Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Milka 15:30, 08 kwi 2012

Też obejrzałam ,,Znachora" lata lecą, a film zwsze tak samo wzrusza; u mnie też coraz zimniej
Ten piers i u mnie, czy on ma takie variegata liście i czerwone przyrosty? mój ma pączki kwiatowe, chyba zakwitnie, skoro od wtorku ciepło
I Bożenko jak zwykle, a teraz w szczególności, bo świeta, gościmy u ciebie
Mala_Mi 15:32, 08 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, a u Ciebie wesoło jak zwykle U nas tak zimno, że nie chce się nosa za drzwi wychylić.
Zrobiliśmy rekonesans z mężem po ogrodzie i szybko uciekliśmy do domu , choć chciałam porobić zdjęcia. Doszliśmy tylko do wniosku, że roboty u nas ogromnie dużo hihihi

U mnie tez zimnisko ogromne ale dziś podobno najzimniejszy dzień więc jakoś trzeba przetrzymac. A roboty i u mnie moc . Najgorsze że sama nie wiem co posadzic za wymarznięte wrzośce i chyba do maja nic nie posadzę bo nie mogę się zdecydowac ale i innej roboty mi nie zabraknie.

Mam nadzieję, że jeśli chodzi o pogodę to najgorsze za nami

Tak czytam co chwilę na Forum o przemarzaniu wrzosów i wrzośców, i zastanawiam się czy w ogóle w nie inwestować. Piękne są, ale kupować co sezon nowe to trochę bez sensu

U nas zimy są dość mroźne....... część wrzoscow wymarzła mi pierwszy raz od 2008 roku..nigdy ich nie okrywałam. Wrzosy też po raz pierwszy podmroziło, ale niewiele.... Gdyby było więcej śniegu to by nie umarzły...ale było jak było. Dokupiłam nowych i posadziłam.....

Ja się ciągle zastanawiam. Prędko się na nie nie zdecyduję.Wczoraj mówili że dzisiejszy dzień najzimniejszy a dziś już zmienili zdanie i zapowiadaja jeszcze zimniejszą noc. Ogladałyscie dzisiejszą Maję? Chwalili agrowłoknine leżącą na rabatach.

Ha, ha, ha..... muszę na ninternecie poszukać w takim razie Maii...... a z agro to jest tak, że co człowiek to opinia
Bogdzia 15:39, 08 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Też obejrzałam ,,Znachora" lata lecą, a film zwsze tak samo wzrusza; u mnie też coraz zimniej
Ten piers i u mnie, czy on ma takie variegata liście i czerwone przyrosty? mój ma pączki kwiatowe, chyba zakwitnie, skoro od wtorku ciepło
I Bożenko jak zwykle, a teraz w szczególności, bo świeta, gościmy u ciebie

Miło mi że u mnie gościcie.Zapraszam nadal.
Milka 15:41, 08 kwi 2012

To co jakiś czas w świeta, pobiesiadujemy u ciebie
Bogdzia 15:44, 08 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
To co jakiś czas w świeta, pobiesiadujemy u ciebie

Mam nadzieję ze nie tylko w święta.

ell 15:46, 08 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

A jeszcze opowiem dowcip z życia....M otwiera lodówkę i mói....."No widać, że są święta....teraz naszego żarcia więcej w lodówce niż psa"
Ochładza sie w tempie błyskawicznym...przed godziną było +3, już jest +1....... idę najpierw pochować rh..........

dobre z tym żarciem ja mam małego psa to proporcje zwykle inne

O mało co zębów o stół sobie nie wybiłam
Bogdzia 15:47, 08 kwi 2012

ell napisał(a)

A jeszcze opowiem dowcip z życia....M otwiera lodówkę i mói....."No widać, że są święta....teraz naszego żarcia więcej w lodówce niż psa"
Ochładza sie w tempie błyskawicznym...przed godziną było +3, już jest +1....... idę najpierw pochować rh..........

dobre z tym żarciem ja mam małego psa to proporcje zwykle inne

O mało co zęb o stół sobie nie wybiłam

Mala_Mi 15:52, 08 kwi 2012

Widzisz Bogdziu, znów grandzę u Ciebie Goście mi jadą, więc musze uciec na jakiś czas od tego torciku
ell 15:55, 08 kwi 2012

Chciałam tylko zaglądnąć i życzyć radości Zmartwychwstania oraz dobrej zabawy w mokry poniedziałek, a tu chichy i śmichy.
Zostawiam ostatni kawałek ciasta, bo znika w tempie zastraszającym i nawet nie zdążysz Bogdziu spróbować.

smacznego
Bogdzia 16:59, 08 kwi 2012

ell napisał(a)
Chciałam tylko zaglądnąć i życzyć radości Zmartwychwstania oraz dobrej zabawy w mokry poniedziałek, a tu chichy i śmichy.
Zostawiam ostatni kawałek ciasta, bo znika w tempie zastraszającym i nawet nie zdążysz Bogdziu spróbować.

smacznego

Jestes kochana że mi przyniosłaś ten ostatni kawałak ciasta . Musi byc pyszne bo chyba nasączone , a z wyglądu po prostu super. teraz siadam i się zajadam.Dzięki. Przy okazji popatrzę na piękny wiosenny bukiet i tylko jednego nie wiem czy w tej buteleczce jeszcze coś zostało, bo ja choc niepijaca w realu to w wirtualu chętnie kieliszeczek wypiję.