Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 20:48, 08 paź 2025

Judith a co się tak boisz dużego koła?

Patrz u mnie ... Rabaty pod płotami a po środku jedna wielka. I nie mam już miejsca na kolejne.
Nie mam dębów ale za kilka lat będzie widać że ja na kortowej mam 12 drzew !!!

Jesteś doświadczona i mądra ogrodniczka i dasz radę. Pomyśl też o hydrożelu. Tarcia używa już dłuższy czas. To powie więcej bo ja dopiero zaczęłam stosować.

Te chude paseczki rabat paryskich nie pasują wg mnie do Twojego ogrodu.
Judith 21:28, 08 paź 2025

LIDKA napisał(a)
Judith a co się tak boisz dużego koła?

Patrz u mnie ... Rabaty pod płotami a po środku jedna wielka. I nie mam już miejsca na kolejne.
Nie mam dębów ale za kilka lat będzie widać że ja na kortowej mam 12 drzew !!!

Jesteś doświadczona i mądra ogrodniczka i dasz radę. Pomyśl też o hydrożelu. Tarcia używa już dłuższy czas. To powie więcej bo ja dopiero zaczęłam stosować.

Te chude paseczki rabat paryskich nie pasują wg mnie do Twojego ogrodu.

Lidka, no jak boję, skoro twierdzę, ze to najlepiej wyglądające i najbardziejmisiępodobające (fajowe słowo ) rozwiązanie?
Niemożliwe do realizacji z powodów jak wyżej: żołędzie na dużej powierzchni i - przede wszystkim - brak możliwości wkopania palisad, koniecznych przy podwyższaniu terenu tam gdzie jest spadek.
TAR 22:46, 08 paź 2025

Nie pomoge z rabatami. Nie mam pomyslu a nawet zdania do pomyslow przedstawionych. Nie spina mi sie a hydrozelu mnie nauczyla April. Uzywam tylko na suchych, bo umnie wiekszosc mokro ma.
Judith 23:03, 08 paź 2025

TAR napisał(a)
Nie pomoge z rabatami. Nie mam pomyslu a nawet zdania do pomyslow przedstawionych. Nie spina mi sie a hydrozelu mnie nauczyla April. Uzywam tylko na suchych, bo umnie wiekszosc mokro ma.

TARcia, no to tak jak i mnie się nie spina . Jak nie spojrzeć d..a z tyłu .
Wafel 00:16, 09 paź 2025

Te francuskie chude paseczki mogłyby być grubsze i iść promieniście od rabaty w stronę dwóch dębów, przełamałabyś tym prostokąt trawnika. Fajnie jakby te rabaty "owinęły" się wokół drzew. Nie sadziłabym nic wysokiego, żeby nie zakrywać pni drzew.