Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Magleska 05:24, 17 lip 2023

Śliczne rabaty i czerwona i różowa super pozostałe kadry też zasługują na uznanie

U mnie kilka odmianowych jeżówek ładnie rośnie ,..... nazw nie pamiętam które to są

bezodmianowe -mam też -jeszcze niewiele ich ,......ale zamierzam w tym sezonie rozsypać ich nasionka w różne miejsca ,bo są najsztywniejsze i takie najbardziej dorodne
Judith 09:39, 17 lip 2023

Dziewczyny, dziękuję Wam za pochwały dla jeżówkowych rabat . Miód na moje znękane suszą serce... Na te rabaty można patrzeć bez spoglądania na trawnik, dlatego dają ukojenie .

A tak wyglądają szersze kadry, na których trawniczek "prześliczny" odbiera nieco urody rabatom:

W temacie magnusów: widziałam sadzonki za 7 zeta, ale w doniczkach P9. Będą kwitły może za rok. A za rok to ja sobie wysieję .
Anda 09:56, 17 lip 2023

Trawniczek mam w podobnym stanie.

Kupuję jeżówki wiosną zawsze w p9 i kwitną w tym samym roku. Jak wysiejesz jeżowki za rok, to zakwitną za dwa lata. Lepiej wysiej już w tym roku
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Judith 10:33, 17 lip 2023

Anda napisał(a)
Trawniczek mam w podobnym stanie.

Kupuję jeżówki wiosną zawsze w p9 i kwitną w tym samym roku. Jak wysiejesz jeżowki za rok, to zakwitną za dwa lata. Lepiej wysiej już w tym roku

A juz teraz można?
Basieksp 10:36, 17 lip 2023

No z wysiewanymi to kwitnie za dwa lata, tak jak pisze Ewa ja tak wysiewałam, ale ogólnie byłam zadowolona z wysiewu a trawnikiem się nie przejmuj, skupmy się na rabatach, które bardzo ładnie się prezentują pięknie Ci hortensje kwitną moje anabelki ani jednego kwiata w tym roku, w zeszłym sadziłam, myślałam, że zakwitną, pewnie muszę poczekać jeszcze rok
Anda 10:39, 17 lip 2023

Judith napisał(a)

A juz teraz można?

Można. Jeśli nie planujesz już żadnego urlopu latem to można Możesz do gruntu albo pod kontrolą do kuwety. W kuwecie musisz uważać na wilgotność. Najlepiej postawić ją w cieniu lub niepełnym cieniu. Jak wykiełkują i będą mieć już liście właściwe możesz je posadzić na rabaty lub przesadzić do doniczek p9.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
olciamanolcia 10:48, 17 lip 2023

Judith napisał(a)
Dziewczyny, dziękuję Wam za pochwały dla jeżówkowych rabat . Miód na moje znękane suszą serce... Na te rabaty można patrzeć bez spoglądania na trawnik, dlatego dają ukojenie .

A tak wyglądają szersze kadry, na których trawniczek "prześliczny" odbiera nieco urody rabatom:

).

O kurcze a ja myślałam , że Ty darń zrywasz
Faktycznie trawa wysuszona ale kto by się tym martwił
Ważne że rabaty masz świetne.
Niedawno moja trawa była w takiej samej nijakiej kondycji - u mnie od trzech tygodni bywa sporo deszczu wiec po zastosowaniu nawozu ( w Lydlu kupiłam ) jest nawet ładna .
Judith 11:21, 17 lip 2023

Basieksp napisał(a)
No z wysiewanymi to kwitnie za dwa lata, tak jak pisze Ewa ja tak wysiewałam, ale ogólnie byłam zadowolona z wysiewu a trawnikiem się nie przejmuj, skupmy się na rabatach, które bardzo ładnie się prezentują pięknie Ci hortensje kwitną moje anabelki ani jednego kwiata w tym roku, w zeszłym sadziłam, myślałam, że zakwitną, pewnie muszę poczekać jeszcze rok

O! Moje kwitły pięknie w pierwszym sezonie, w drugim (rok temu) - zakwitła tylko połowa, a w tym wszystkie kwitną .
Trawnikiem długo się nie przejmowałam, ale gdy cały stal się li tylko słomą, to taka szarość zapanowała w ogrodzie...
Judith 11:21, 17 lip 2023

Anda napisał(a)

Można. Jeśli nie planujesz już żadnego urlopu latem to można Możesz do gruntu albo pod kontrolą do kuwety. W kuwecie musisz uważać na wilgotność. Najlepiej postawić ją w cieniu lub niepełnym cieniu. Jak wykiełkują i będą mieć już liście właściwe możesz je posadzić na rabaty lub przesadzić do doniczek p9.

Hihi, jasne, że planuję . Mus zatem poczekać z wysiewami .
Judith 11:23, 17 lip 2023

olciamanolcia napisał(a)

O kurcze a ja myślałam , że Ty darń zrywasz
Faktycznie trawa wysuszona ale kto by się tym martwił
Ważne że rabaty masz świetne.
Niedawno moja trawa była w takiej samej nijakiej kondycji - u mnie od trzech tygodni bywa sporo deszczu wiec po zastosowaniu nawozu ( w Lydlu kupiłam ) jest nawet ładna .

Dziękuję .
W temacie trawnika - jak wyżej - w TAKIM stanie nie był jeszcze nigdy... A deszczu nie widac na horyzoncie...