Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

KasiaWB 23:03, 21 maj 2013

ka1sia napisał(a)
Asia, Ty masz lepszą kolekcję roslin, niż niejedna szkółka

Właśnie miałam to samo napisać niezła kolekcja Pozdrawiam
Joaska 23:08, 21 maj 2013

ka1sia napisał(a)
Tyle kolorków, a mowiłaś, że nic nie kwitnie Bergenie piękne, ja nie mam ani jednej, chyba czas kupić Pozdrawiam Asiu serdecznie

Ja też nie widziałam nic szczególnego w tej kapuście, a w tym roku dzięki ogrodowisku ją odkryłam, nawiasem mówiąc "ukradłam" jedną kępkę od babci bo stwierdziłam że 4 sztuki które mam to nie liczba ogrodowiskowa, więc z kępki zrobiłam 11 szt no i teraz można powiedzieć że jest ogrodowiskowo

ka1sia napisał(a)
Asia, Ty masz lepszą kolekcję roślin, niż niejedna szkółka

do kolekcji to trochę brakuje ale staram się
ostatnio sąsiad się pytał czy szkółkę prowadzę bo chciał sobie kilka roślin do ogrodu kupić, jak mu powiedziałam że dla siebie zbieram i jeszcze mam mało to spojrzał na mnie jak na szaloną
Joaska 23:09, 21 maj 2013

monitka napisał(a)
Joasiu niesamowitą masz tą doniczkową kolekcję bergenia śliczna, powiem ci że ja tez coraz bardziej się do niej przekonuję

Bergenię polecam, kwiaty ma śliczne u mnie kwitnie już 3 tydzień, i nie ma zamiaru przestać
Joaska 23:10, 21 maj 2013

KasiaWB napisał(a)

Właśnie miałam to samo napisać niezła kolekcja Pozdrawiam

Kasiu u mnie też budowa lada moment się zacznie więc sama wiesz każdy grosz wtedy będzie potrzebny na dom a nie "zielsko" więc ile uda mi się uzbierać do początku budowy tyle będę miała na początek ogrodu
popcorn 12:46, 23 maj 2013

Joasiu, super, tak trzymaj! pozdrawiam!!
Madzenka 21:49, 23 maj 2013

Joasiu gdy do Ciebie zaglądam zawsze myślę, że do szkółki wpadłam imponująca kolekcja, ale będziesz miała asortyment po wybudowaniu domu
Joaska 08:28, 24 maj 2013

popcarol napisał(a)
Joasiu, super, tak trzymaj! pozdrawiam!!

włąśnie siezastanawiam, że już mi trochę miejsca brakuje, a tyle jeszcze chciałam podzielić, pomnożyć.... mus coś wymyśleć
Joaska 08:30, 24 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Joasiu gdy do Ciebie zaglądam zawsze myślę, że do szkółki wpadłam imponująca kolekcja, ale będziesz miała asortyment po wybudowaniu domu

Marzenko fajnie że wpadłaś
Sama wiesz ile ogrodowiskowo jest potrzeba roślin żeby mieć taki piękny ogród jak u Ciebie, tak że ta moja kolekcja to kropla w morzu potrzeb, ale staram się przynajmniej bylinowo będę mogła poszaleć od samego początku
bonita 16:38, 24 maj 2013

Aż Ci zazdroszczę takiego spojrzenia w przyszłość. U mnie zero myślenia perspektywicznego i dlatego mam co mam.
Będę do ciebie zaglądać i pobierać nauki
Hogata 21:20, 24 maj 2013

Joaska napisał(a)
No i czas na moje ogrodowe meble
Kanapy ogrodowe, jeszcze czekaja na pomalowanie, deszcz cały czas weryfikuje mi plany:

Meble bomba, czekam na instruktaż robienia (chyba że przeoczyłam )
Sadzonki super, ale tych doniczek masz dużo!!! Ja też kupuję po jednej żurawce i dzielę.