Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Rojodziejowa 21:13, 12 kwi 2025

Zazdroszczę, że już porządeczek masz! Teraz akurat można siąść z kawusią, bo pogoda się zrobiła i chłonąć wiosnę
Gruszka_na_w... 21:30, 12 kwi 2025

Niebo w misie wygląda bosko. Wycacane rabaty takoż. Dobrze, że się zmotywowałaś.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:58, 12 kwi 2025

Popracowania zazdroszczę U nas do 17tej zimnica. Później wyszło słońce, zrobiło się całkiem, całkiem, wylazłam z wielkimi planami ale gdzieś w okolicach 18tej dopadły mnie meszki, dacie wiarę???
Tombakowa misa po pomalowaniu zdecydowanie zyskała Szukam swoich. Małżonek gdzieś zakitrał. Cały dzień robił fundament do nowej szklarni, bałam się pójść zapytać, żeby wena Mu nie odleciała Teraz zapytałam - obłęd w oczach wskazuje na to, że nie ma pojęcia gdzie zakitrał i wciąż myśli o fundamencie
Gosialuk 07:55, 13 kwi 2025

Mi również się udało z pogodą. Było całkiem ładnie i nawet w krótkim rękawku przez dobrą chwilę działałam.
Misa jak lustro. I te kanciki.

A meszki u mnie niestety też się obudziły. Wprawdzie nie widziałam i nie czułam,ale swędzące ślady są.
A odnośnie skitrania, to ja tak kiedyś szukałam bombek na choinkę.
TAR 08:48, 13 kwi 2025

W ramach testu moje misy tombakowe druga zime na zewnatrz stoja. Potrzebuje dokupic jeszcze ze dwie.
Wafel 09:35, 13 kwi 2025

Piękne lusterko
Judith 15:32, 13 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Tiaaaa, weny na prace ogrodowe nie miała a machnęła sprzątanie stulecia… tak mimochodem… bo głupio sypać kupokulki tu a tam nie…

Udany dzień, co?

Sprzątanie nie do końca było satysfakcjonujące, było to bardziej zebranie warstwy igliwia i liści. Ale nie wypielone, kora nie dosypana, kancik nie zrobiony
Dzisiaj trochę popielliłam, ale z kolei wisi mi nad głową sadzenie na półkolistej. No i tak się miotam, a tego nie lubię .
Judith 15:34, 13 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Ja przy przy Was to leń. Dziś tylko 4 przetaczniki posadziłam.

No ale w robocie byłam do 15 to może jestem usprawiedliwiona☺️

Usprawiedliwienia nie potrzebujesz . Chcesz - robisz, nie chcesz - nie robisz. To hobby jest .
Judith 15:37, 13 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Zazdroszczę, że już porządeczek masz! Teraz akurat można siąść z kawusią, bo pogoda się zrobiła i chłonąć wiosnę

No nie do końca jeszcze, ale choć pozbyłam się ton igliwia z rabat .
Gdy posadzę rośliny na półkolistej będę mogła wrócić do porządków, by osiągnąć stan tip-top .
Judith 15:38, 13 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niebo w misie wygląda bosko. Wycycane rabaty takoż. Dobrze, że się zmotywowałaś.

Wycacane są tylko w jednej części ogrodu. Ale finisz blisko .