Kupione dawno temu w Leroy Merlin.
Żałuję, ze nie kupiłam 6 szt…
Tanie były bardzo a są świetne. Caly czas wyglądają bardzo dobrze i na zimę łatwo sie je chowa bo włażą jedno w drugie.
Małżon poleciał i zostawił mnie zawirusowaną.
Sam zresztą też odleciał bardzo pociągający. Szczególnie nosem
Mam szlaban na prace ogrodowe.
Leżakuję, odpoczywam i się kuruję.
Po wizycie w ogrodzie Mirki zajrzałam ot tak sobie na kilka różanych stron.
Obiecywałam sobie, ze już zerozakupów różanych ale…
Zobaczymy.
Na razie w koszyku Sibelius, New Dreams, Angela, Burgundy Iceberg….
New Dream na nową podporę bo kupiłam tam różę Alchymist, ktora…nie powtarza kwitnienia.
Niedopatrzenie
Reszta róż chyba na skarpę bo i Pomponella i Wedding Piano zaaklimatyzowaly sie zacnie i chyba jest to rozwiązanie na skarpiany kolor latem.
Kuruj się skutecznie Wioletko, ja w takiej sytuacji po pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego, imbiru i kurkumy na szkl ciepłej wody + łyżeczka miodu i oleju kokosowego
A nie chcez isc do lekarza? Ja ostatnio 2 miesiace przechorowalam tak z moim przeziebieniem, okazalo sie to angina przewlekła. Teraz moja kolezanka biurowa od 2 tygodni wyleczyc sie nie moze. Żaluje, ze wczesniej odprawialam "samoleczenie". Sprobuj 2 max 3 dni a potem do lekarza. Pozniejsze dojscie do formy jest bardzo dlugie i meczace. Mnie powalilo.
Nie wiem jak teraz leczy się anginę. Kiedyś trzeba bylo brać antybiotyk cięgiem przez ponad 10 dni. Trzeba było wytłuc dwa pokolenia winowajców choroby.
Poki co kuruję się metodami domowymi ale zaczynam się obawiać, ze to niezbyt pomoże.
Do klasycznych objawow (zawsze choruję tak samo, katar, ból glowy, zawalone zatoki) doszedl mi kaszelek. Taki szczekliwy, ciut jak zapalenie krtani.
W dodatku latem dłużej sie kurujemy.
Na razie się nawadniam, piję gripexy, psikam gardło i dużo śpię.
W przerwach wrzucam do koszyka piżmowe róze .
Ma przez parę dni padać. Jeżeli nawodni mi tu wszystko to uda mi się w skarpie dziury wydłubać…
Takie tam myśli mi chodzą po zmęczonej i wkurzonej chorowaniem głowie.
Moje hortensje mają sporo cienia i jeszcze nie kwitna.