Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 19:54, 14 kwi 2025

Wafel napisał(a)
Magnolia zaszalała Uwielbiam wiosenną zieleń, czekam na liście mojego jarząba Flanrock, ma chyba najbardziej soczystą, tropikalną zieleń.

Mój ogród jako cienisty ma niewiele kolorów, stąd moje zachwyty nad różnymi odcieniami zieleni
Judith 20:02, 14 kwi 2025

Wiosenne ciepłe, długie dni i praca zdalna to połączenie idealne . Punkt 16.00 (no dobra, o 16.03, 3 minuty zamykam aplikacje ) wyłączam kompa i zdążę zaliczyć godzinny marszobieg po okolicy oraz pożytecznie spędzić czas w ogrodzie .
Dzisiaj przesadziłam 3 Thuje kulki, 4 tawuły japońskie i jedną hortensję. Cebulowych wykopanych przy okazji nie liczę . Wszystko poszło na nową półkolistą - na poprzednich miejscówkach słabo im szło, może tu będzie lepiej - słońce!
No i poki co jest tak jak na foci. Tam gdzie zielone donice będą Anabelki. Dojdą jeszcze jakieś kwiatuszki (już są niewidzialne kalaminty) i trawy.
Magdic 21:06, 14 kwi 2025

Dzień dobry, wracam po zimie, zajrzałam do Ciebie, a tu misy . Głupie pytanie mam - one są tylko ozdobne? Czy to też poidełka dla ptaków? Czy mają jakieś inne fukcje? Czy przy okazji nie są wylęgarnią komarów? W pierwszej chwili myślałam, że to palenisko .

Będę śledzić, jak Ci idzie na nowej półkolistej rabacie.
Judith 22:12, 14 kwi 2025

Magdic napisał(a)
Dzień dobry, wracam po zimie, zajrzałam do Ciebie, a tu misy . Głupie pytanie mam - one są tylko ozdobne? Czy to też poidełka dla ptaków? Czy mają jakieś inne fukcje? Czy przy okazji nie są wylęgarnią komarów? W pierwszej chwili myślałam, że to palenisko .

Będę śledzić, jak Ci idzie na nowej półkolistej rabacie.

Cześć Magda . W temacie mis - moją intencją była funkcja ozdobna. Ale okazało się, że ptaki się w niej kapią i poją, a również i futrzasty domownik korzysta . O wylęgu komarów mowy nie ma - woda wyparowuje i jest wciąż dolewana, a misę czyszczę w miarę regularnie.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam
LIDKA 22:43, 14 kwi 2025

To sie napracowałaś.

Ja dziś nasadziłam narcyzów. Łapa mnie boli od kopania małą łopatką.

Wiolka5_7 22:48, 14 kwi 2025

Judith napisał(a)

Dają, to bierzemy Dzisiaj to już lato . A u mnie w wiatrołapie wisi wciąż zimową kurtka, którą zakładałam jeszcze kilka dni temu .

U mnie to samo dziś chodziłam w krótkim rękawku
Wiaan 00:04, 15 kwi 2025

Te nasze ogrody to jednak z gumy są ciągle nowe rabaty

Za każdym razem jak pielę, czy robię obchód z kawą to kminię co tu wykombinować nowego
Judith 11:03, 15 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
To sie napracowałaś.

Ja dziś nasadziłam narcyzów. Łapa mnie boli od kopania małą łopatką.

Że zdziwieniem obserwuję u siebie dużą lekkość w ogrodowych pracach. Sadzenia i przesadzania nie lubię, a zrobiłam to wszystko bardzo szybko, nie wiem jak to się stało . I zmęczenia specjalnie nie odczuwam. Coś czuję, że to efekty ćwiczeń fizycznych - nie boli mnie absolutnie żaden mięsień! Coś cudownego .
Powtarzalne ruchy łopatką mogą jednak dać w kość, ufam, że możesz dzisiaj podnieść rękę, by się uczesać .
Judith 11:10, 15 kwi 2025

Wiaan napisał(a)
Te nasze ogrody to jednak z gumy są ciągle nowe rabaty

Za każdym razem jak pielę, czy robię obchód z kawą to kminię co tu wykombinować nowego

U mnie wciąż jest mnóstwo miejsca
DariaB 12:05, 15 kwi 2025

Judith ale masz pokłady energii aż biją z ekranu. Nowa rabata wygląda już całkiem atrakcyjnie, jak się rośliny rozrosną i dojdą Annabellki to będzie jeszcze ciekawiej.