Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Wiolka5_7 21:00, 19 sie 2021

Myslę,że seslerii wystarczy słońca... fajnie,że podobają Ci się moje roslinki perovskia też fajna,rosnie bez podlewania na patelni u mnie...

Wiaan 21:02, 19 sie 2021

Martka napisał(a)
Wiaan, nie usuwaj, zostaw proszę piękne zdjęcie piszesz, że miałaś, co się z nimi stało?
Ależ uruchomiłaś moją ciekawość co do kostek Czekam
Prawda, że prace pielęgnacyjne skłaniają do planów, szczególnie gdy schyłek sezonu zaczyna być lekko wyczuwalny...

Marta wiosną potrzebowałam w donicy posadzic coś innego, na tamtą chwilę nie miałam ich gdzie posadzić i wydałam zapewne kiedys jeszcze je kupię, jak mnie stopy wkurzą na różance to wymienię właśnie na molinie
Wiaan 21:14, 19 sie 2021

Martka napisał(a)

Na Pink Eye poluję, ale nie mieli.

Bardzo ładna, słodka
Martka 21:23, 19 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Kostki bardzo lubię. Właśnie takie zatopione w „bałaganiarskim” nasadzeniu podobają mi się najbardziej
Gdzieś chyba mam kilka takich pinów

https://pin.it/2GhyMRp
https://pin.it/61NwLeI

Wczoraj czytałam piękny i inspirujący artykuł Danusi "Ogrodnictwo - czym jest dla mnie" i znalazłam taką jeszcze szaloną kostkową propozycję 
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/5191/medium_p1080828.jpg
Martka 21:26, 19 sie 2021

Judith napisał(a)
Gdy będziesz - zerknij na Dixi Scarlet . Moze Cię przekona do mocniejszych kolorów . Cudna!

Judith, piękna, ale czy jestem już na tym etapie z kolorami? Od trzech miesięcy próbuję się zaprzyjaźnić z czerwonymi różami i postępów wielkich nie ma ...
Martka 21:28, 19 sie 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Myslę,że seslerii wystarczy słońca... fajnie,że podobają Ci się moje roslinki perovskia też fajna,rosnie bez podlewania na patelni u mnie...

Wiolu, niniejszym jestem na 100% zdecydowana na seslerię jesienną Perovskia chodzi za mną od jakiegoś czasu, ale ... to by chyba oznaczało stworzenie nowej rabaty... Lub? Może to ona właśnie mogłaby stanowić doborowe towarzystwo dla róż?...
Judith 21:30, 19 sie 2021

Martka napisał(a)

Judith, piękna, ale czy jestem już na tym etapie z kolorami? Od trzech miesięcy próbuję się zaprzyjaźnić z czerwonymi różami i postępów wielkich nie ma ...

Jednakowoż mam wrażenie, ze już sie zaprzyjaźniłaś . Nie zapominajmy o różach : ).
Martka 21:38, 19 sie 2021

Wiaan, stipy na Twojej różańce to sam urok. Ja nie zdecydowałam się, bo a) obawiałam się cackania, b) mam ciężką glebę c) wysiewanie się. Podziwiam u Was Molinie odkrywam. Najpierw Mrokasia mnie ochrzaniła, że się ich czepiam i pokazała, że ładne, potem obejrzałam u Iwonki z Krakowa i na koniec na żywo u Danusi dorodne - teraz już pełen zachwyt nad ich możliwościami. Aktualnie najbardziej zachwyca mnie połączenie ciemno-fioletowych kwiatostanów Edith Dudszus z szałwią Caradonna. Oka nie mogę nacieszyć.
Pink Eye słodka.

Roocika 21:40, 19 sie 2021

Marta, jakie piękne zakupy zrobiłaś, super wypasione sadzonki
Planuj, planuj
Co do oranżerii na południowym tarasie to miałby rację bytu jak piszesz: wiosna, jesień, zimne letnie wieczory... tak to mamy zadaszony taras od zachodu, na którym czasami bywa zimno Ale myślę jeszcze, szkoda mi tego tarasu, stoi teraz nieużywany.

Sesleria wg niektórych czytanych danych daje radę też w cieniu, tylko jest mniej limonkowa Seslerie pięknie kwitną Moje prawie 50 sadzonek właśnie kwitnie , wyglądają przepięknie kwitnące.
Martka 21:41, 19 sie 2021

Judith napisał(a)

Jednakowoż mam wrażenie, ze już sie zaprzyjaźniłaś . Nie zapominajmy o różach : ).

Hahaha to wymagało wyrzeczeń  przeszłam samą siebie o 300% a Ascot jest w ogrodzie królową koloru, niezaprzeczalnie!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies