Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Basieksp 13:59, 09 cze 2022

Judith napisał(a)

Basiu, mój rosnie u mnie od kilu lat . Warunki ma nieodpowiednie, a ja wciąż o nim zapominam...

Aaa, no to chyba sam się nie rozkręci
Judith 14:37, 09 cze 2022

DariaB napisał(a)
Jejku raptem mnie kilka dni nie było i mam tyle zaległości, że nie wiem czy się odrobię Po pierwsze, współczuję dojazdów do biura, to mnie najbardziej przeraża w wielkim mieście, te dojazdy, godziny spędzone w samochodzie, czy w komunikacji miejskiej. Doceniam wtedy to, że do pracy mam 10 minut samochodem, 20 minut na rowerze. Miasto co prawda wiecznie zakorkowane przez ciągłe remonty dróg, ale mimo wszystko to nie 3h.
Po drugie, rodek fantastyczny, róże pięknie zaczynają, parzydło potforniaste ale urocze
Po trzecie, jak Tobie w końcu na imię

Moje imię jest znane: Judith . Po polsku - Judyta. Jedno z moich imion.

3 godziny to suma: do i z roboty .
Judith 14:39, 09 cze 2022

Basieksp napisał(a)

Aaa, no to chyba sam się nie rozkręci

Noo, chyba że przesadzę w stosowne miejsce .
Judith 21:37, 09 cze 2022

Wieczorny obchód…

Gruszka_na_w... 22:40, 09 cze 2022

U mnie łubiny rosną w cyklu dwuletnim i kępka zanika. Pojawiają się nowe siewki, ale one efektownie zakwitają dopiero po roku.
Świetny duet tworzy parzydło z iryskami.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 23:19, 09 cze 2022

Judith napisał(a)
Wieczorny obchód…

Wieczorem jakoś wszystko wyrażniejsze.
Pięknie tu.
Basieksp 23:35, 09 cze 2022

Śliczny zakątek, taki przyjemny porządeczek i ten pieniek, podoba mi się a jak sprawują Ci się te trawy, bo to hakonechole? planuję sobie takie kupić na cieniste zakątki, tylko zastanawiam się jak zimują?
olciamanolcia 08:33, 10 cze 2022

Roocika napisał(a)

Podoba mi się to zestawienie

Mnie też Super wyglada. Parzydło samo w sobie jest fajne tylko do ogromniastych rozmiarów się rozrasta ... przynajmniej u moich sasiadek
Judith 08:34, 10 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie łubiny rosną w cyklu dwuletnim i kępka zanika. Pojawiają się nowe siewki, ale one efektownie zakwitają dopiero po roku.
Świetny duet tworzy parzydło z iryskami.

To może i u mnie to nowe siewki...? Nie wiem, kępy są dość spore. Te łubiny kilka lat temu wyrosły mi z nasion. Posiałam więcej, wyrosły dwa . I wciąż są dwa. Kwitły dość skromnie chyba ze dwa razy, ale nie zatroszczyłam się o odpowiednie warunki dla nich - rosną w cieniu przy thujach, biedactwa.
Iryski przed parzydłem posadziłam w czasie dużo mniejszej świadomości ogrodowej i ten efekt pojawił się niespodziewanie . Dodatkowo, gdy je tam sadziłam, nie wiedziałam, że to irysy (nie było kwiatów) . Przesadzałam "takie coś fajne", a to wzięło i zakwitło .
Kasya 08:42, 10 cze 2022

Podobaja mi się te zielone czapy