Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Rojodziejowa 19:38, 19 sie 2021

A może Ci się spodobają takie anemiczne - jeżówki blade
Juzia 19:47, 19 sie 2021

Oooo! Blade są fajne!
Rojodziejowa 20:07, 19 sie 2021

No chodzą za mną już chwilę, ale na miejscu u mnie nie mają, a poza tym postanowiłam nie sadzić więcej póki nie będę wiedzieć, że któreś przeżyją u mnie zimę
Martka 20:19, 19 sie 2021

Wiolu, dziękuję, zakupy bardzo mnie nakręciły do działania, nawet nową rabatę wytyczyłam - WSTĘPNIE ale do zrobienia na przyszły rok. Z braku efektów hakonkowych u siebie - przechodzę do uwielbień nad wszystkimi pozostałymi trawami nawet proso - to dopiero mnie coraz mocniej zaskakuje Owszem, lata szkoda, zawsze za krótko trwa u nas, ale czas jesieni też mnie w tym roku kręci Sesleria Twoja nie pozostała przeze mnie niezauważona, o nie patrz, z wieloma roślinami poszłam w Twoje ślady, dziś nawet bodziszka Rozanne dołożyłam a nad Perovskią się zastanawiałam Wiolu, sesleria ze słońcem po godz. 12 - myślisz, że za mało?

Asiu, próbuj koniecznie z seslerią. Ja jednak upieram się, że tu chodzi o jakość sadzonek. Moje hakonki też raczej z tym miały problem, a ja dodatkowo dołożyłam swoje błędy. Jednak dobrze przekorzenione sadzonki, nie takie po świeżym podziale, będą z pewnością łatwiej się adaptować.

Juziu, ponoć w LM były Moorhexe, Johanka widziała. Twoje PDDelight - ciekawe, że "znormalniały" najważniejsze, że nadal są i kolor ładny 

Asiu, Juziu, hahaha, nie tylko podobają mi się, właśnie je zamówiłam Telepatia? Lekko koślawe płatki, urocze, te do mnie bardziej przemawiają niż truffle i sunseekersy. Nie wiem, dlaczego mają takie słabe opinie? Ale zgodzicie się, że tu musi być jakaś mała gromadka dla efektu? Oprócz nich zamówiłam Pink Tip i Pretty Parasols, dość podobne do siebie. Nie było Delicious Candy, może uda się jeszcze gdzieś stacjonarnie? Jeśli nie, to za rok.

Juzia 20:22, 19 sie 2021

U mnie LM w pobliżu nie ma

Tak, gromadka musi być

Martka 20:25, 19 sie 2021

Juzia, jeśli zapragniesz a nie znajdziesz, daj znać. Zorganizuję jakąś wysyłkę 
Judith 20:30, 19 sie 2021

Byłam dziś w gigamarkecie LM - jest duży wybór jezowek, bardzo ładne sadzonki - zdrowe i spore.
Rojodziejowa 20:36, 19 sie 2021

Martka bardzo mi się podoba Twój wybór jeżówek!
Jakbyś jeszcze gdzieś spotkała Fountain Pink Eye to one też podobne, ale u mnie niby pierwszy rok, ale widzę już że będzie to bujna jeżówka.
Martka 20:41, 19 sie 2021

Judith napisał(a)
Byłam dziś w gigamarkecie LM - jest duży wybór jezowek, bardzo ładne sadzonki - zdrowe i spore.

Jutro będę i ja. Ty nie chcesz zostawiać pustej skrzyni, ja pustej rabaty

Rojodziejowa napisał(a)
Martka bardzo mi się podoba Twój wybór jeżówek!
Jakbyś jeszcze gdzieś spotkała Fountain Pink Eye to one też podobne, ale u mnie niby pierwszy rok, ale widzę już że będzie to bujna jeżówka.

Na Pink Eye poluję, ale nie mieli.
Judith 20:47, 19 sie 2021

Gdy będziesz - zerknij na Dixi Scarlet . Moze Cię przekona do mocniejszych kolorów . Cudna!