwo. Póki co nieśmiało, ale już coś tam mruga kolorem

Gruszka_na_w... 20:23, 15 kwi 2025

Judith napisał(a)

Dzisiaj przesadziłam 3 Thuje kulki, 4 tawuły japońskie i jedną hortensję. Cebulowych wykopanych przy okazji nie liczę . Wszystko poszło na nową półkolistą - na poprzednich miejscówkach słabo im szło, może tu będzie lepiej - słońce!
No i poki co jest tak jak na foci. Tam gdzie zielone donice będą Anabelki. Dojdą jeszcze jakieś kwiatuszki (już są niewidzialne kalaminty) i trawy.

Uruchomiłam wyobraźnię i udało mi się wszystko zobaczyć. Coś czuję, że ta ławeczka będzie wyjątkowo oblegana.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 21:14, 16 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Uruchomiłam wyobraźnię i udało mi się wszystko zobaczyć. Coś czuję, że ta ławeczka będzie wyjątkowo oblegana.

Najbardziej nie mogę się doczekać miłorzęba .
Planuję tu busz i dużo koloru: jeżówki, jarzmianki etc.