Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Martki

W ogródku Martki

olciamanolcia 16:10, 05 kwi 2022

Martka czekam na info i niezwłocznie dam znać.
Gruszka_na_w... 19:40, 05 kwi 2022

Odbierz priv.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nicol21 21:04, 05 kwi 2022

Śmieszna ta wieżyczka obserwacyjna!!! Ale widok z oranżerii w słoneczny i śnieżny dzien jest super!! Na pewno było bardzo przyjemnie tam posiedzieć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
basia3012 22:35, 05 kwi 2022

Martuś, czy śnieg czy deszcz to obojętne. Byle jakaś wilgoć była.
U nas to tylko słońce i wiatr. Ale dzisiaj po raz pierwszy od dłuuugiego czasu popadał deszczyk. Krótko ale i tak się cieszę.

Martka 21:42, 06 kwi 2022

Olciamanolcia, Wiaan, Mirka, Haniu, dziękuję za wsparcie trawowe, sesleria ma dotrzeć w piątek. Potrzebuję jej na rabatę herbacianą, róże już siedzą, trawy, szałwię i cisy mam, hekonechloa i stipę też, dzięki Renata!

April, ja lubię czasem porządzić w kuchni, z naciskiem na czasem, jednak muszę do tego mieć publiczność, która potrafi docenić  a tu już sprawa się komplikuje

Milko, czatownia zrodziła się w okolicznościach nagłego śniegu, wszak warunki do obserwacji karmnika stały się bardzo sprzyjające, jednak do regularnej obserwacji nie miałabym cierpliwości... która moją mocną stroną nie jest. Ten śnieg był okazją idealną, teraz już pożywienie będzie wszędzie łatwo dostępne, więc atrakcji też mniej. Dziś z kolei kręciły się dzwońce.

Nicol21, tak, wieżyczka jest przekomiczna W oranżerii jest bardzo miło o tej porze roku, muszę to stwierdzić. Nawet w pochmurny dzień temperatura jest przyjazna, wyższa niż na zewnątrz. Efekt przeszedł moje oczekiwania.

Basiu, ten śnieg mnie ucieszył. Ziemia jest dobrze nawodniona, teraz tylko dodać do tego ciepło i nastąpi to, na co czekamy

U Milki róże już w listkach, moje dopiero nieśmiało je rozwijają, wczoraj podziwiałam Ascot. Takie błyskotki, no cudo.
Jest tak:

Będzie tak!

Milka 06:46, 07 kwi 2022

Będzie i to migiem. Pierwsze listki cieszą.
Selserię i ja chcę, ale ma mi ukopac od siebie Effka, musze się jej przypomnieć.
Martka 19:31, 07 kwi 2022

Tym razem nie będę gadać, tylko od razu pokażę
Siewka cukinii - siłaczka

Pierwszy raz w moim ogrodzie, debiut, berberys Erecta odpalił!

Ta sama sytuacja z różą Olivia Rose Austin i wszystkimi austinowymi: ruszają!

Zaawansowane Geranium phaeum - za wczesny start zaczynam lubić

Oraz kolejna próba z hakonechloa i debiut stipy Edit: Reniu, dziękuję za sadzonki! Nie mam wątpliwości, że się przyjmą

Martka 19:32, 07 kwi 2022

Cebulowe w swoim żywiole

Weekend przed nami, nastrajajmy się wiosennie
Mgduska 19:36, 07 kwi 2022

Cebulowe mniamuśne
U nas pada i jest ciepło. Jestem nastrojona bardzo wiosennie, jak sądzę przyroda również. Poproszę tylko o okno pogodowe na weekend
Gruszka_na_w... 19:36, 07 kwi 2022

Trzymam kciuki za hakonkę.
W tym sezonie też chyba się skuszę na wysiew cukinii w doniczkach. Kiedy sieję je wprost do gruntu, to młode siewki czasem padają łupem ślimaków.
Świetnie wyglądają te "cebulaki" w masie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies