Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Agatorek 23:12, 20 kwi 2021

Kasya napisał(a)

Nie robiłabym tego
Magnolia ma płytko korzenie i nie lubi nic w korzeniach
Wysciolkowalabym korą tylko

Tak chyba zrobię.

A barwinek pójdzie gdzieś solo, jak pisze Judith

Judith napisał(a)

Twoje drzewa to młodziaki wiec nie wiem czy to będzie dobrze...? Podobnie magnolie - one generalnie wyglądają dobrze raczej solo.
Może lepiej jakieś samodzielne miejsce?
Agatorek 23:14, 20 kwi 2021

Judith napisał(a)
Dwa dni katorżniczej pracy i mam nową rabatkę trawiastą .
Największą masakrą było wykopywanie karp ze żwirku i ich dzielenie. Musiałam użyć siekiery i piły . Tudzież mężowej siły. (nawet nie czuję, kiedy rymuję ))

Dwa dni?
Szybko poszło .
Efekt super, kanciki idealne, nie ma się do czego przyczepić
Judith 00:12, 21 kwi 2021

Basieksp napisał(a)
Kanciki równiutkie ale ten las brzozowy za płotem fajnie wygląda, robi ładne tło

To prawda . Te brzozy widzę siedząc na kanapie . Jak fototapeta na ścianie .
Najlepsze jest to, ze to nie jest las, a drzewa rosnące przy drodze oraz na działkach sąsiadów .
Judith 00:15, 21 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Dwa dni?
Szybko poszło .
Efekt super, kanciki idealne, nie ma się do czego przyczepić

Bo ja wiem czy szybko? Pogoda dobra, to robota idzie . Poza tym wciąż mnie czeka czyszczenie żurawek, wiec zaczęłam odhaczać kolejne punkty z listy zadań, zeby tylko sie za nie nie zabrać .
Agatorek 21:05, 21 kwi 2021

Znam tą metodę . Robić coś innego, tylko żeby uniknąć niechcianego zadania .
Kasya 21:12, 21 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Mój eM jest mistrzem
Basieksp 21:47, 21 kwi 2021

Też posadziłam sobie barwinek i chyba nie do końca dobre miejsce mu wybrałam
Judith 21:52, 21 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Każde zadanie musi mieć swój czas . A te upierdliwe można sobie uprzyjemnić .
Żurawek mam sporo, dziś sie za nie wzięłam. No ale przecież opitolic wszystkie na raz to nuda! Zaczęłam od kolistej rabaty pod sosnami. Czyszcząc zurawki zbierałam igliwie wokół. Jak igliwie to i chwasciory, które rosną jak szalone po deszczach. Z rozpędu wyzbieralam igliwie i chwasty z całej rabaty. Jak wyzbieralam to już mus było zrobić kanciki, żeby wszystko było prześlicznie . Robienie kancików uwielbiam!
No i dzionek z głowy. Za to satysfakcja bezcenna. Nie byłoby takiej, gdybym spędziła dzień tylko z żurawkami . A jutro dalszy ciąg żurawek, ale tylko jak mi sie zachce . A jak nie, to przesadzę 3 hortensje i śliwkę, bo to tez mam w planie. Albo tylko będę dumać, w które miejsce przesadzić rzeczone hortensje, bo mam kilka miejscówek i decyzja wciąż nie zapadła . Może nawet hamak zawieszę?
Judith 21:54, 21 kwi 2021

Basieksp napisał(a)
Też posadziłam sobie barwinek i chyba nie do końca dobre miejsce mu wybrałam

Za blisko innych roślinek?
Agatorek 21:58, 21 kwi 2021

Judith napisał(a)

Każde zadanie musi mieć swój czas . A te upierdliwe można sobie uprzyjemnić .
Żurawek mam sporo, dziś sie za nie wzięłam. No ale przecież opitolic wszystkie na raz to nuda! Zaczęłam od kolistej rabaty pod sosnami. Czyszcząc zurawki zbierałam igliwie wokół. Jak igliwie to i chwasciory, które rosną jak szalone po deszczach. Z rozpędu wyzbieralam igliwie i chwasty z całej rabaty. Jak wyzbieralam to już mus było zrobić kanciki, żeby wszystko było prześlicznie . Robienie kancików uwielbiam!
No i dzionek z głowy. Za to satysfakcja bezcenna. Nie byłoby takiej, gdybym spędziła dzień tylko z żurawkami . A jutro dalszy ciąg żurawek, ale tylko jak mi sie zachce . A jak nie, to przesadzę 3 hortensje i śliwkę, bo to tez mam w planie. Albo tylko będę dumać, w które miejsce przesadzić rzeczone hortensje, bo mam kilka miejscówek i decyzja wciąż nie zapadła . Może nawet hamak zawieszę?

Może nie zawiesisz, bo chyba ma padać .
A kanciki to robisz półksiężycem? Czy masz jakieś inne sposoby?