Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Mary 20:00, 08 wrz 2025

Judith napisał(a)

Ale mnie się to bardzo podoba!
Ty lubisz różowy w ogrodzie.
Gdybym lubiła różowy to posadziłabym różowego.
Alija 23:44, 08 wrz 2025

Judith napisał(a)

U kogo lało u tego lało .
U mnie bez zmian w tym temacie

He, he, no właśnie, ja też deszczu wypatruję, bo mi niektóre roślinki już zaczynają podsychać.
Kordina 01:43, 09 wrz 2025

An_na napisał(a)
U mnie chyba ten sam-kwitnie naprzemiennie- jeden rok na biało a kolejny rok na różowo

To ciekawe co piszesz, w razie by co to przynajmniej się nie zdziwię, jakby mój zaróżowiał
April 06:54, 09 wrz 2025

Judith napisał(a)

Może dla sporej donicy znajdziesz miejsce w słońcu?

Nie mam takiego miejsca niestety, chyba że zlikwiduję pomidory w kastach. A tam i tak nie dłużej niż 4 godziny słońca. Nie wiem czy to wystarczy. Chociaż chyba nie byłabym ogrodnikiem żeby nie przetestować
Agatorek 11:23, 09 wrz 2025

Supertunię rzeczywiście masz bardzo ładną

U mnie w tym roku supertunia była super tylko z nazwy .
W jednym miejscu tylko była w miarę ładna, na rondzie, gdzie na początku ją mocno przewiało i przerzedziło, co finalnie spowodowało, że się bardzo rozkrzewiła.
Pod garażem masakra . Mimo podlewania z nawozem.

TAR 11:42, 09 wrz 2025

April napisał(a)

Nie mam takiego miejsca niestety, chyba że zlikwiduję pomidory w kastach. A tam i tak nie dłużej niż 4 godziny słońca. Nie wiem czy to wystarczy. Chociaż chyba nie byłabym ogrodnikiem żeby nie przetestować

W przyszlym roku nie sadze pomidorow po tegorocznej porażce. Chce zakupic 4 krzaki malin karłowych. No te urosna na pewno
April 11:58, 09 wrz 2025

Aniu, no właśnie u mnie też w tym roku pomidory to porażka. Dopiero pierwsze będą mi dojrzewać, jak zdążą
O malinach karłowych muszę poczytać, nie wiedziałam że takie są.
Judith 12:15, 09 wrz 2025

Dziewczyny, mam supertunie (ta sama odmiana, ten sam dostawca, w tym samym czasie podlewane i nawożone) w 3 miejscach w donicach różnej wielkości, na stanowiskach o różnej ilości słońca.

Moja obserwacja: najlepiej rosną te, które mają największą donicę i najwięcej słońca. Tak jest każdego roku.
Tej w najmniejszej donicy powinnam poświęcić więcej czasu - więcej wody i nawozu. Ale słońca więcej jej w tym miejscu nie zapewnię .
April 12:19, 09 wrz 2025

A jesteś w stanie określić ile słońca ma ta najmniejsza donica? Bo się może okazać że i tak więcej niż u mnie i dyskusja stanie się dla mnie czysto akademickim rozważaniem
Judith 12:27, 09 wrz 2025

April napisał(a)
A jesteś w stanie określić ile słońca ma ta najmniejsza donica? Bo się może okazać że i tak więcej niż u mnie i dyskusja stanie się dla mnie czysto akademickim rozważaniem

3 godziny max. Jutro postaram się przyuważyć dokładnie