Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Martka 21:50, 30 mar 2022

Haniu, z nasionami to są poważne obowiązki mam rozłożoną na poddaszu grubą folię, na niej palety (9!) i rytuał zraszania ruszył, jest to jednak jakaś namiastka ogrodu, z którym można mieszkać w domu o ile parapety lub miejsce pozwoli.

Aga, sadziłam ją późno, na przełomie października/listopada chyba, małe sadzonki, więc jeszcze nie miała czasu na rozkręcenie. Teraz na wiosnę przycięłam ją. Czekamy Boję się tylko, aby to nie była Sesleria Heuflera, czy nie pomylili w szkółce. Musiałabym reklamować.

Ewo Pszczelarnio, dobry wieczór miło mi bardzo, że tu zajrzałaś... na moje raczkujące razem ze mną poletko. Rozgość się proszę w moich skromnych progach. Twój ogród znam z filmu u Mai i z wątku, podziwiam wszystko co stworzyliście i mam nadzieję, że kiedyś będąc w Twoich okolicach zbłądzę i do Was Tymczasem dziękuję za wirtualne odwiedziny

Sylwio, dziękuję za ten trop, niektóre nasiona są tak drobne jak pyłki (najdrobniejsze z jakimi miałam do czynienia to chyba nasiona penstemona) i wręcz nie da się ich docisnąć, padając na ziemię stapiają się z nią od razu. Jeżówki mają nasiona całkiem spore, trochę podobne do kosmosów.

Wiolu, dziękuję, jest nadzieja jeżowkowa, ale też sesleriowa a tę przycięłam dwa tygodnie temu.
Martka 21:55, 30 mar 2022

Sylwia, Wiola, to pocieszające, może hakone ruszą, te moje dzieci specjalnej troski Ajka, czekamy, prawda?
Olciamanolcia, oby szczypiorek zamienił się w limonkę
sylwia_slomc... 21:56, 30 mar 2022

Bierzesz malutką deseczkę lub cokolwiek płaskiego i odpowiedniego rozmiarem i dociskasz całą powierzchnią
Wiolka5_7 21:56, 30 mar 2022

Martuś będzie dobrze
Skoro przycięta 2 tyg.to tak ma wyglądać ,spoko.
Moja jest już wysoka,ale cięlam w połowie lutego.
sylwia_slomc... 21:57, 30 mar 2022

Na pocieszenie moje trzcinniki KF jeszcze nie przycięte, a już wystartowały Znowu będą miały liście poskracane
Martka 22:03, 30 mar 2022

Wiola, te sadzonki były naprawdę mikruskowate, cud że nie zaginęły

Sylwia, trzcinnik KF ogólnie nie jest niski, poradzi sobie Jestem bardzo ciekawa efektów wysiewów
sylwia_slomc... 22:13, 30 mar 2022

Martka napisał(a)
Wiola, te sadzonki były naprawdę mikruskowate, cud że nie zaginęły

Sylwia, trzcinnik KF ogólnie nie jest niski, poradzi sobie Jestem bardzo ciekawa efektów wysiewów

Zabezpiecz wysiewy przed mroźnymi nocami jeśli zostawisz w oranżerii.
Martka 22:24, 30 mar 2022

Sylwia, na razie trzymam towarzystwo w domu, do oranżerii przeniosę po wschodach Chyba okryję też w związku z mrozami klony Orange Dream i Pixie, te są już najbardziej zaawansowane, a mają mało zaciszne miejscówki.

Wiola, znalazłam zdjęcia z pierwszego sezonu Edith Dudszus. Drobne sadzonki przyszły, ale wszystkie dobrze się przyjęły. W tym sezonie spodziewam się o wiele więcej

Judith, wrzucam zdjęcie róży Piano Jutro wykopuję

Judith 22:26, 30 mar 2022

Martka, piękna jest . Nie mogę się doczekać .
Wiolka5_7 07:16, 31 mar 2022

No ładnie wygląda ona jest taka ciemnozielona prawda?

Ta rabata w tym sezonie widzę, że da czadu , będzie jeszcze piękniej