Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 08:27, 21 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Też mi się podoba ta rabata w tym zestawieniu . Tak świeżo wyglada.

Słoneczko boskie , u mnie tez forsycja już zakwitła, więc w końcu przycięłam róże

To tak jak ja - gdy tylko zaczęły rozkwitac pierwsze kwiatki rzuciłam sie na sekator .
Judith 08:31, 21 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
Słoneczko swoim kształtem trochę mi przypomina serce

Też je widzisz? Gdy robiłam to zdjęcie zauważyłam serce, ale myślałam, że to deszcz tak przygniótł środkową część krzewu. Okazało się jednak, że taki kształt trzyma się niezależnie od pogody .
olciamanolcia 08:38, 21 kwi 2022

Judith napisał(a)
Dzisiaj tylko takie słoneczko:

A EE od tygodnia nie zmieniły swojego stanu...

A tam słoneczko-ważne ,że tulipany piekne ślicznie
Wiolka5_7 08:43, 21 kwi 2022

Takie słoneczko to i mi by się przydało w tą szarzyznę
Tulipanki już za momencik będą zachwycać
April 08:47, 21 kwi 2022

Podoba mi się ta limonkowo żółta rabata. Lubię takie połączenia, jeszcze z bielą, która będzie jak tulipki rozkwitną. Miodzio. O, miodzio też w tym kolorze
Forsycja też mi się z sercem skojarzyła
Judith 10:38, 21 kwi 2022

Dziewczyny, to co piszecie o rabacie z tulipanami, uświadomiło mi, że człowiek przestaje czasem dostrzegać szczegóły we własnym ogrodzie. Dopiero teraz spojrzałam na tę rabatę świeżym okiem i dostrzegłam kolorystyczną spójność . Przypomniałam sobie także, że wszak nieprzypadkowo tak jest . I - dzięki Wam - znów się nią zachwyciłam . Dziękuję .
Judith 15:00, 21 kwi 2022

Poczyniłam pierwsze w zyciu zamówienie roslin w sklepie internetowym. No i wlasnie dzisaj rośliny przyszły...
Pan kurier wypakował niewielką paczuszkę i pożegnał sie ładnie, a ja gromko zawołałam "a gdzie reszta?!". Okazało sie, że reszty nie ma. W tej małej paczusi jest 29 doniczek . No niby była informacja na stronie, jaki jest rozmiar doniczki, ale przykładowa sadzonka zdecydowanie nie wygląda, jak te które dostałam... No nie pomyślałam, że taka duża o tej porze roku byc nie może... Mea kulpa...
Tak, że ten... To moje pierwsze i zarazem ostatnie zamówienie internetowe .
In plus: zamówienie spakowane wczoraj, przyszło dzisiaj. Zapakowane bardzo dobrze, żadnych uszkodzeń. Opis na każdej doniczce.
Całość paczusi i hakonka w towarzystwie telefonu - dla porównania:

Basieksp 15:15, 21 kwi 2022

29 " doniczek " sporo, ale może będą ładnie rosły taki mały plus
mrokasia 15:20, 21 kwi 2022

No o tej porze roku to raczej nie można spodziewać rozrośniętych roślin a i doniczki p9 to raczej doniczusie . Najważniejsze by były dobrze przekorzenione to migiem urosną.
Ja kilka dni temu dostałam zamówione 4 sztuki, przyszły bez doniczek, w torebkach foliowych. Ale akurat ta szkółka tak wysyła więc nie byłam zdziwiona.
Ale hakonka to śliczna . I te inne trawki też już spore!
Judith 15:37, 21 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
No o tej porze roku to raczej nie można spodziewać rozrośniętych roślin a i doniczki p9 to raczej doniczusie . Najważniejsze by były dobrze przekorzenione to migiem urosną.
Ja kilka dni temu dostałam zamówione 4 sztuki, przyszły bez doniczek, w torebkach foliowych. Ale akurat ta szkółka tak wysyła więc nie byłam zdziwiona.
Ale hakonka to śliczna . I te inne trawki też już spore!

No właśnie dlatego stwierdziłam, że nie będę kupować przez Internet - w miejsce myślenia włącza się imaginacja, a potem taki rozdźwięk jest .
Już przebieram nóżkami i przyspieszam robotę, żebym punkt 16.00 mogła lecieć do ogrodu, oglądać dokładnie, przymierzać i w ogóle... .
EDIT: Te inne trawki to sesleria .