Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 21:50, 24 maj 2026

TAR napisał(a)

To nie takie proste jakby moglo sie wydawac. Pierdolnik jest pod plotem. Przed pkerdolnikiem nic nie urosnie. Same igly sosnowe. Nawet chwast tam nie rosnie. Z czasem moze zuzyjemy reszte kostki i drewno konstrukcyjne i zrobi sie ladnie. Cisnienia w sumie nie mam

No i brak ciśnienia jest najważniejszy . A - jak pisałam wcześniej - pierdolnik z czasem sam zaczyna znikać .
Bee 09:05, 25 maj 2026

Judith napisał(a)

Też rok temu, ale z oddali - thuj nie ma, są miskanty kleine silberspinne (nie znalazłam lepszego zdjęcia...):

Super zmiana!
Bee 09:08, 25 maj 2026

Judith napisał(a)

Hehe .
Jeśli zimą nie rozmyślasz o ogrodzie, to pomysłów nie ma i wydaje się, że nie będzie. A jak wiosną zaczynasz się przechadzać, to dostrzegasz, że coś zgrzyta. I rozkminka rusza bez udziału woli .

Ach, u mnie jest odwrotnie. Rozmyślam zimą, planuję i zamawiam sadzonki a wiosną gdy to wszystko przynoszą kurierzy i pojadę na działkę to plany mi się zmieniają bo coś nie pasuje.