Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

Miskantowa pustynia, w przyszłości tarasowy ogród na skarpie

mirkaka 19:59, 02 maj 2025

Miskantowo napisał(a)
Dni mijają a roślin do posadzenia jakby nie ubywa…
Dziś uporałam się tylko z pomidorami i paprykami posadzonymi do kastr budowlanych, które mam w foliaku.
Odchwaściłam kawaleczek skarpy i jutro posadzę tam czarnuszki.
Nadal szukam jakiegoś miejsca na dalie.
Dochodzę do wniosku, ze najlepiej byloby im w skrzyni.
Skrzyni nie posiadam i nie zrobię, muszę wiec myślec dalej.

Z pozytywów, udało mi się wypić dziś kawę na tarasie.
Jutro tez mam taki plan. Moze nawet wypiję ją ubrana w coś innego niz wyciągnięte dresy?…
Wypicie kawy bylo wyczynem bo przez okno przyglądała mi sie Ptysza, zawodzac donosnie.
Miałuuuu i miałuuuu wykonywane było wraz z karcącym spojrzeniem.
Potomek tygrysa przyglądał się jak potomek małpy łazi na czterech lapach i grzebie w ziemi.
Kocie miału skończy się jutro, Po prostu kocica nie jest zabezpieczona przed kleszczami, stad szlaban. Zaraz idę do paczkomatu odebrać odpowiedni specyfik.
Od jutra kawkuję wiec w kocim towarzystwie, rzucajac okiem na moje urodziwe floksy porastajace skarpę.
Schody i skarpa wygladają wiosną bardzo urodziwie.

Ależ pięknie się zrobiło, aż dech zapiera Oprócz floksów co to za kępki na dole na ostatnim zdjęciu?
Kasya 20:08, 02 maj 2025

Zaglądam podziwiac twoja kocice sle te ujecia tez cudne
I kosz z bialymi szafirkami

Miskantowo napisał(a)
Dni mijają a roślin do posadzenia jakby nie ubywa…
Dziś uporałam się tylko z pomidorami i paprykami posadzonymi do kastr budowlanych, które mam w foliaku.
Odchwaściłam kawaleczek skarpy i jutro posadzę tam czarnuszki.
Nadal szukam jakiegoś miejsca na dalie.
Dochodzę do wniosku, ze najlepiej byloby im w skrzyni.
Skrzyni nie posiadam i nie zrobię, muszę wiec myślec dalej.

Z pozytywów, udało mi się wypić dziś kawę na tarasie.
Jutro tez mam taki plan. Moze nawet wypiję ją ubrana w coś innego niz wyciągnięte dresy?…
Wypicie kawy bylo wyczynem bo przez okno przyglądała mi sie Ptysza, zawodzac donosnie.
Miałuuuu i miałuuuu wykonywane było wraz z karcącym spojrzeniem.
Potomek tygrysa przyglądał się jak potomek małpy łazi na czterech lapach i grzebie w ziemi.
Kocie miału skończy się jutro, Po prostu kocica nie jest zabezpieczona przed kleszczami, stad szlaban. Zaraz idę do paczkomatu odebrać odpowiedni specyfik.
Od jutra kawkuję wiec w kocim towarzystwie, rzucajac okiem na moje urodziwe floksy porastajace skarpę.
Schody i skarpa wygladają wiosną bardzo urodziwie.

Miskantowo 21:53, 02 maj 2025

mirkaka napisał(a)

Ależ pięknie się zrobiło, aż dech zapiera Oprócz floksów co to za kępki na dole na ostatnim zdjęciu?

Próbowałam zlokalizować zamówienie i sprawdzić dokładnie co to.
To na pewno przetacznik . Tak na 90% przetacznik szypułkowy Georgia Blue.
Ichigo 22:18, 02 maj 2025

Cudownie wygląda ta skarpa. I te schody! Te kolory! Zdjęcia jak z Pinterest. Nic tylko się inspirować.
Rojodziejowa 22:22, 02 maj 2025

Tak, te schody w lawendowej piance kwiatów wyglądają nieziemsko!
TAR 22:36, 02 maj 2025

Na pewno skarpa ma teraz swoje 5 minut urody, co zaplanowne jest na dalsze miesiace pokazów? co tam masz jeszcze posadzone, jakie nas niespodziewjki czekaja?
LIDKA 23:12, 02 maj 2025

Skarpa śliczna. I jak gęsto.