Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Judith 08:52, 10 cze 2022

LIDKA napisał(a)

Wieczorem jakoś wszystko wyrażniejsze.
Pięknie tu.

Dziękuję, Lidka . Wczoraj na obchód mogłam iść dopiero wieczorem. Było ciepło, pachnąco, a ja chodziłam i podziwiałam . Dzięki deszczom wszystko takie bujne się robi.
Judith 09:21, 10 cze 2022

Basieksp napisał(a)

Śliczny zakątek, taki przyjemny porządeczek i ten pieniek, podoba mi się a jak sprawują Ci się te trawy, bo to hakonechole? planuję sobie takie kupić na cieniste zakątki, tylko zastanawiam się jak zimują?

Tak, to hakonki All Gold. Z zimowaniem nie ma żadnego problemu. Pierwsze dwa sezony się zbierały, a potem zaczęły szaleć. Uwielbiam je .
Pieniek to tak naprawdę stolik wystrugany przez małżonka z pnia dębu . Po 4 latach nieco się zestarzał i będziemy go w tym roku przywracać do pierwotnego wyglądu.
A pierwotny wygląd był taki (w 2018 roku, tuż po polakierowaniu):
Judith 09:23, 10 cze 2022

olciamanolcia napisał(a)

Mnie też Super wyglada. Parzydło samo w sobie jest fajne tylko do ogromniastych rozmiarów się rozrasta ... przynajmniej u moich sasiadek

Jest wielkie, to fakt .
Judith 09:25, 10 cze 2022

Kasya napisał(a)
Podobaja mi się te zielone czapy

Mnie również, fajowe są . W tym roku uszczknęłam z nich kilka sadzonek, ale robiłam to bardzo ostrożnie, żeby nie zmniejszyć kępy . Widzę jednak, że rosną w oszałamiającym tempie w tym roku i nie trzeba było się tak hamować przy dzielniu .
Wiaan 09:36, 10 cze 2022

Judith odkrawałam kawałki hakonek i też miałam stresa niepotrzebnie, one są boskie
Dziwne tylko, że u mnie na osiedlu nikt ich nie ma i nie zna, dlaczego nie wiem.
W niektórych szkółkach jak o nie pytałam to patrzyli na mnie jak na kosmitkę
Margerytka40 09:40, 10 cze 2022

Judith napisał(a)

Mnie również, fajowe są . W tym roku uszczknęłam z nich kilka sadzonek, ale robiłam to bardzo ostrożnie, żeby nie zmniejszyć kępy . Widzę jednak, że rosną w oszałamiającym tempie w tym roku i nie trzeba było się tak hamować przy dzielniu .

Ja swoje 3 razy w sezonie mogę uszczuplać a one jak feniks z popiołów. Nie do zdarcia
Basieksp 10:08, 10 cze 2022

Wiaan napisał(a)
Judith odkrawałam kawałki hakonek i też miałam stresa niepotrzebnie, one są boskie
Dziwne tylko, że u mnie na osiedlu nikt ich nie ma i nie zna, dlaczego nie wiem.
W niektórych szkółkach jak o nie pytałam to patrzyli na mnie jak na kosmitkę

No właśnie, u nas też nie są takie dostępne, jak w pobliskiej szkółce się o nie pytałam, to gościu kręcił nosem, że będą, ale one u nas niby się nie sprawdzają?
DariaB 10:30, 10 cze 2022

Judith napisał(a)

Moje imię jest znane: Judith . Po polsku - Judyta. Jedno z moich imion.

3 godziny to suma: do i z roboty .

Wiesz, pytam bo Judith to mógłby być pseudonim Domyślam się, ze 3h w obie strony, ale to i tak dużo tyle rzeczy można zrobić w 3h.
DariaB 10:33, 10 cze 2022

A ja u siebie na "zadupiu" kupiłam w centrum ogrodniczym hakonki i nikt się nie dziwił ale szałwii caradonny mi zamówić nie chcieli
Judith 10:38, 10 cze 2022

DariaB napisał(a)

Wiesz, pytam bo Judith to mógłby być pseudonim

Domyślam się, ze 3h w obie strony, ale to i tak dużo tyle rzeczy można zrobić w 3h.

Nawet mi nie mów!
Dziś na szczęście juz w domu .
I do tej pory zrobiłam więcej niz cały dzień w biurze, mimo, że zaglądam tez na forum!