Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 20:04, 03 wrz 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Też kupiłam! W dwóch Biedrach byłam i mam 10 paczek EE i dumam, czy dobrze zrobiłam, że jeszcze tam jakieś zostawiłam. No i jeszcze w dwóch nie zaglądałam..

Ubolewam, że Lidl w remoncie, bo tam chyby czosnków więcej mieli. Trzeba zamówić on-line :/
Judith napisał(a)

Jakbym o sobie czytała . Wzięłam 5 paczek. Potem dorzuciłam szóstą. Będąc już przy kasie wróciłam po siódmą. A w domu zastanawiałam sie, dlaczego nie wzięłam więcej .

Hahaha, uśmiałam się. Wiecie co, nawet nie wiem, ile mam paczek, brałam ile było. Idę policzyć! Patrząc na emperorowisko Johanka77, to EE nigdy nie za wiele

Czosnki w L.? O, nie wiedziałam, rano stałam przed L. po zakupy i nagle mnie olśniło, że miałam jechać po tulipany do B. i szybko zmyłam się z parkingu. Jak łatwo można przegapić swoją życiową szansę!
wiklasia 20:05, 03 wrz 2021

Wpisując się w klimat szyfrowania: Twój urlopik tam to było coś! Bo tu to takich klimatów nie doświadczysz. Może kiedyś tam coś uda mi się tego. Tak że ten tego. W razie czego to wiadomo, że ten to tam ten tego.
wiklasia 20:14, 03 wrz 2021

Kurcze pomyliłam się. Bo nie ten tam tego tylko mialo byc, że tamten tu tamtego.
LIDKA 20:51, 03 wrz 2021

Szwajcarskiej wycieczki to ciut zazdroszczę.

Zdjęcia z Twojego ogrodu super. Róże tak sie rozrosły. Waw.

Zastanawiające co z tymi hakonkami.

Po tulipki w biedrze byłam. Jutro nawiedzę drugą ale u mnie EE nie było.
BASIA8 20:59, 03 wrz 2021

Jejku ale cebulki tulipanów zazdraszczam pozytywnie
Johanka77 22:39, 03 wrz 2021

Martka napisał(a)
Całe Ogrodowisko żyje dostawami cebulowych do B., to poszłam za tym i też dziś o świcie coś kupiłam. Nikt się nie bił, cebule leżały spokojnie, przechwyciłam kilka paczek. Czosnków mało, zdecydowanie za mało, muszę zamówić w internecie.

Czosnki były trzy tygodnie temu.
Wiele odmian, ale wiadomo, one szybko schodzą

Ja też dziś zaszalałam, choć obiecywałam sobie, że w tym roku już nie
Mary 23:11, 03 wrz 2021

Martka napisał(a)
Dziewczyny, EE musiałam wziąć, mimo że nie planowałam tulipanów, ale z braku czosnków przestraszyłam się, że nic nie będzie kwitło tej wiosny. Mając na uwadze posuchę kolorystyczną, jaka panuje po zimie, dołożyłam jeszcze Doll's Minuet, przekonał mnie kolor i kształt, choć one nie powtarzają kwitnienia, więc potraktuję je jako jednorazowy bukiet.

Też liczyłam, że nie powtórzą i nie będzie żarówy różu z limonkowym wiosną, a powtórzyły.

Z mojego ogródka, to jeszcze wczoraj rozważałam wypad na wystawę Zieleń to życie, ale dziś stwierdziłam, że mój ogród jest TAK zaniedbany, że nie mogę mu tego zrobić. Grzecznie będę pracować w domu. Przy okazji podzielę się z Wami smutną wiadomością, że kolejne hakonechloa z Zielonych Ogrodów, zdawało się, że dobre sadzonki, posadziłam w przepuszczalną glebę i nie podlewałam, prawie bez wyjątku padły. Po powrocie zastałam takie widoki:

Też mi jesienią czasu szkoda. Liczę, że jeszcze jakiś kolejny metr uda się wyczyścić...
Może to hakone musi być podarowane? Ja mam takie podarowane od Toszki.

Oplułam komórkę czytając o tym czymś. Siostra miała kiedyś oba cosie.
Anda 08:27, 04 wrz 2021

Martka napisał(a)

Haniu, mam nadzieję ten gratis odwiedzić   lub podobne, bo oczywiście nigdy nie byłam w ogrodach angielskich i tam też trzeba się będzie zapuścić. Anda pisała o Holandii, więc miejsc ogrodniczych do odkrycia jest wiele. Twoje skandynawskie klimaty też na liście
Grand Tour warto przemierzyć, choć nie wiem czy nie za dużo piękna na raz. Monte Bre, ta górka z której zdjęcia wrzuciłam, też jest na tej trasie
Moja kolekcja róż zależy teraz od ... źródła zaopatrzenia Nowe rabaty różane są już w planach przedogródka - a miałam problem, co z nim począć, taki duży obeliski też staną. W marcu jeszcze mówiłam, że nie chcę róż

Po drodze do Holandii zapraszam do mnie Zagłębie różane w Holandii znajduje się w Lottum. Ogólnie Holandia jest krajem ogrodniczym i ich Tuincentrum są świetne po prostu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 16:34, 04 wrz 2021

Marta, przykro mi z powodu hakonek, ale ogród pięknie wygląda, hortensje i róże bardzo cieszą, prawda ? Buziaki
Wiolka5_7 20:37, 04 wrz 2021

Kupiłaś moje ulubione odmiany tulipanków powiem Ci,że będziesz z nich zadowolona,bo powtarzają kwitnienie bez wykopywania

Szkoda Twoich hakonek, nie wiem co jest grane
Molinie u Ciebie pięknie rosną,może idź w ten gatunek.sesleria jest też niewynagająca.