Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

LIDKA 18:52, 24 maj 2026

Judith ale masz power w tym sezonie. Normalnie rewolucje robisz bo skala Twoich działań ogromna.
Gosialuk 20:03, 24 maj 2026

A miało byćlajtowo i bez rewolucji.
Judith 20:22, 24 maj 2026

TAR napisał(a)
Fajna zmiana. Tez mam taki pierdolnik, co prawda ulozony na paletach ale jednak drazni moje oczy. Niestety moj luby sam nie wybuduje takiego domku, a szkoda

TARcia, sadz żywopłot, nie bedzie widać .
Judith 20:27, 24 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Uhuhuhu, a co tu się szykuje? Zeznawaj no szybko!
Ładna robótka . Teraz takie niemal czyste płótno, no nie?

Dwie hortensje przesadzę, żeby nie było szpaleru, lecz grupa. W dalszej części będą krzewuszki Picobella Rosa i małe odmiany pęcherznic lub tawuły Tor Gold. Do tego seslerie, jeżówki, zawciągi lub inne kwitnące byliny, które mnie skuszą w CO .

No niemal, ale to niemal robi różnicę . Zbyt mocno siedzi dotychczasowy układ .
mrokasia 20:49, 24 maj 2026

Brzmi ładnie .
Ja w zeszłym roku wiosną mówiłam do eMa, że ten sezon to już przede wszystkim pielęgnacja. Jak to potem wyglądało to wiesz .
TAR 21:17, 24 maj 2026

Judith napisał(a)

TARcia, sadz żywopłot, nie bedzie widać .

To nie takie proste jakby moglo sie wydawac. Pierdolnik jest pod plotem. Przed pkerdolnikiem nic nie urosnie. Same igly sosnowe. Nawet chwast tam nie rosnie. Z czasem moze zuzyjemy reszte kostki i drewno konstrukcyjne i zrobi sie ladnie. Cisnienia w sumie nie mam
Judith 21:42, 24 maj 2026

ajka napisał(a)
Zachwycił mnie ten twój tawułowy żywopłot. Ja posadziłam tuje pod brzozami i po latach przestały prawie kwitnąć, one potrzebują słońca. No i w sumie nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić, bo po pierwsze nie wiem co miałabym zamiast nich posadzić, bo lubię je choćby za to, że robią zieloną ścianę, a po drugie nie wiem gdzie miałabym je przesadzić Chyba przed płot

Edit: chwilę po tym jak to napisałam, zdałam sobie sprawę, że jednak mam dla nich lepsze miejsce, tyle, że w miejscu obecnego trawnika przy drzewach owocowych To byłaby ciężka robota, ale może jednak warta zachodu

Ania, obawiam się, że nie zakumałam . Thuje czy tawuły masz na myśli?
Judith 21:44, 24 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Judith ale masz power w tym sezonie. Normalnie rewolucje robisz bo skala Twoich działań ogromna.

To prawda, rewolucje .
Mam sporo rabat, z których jestem zadowolona. To te nowsze . A te, które postawiły najwcześniej nie zachwycają, choć też nie wszystkie. No i czas się za nie po kolei brać .
Judith 21:45, 24 maj 2026

Gosialuk napisał(a)
A miało byćlajtowo i bez rewolucji.

Co nie?
Judith 21:49, 24 maj 2026

mrokasia napisał(a)
Brzmi ładnie .
Ja w zeszłym roku wiosną mówiłam do eMa, że ten sezon to już przede wszystkim pielęgnacja. Jak to potem wyglądało to wiesz .

Hehe .
Jeśli zimą nie rozmyślasz o ogrodzie, to pomysłów nie ma i wydaje się, że nie będzie. A jak wiosną zaczynasz się przechadzać, to dostrzegasz, że coś zgrzyta. I rozkminka rusza bez udziału woli .