Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

hanka_andrus 14:53, 24 kwi 2012

Na Dolny ŚLĄSK CIĄGNĄ mnie młodzieńcze tęsknoty,Pozdrawiam wszystkie dziewczyny z Wrocławia i spod!
Do każdej z osobna,nie zawsze trafiam.Dziś trafiłam do Agusi!
KasiaWB 16:20, 24 kwi 2012

Cześć Agnieszka, bardzo podoba mi się Twoje koło przy serbach, też coś takiego kiedyś planuję u siebie) kiedy serby sadziłaś i jakiej były wysokości, a jesli można wiedzieć to w jakiej cenie były?
Czytałam w wątku o hortensjach, że martwiłaś się, że nie ma w sklepach hortensji, otóż są jak się dobrze rozejrzysz z tym, że są to te z ubiegłego roku i co więcej jak dobrze porozmawiasz, to kupisz za połowę ceny lub niżej dla bukietowych nie ma znaczenie, że z ubiegłego roku, bo i tak rosną na będach tegorocznych mi dzisiaj trafiła się piękna, duża sadzonka już z listkami, która kosztowała 30 zł, a ja kupiłam za 15 zł. Na miejscu obcięłam od razu suche kwiaty, których w sklepie nie przycięli i widać, że będzie dobrze
Zrobiłam fotki (przepraszam za bałagan, ale to teraz plac budowy ) )

Pomyślałam sobie też wtedy o Tobie Oczywiście to jest tylko propozycja, jakbyś chciała już zacząć sadzić rabatę hortensjową ) Pozdrawiam
bociek 20:17, 24 kwi 2012

Aga, tak, tak, tak daj rododendrony

Co do horti, ja kupowalam Limelightki po 22 zl w moim najblizszym centrum. Rozejrzyj sie, ewentualnie polecam zakupu na futuregardens - maja moze drogo, ale sadzonki sa super
Madzenka 21:14, 24 kwi 2012

noemi napisał(a)
Aga o tym samym pomyślałam co Domi napisała, może koło altanki posadzić magnolie , musi mieć słońce, u mnie jest taka mała magnolia, dla mnie bardziej krzak niż drzewo i kwitnie co roku, ale jest w słońcu . Tam gdzie serby lepiej dać same rh .

W głosowaniu jury oddaję glos na Rh przy kole i magnolię przy altanie w słońcu. Wytrzyma wiatry, zwlaszcza, ze sąsiad ci osłone - dom buduje a dodatkowo będzie sz miala piękny widok z okien wiosna
Madzenka 21:20, 24 kwi 2012

Aga kup hortensje w krotonie przez net i obejrzyj na miejscu we Wroclawiu (odbiór osobisty) Jak kupiłam. 2 szt lime a Noemi jedna. D mnie przyszly świetnej jakości
Wieloszka 21:59, 24 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
Cześć Agnieszka, bardzo podoba mi się Twoje koło przy serbach, też coś takiego kiedyś planuję u siebie) kiedy serby sadziłaś i jakiej były wysokości, a jesli można wiedzieć to w jakiej cenie były?
Czytałam w wątku o hortensjach, że martwiłaś się, że nie ma w sklepach hortensji, otóż są jak się dobrze rozejrzysz z tym, że są to te z ubiegłego roku i co więcej jak dobrze porozmawiasz, to kupisz za połowę ceny lub niżej dla bukietowych nie ma znaczenie, że z ubiegłego roku, bo i tak rosną na będach tegorocznych mi dzisiaj trafiła się piękna, duża sadzonka już z listkami, która kosztowała 30 zł, a ja kupiłam za 15 zł. Na miejscu obcięłam od razu suche kwiaty, których w sklepie nie przycięli i widać, że będzie dobrze
Pomyślałam sobie też wtedy o Tobie Oczywiście to jest tylko propozycja, jakbyś chciała już zacząć sadzić rabatę hortensjową ) Pozdrawiam

Kasiu, dzięki serdeczne, że pamietałaś o mnie, że szukam hortensji! Tak, tak, ja to bym najchętniej wszystko już posadziła, więc będę szukać takich okazji jak Twoja - no śliczna ta hortensja, dorodny krzak za naprawdę dobrą cenę (w porównaniu choćby z internetowymi). Już mi w następnych postach Marzenka podpowiada gdzie kupić - ta dziewczyna jest niesamowita .
Podglądam cichaczem na bieżąco Twoją budowę i spotkanie z Martkiem i w ogóle początki pieknego ogrodu . Info o cenach moich serbów podawałam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=120 , a sadzone były tuż przed świętami. Moje były kopane z gruntu, więc jeśli planujesz sadzenie jeszcze tej wiosny trzeba zacząć szukać, bo kopanie niedługo się skończy. Chyba, że będziesz kupowała w donicach - to insza inszość
Pozdrawiam serdecznie!
Madzenka 22:05, 24 kwi 2012

Agnieszka u nas hortensje kupić to trzeba z lupą szukac. A w necie wszystko jest
Wieloszka 22:07, 24 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Ale będzie pięknie z tymi Rh
Cunningham's white czy jakieś inne? Mój niedawno kupiony ma różowe pąki, ale jak się otwarły są białe - uff

pozdrawiam!

Tak Karolina, to będą Cunnigham's White - stawiam na sprawdzone i polecane przez Danusię, bo obawiam się porażki, a poza tym one wytrzymują na słońcu - a to ich podstawowa zaleta w moim ogrodzie
Madzenka 22:10, 24 kwi 2012

Aga u Kulasa za 370 zł wielkości takiej jak u Danusi w ogrodzie były..... Cudne, po prostu stalam i się gapiłam i się śliniłam na ich widok.
Ale sobie na wstrzymanie dałam, chociaź do ściany wodnej och jakby wyglądał.....
Wieloszka 22:10, 24 kwi 2012

Marzenka, jesteś niesamowita!!! Co by się nie potrzebowało - czy donice, czy rośliny, czy cokolwiek innego - Ty zawsze wiesz, gdzie i za ile kupić, ładne a w rozsądnej cenie! Masz chyba jakichś tajnych szpiegów "na mieście" DZIĘKI!!!