Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

Gruszka_na_w... 22:16, 28 mar 2022

Pojemniczki z wysiewami wyglądają imponująco.
Podłączam się do pytania Agi. Co to za nasionka skrywają się w tych cud-torebeczkach?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasiek 22:32, 28 mar 2022

Przedszkole sie robi, niech zdrowo rosnie
Magara 23:37, 28 mar 2022

Martka napisał(a)

Myślę, że Twoje nasionka docenią otoczenie i warunki w jakich im przyjdzie rosnąć
Moja rzodkiewka siana w foliaku ani myśli wyłazić z ziemi

Zaintrygowały mnie nasiona podobne do kleszczy - cóż to takiego?

Anda 06:54, 29 mar 2022

Wysiewy pełna profeska, szklarenka pełna profeska. Jesteś już profi ogrodniczką
Tego króliczka też miałam na paru torebeczkach
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wiolka5_7 07:06, 29 mar 2022

Magara napisał(a)

Myślę, że Twoje nasionka docenią otoczenie i warunki w jakich im przyjdzie rosnąć
Moja rzodkiewka siana w foliaku ani myśli wyłazić z ziemi

Zaintrygowały mnie nasiona podobne do kleszczy - cóż to takiego?

Też pomyślałam o kleszczach
Wiolka5_7 07:07, 29 mar 2022

Ale fajne wysiewy ,trzymam za nie kciuki
Martka 08:01, 29 mar 2022

Antracycie, pierwszy raz spodziewam się efektów wcześniejsze wysiewy zawsze kończyły się porażkami, ale popełniałam wszystkie możliwe błędy, teraz doszkoliłam się 

Agatorku, Haniu, oj sporo wysiałam, 9 paletek w sumie wyszło, kosmosy Cupcakes, scabiosa, chaber purpurowy, maczki, cynie, marchew ozdobną, Bupleurum, Amarantus Tower Green, ale też sałaty wszelakie, cukinie, pomidory, Podpędzę co się da w szklarni.

Kasiek, może coś z nich wyrośnie

Magaro, kleszcze to nic innego jak wilczomlecz Euphorbia caracias, nie wiem czy to się uda, ale sprawdzimy

Ewuś, wysiewy to dopiero nadają smaku ogrodniczkowaniu zaczynam tę przygodę z wielką ekscytacją 

Wiolu, dziękuję, bardzo się przydadzą  mam jeszcze trochę do wysiania, np. jeżówki, ale siedzą jeszcze w lodówce

Wiaan 11:58, 29 mar 2022

Marta mega odnalazłaś się w ogrodowaniu Widzę w Tobie duszę artystki z ogromną pasją i zaangażowaniem we wszystko co robisz
Magleska 19:59, 29 mar 2022

Martka trzymam kciuki za wysiewy fajnie działasz i powtarzam się -oranżeria jest booooska
Margerytka40 22:41, 29 mar 2022

Piękna oranżeria, zazdraszczam