Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

admete 08:13, 17 sie 2013

Asiu pozdrowionka gorące zostawiam i mam nadzieję że wreszcie porządnie odpoczniesz
kitek81 17:06, 17 sie 2013

Hej Asiu, co tam u Ciebie słychać?
Pozdrawiam :*
beta 13:17, 26 sie 2013

pozdrawiam Joasiu
Joaska 13:29, 26 sie 2013

Witajcie po dłuższej nieobecności.....
trochę się urlopowalam... trchę regenerowałam swoja osobę....ale w końcu znowu jestem i czytam co u was... o nadrabianiu zaległych postów nawet nie wspominam bo to poprostu nie jest realne w przypoadku niektórych wątków....
ogrodowo u mnie dość kiepsko ..... po nieobecności ,są pewne straty w doniczkowie... jak np. uschnięta horti...a co a tym idzie wszystki zaszczepki które były pod nią ale są inne i to mnie cieszy.... trochę zdechnięte bukszpany ... do obcięcia...ale to juz chyba nie w tym roku...... przywiędłe miskanty ... do odratowania .... zjedzone przez ślimaki rozchodniki i szałwie..... aż żal patrzeć.....
co do róż .... zero kwiatów ... kilka pąków ......miłorzęby podsuszone - do odratowania... reszta jakoś żyje jedynie lawenda ładnie zagęściła swoje kępki ..ale jej akurat brak wody poszedł na plusa
natomiast o dziwo ukryte po drzewem w donicy szczepki horti i lawendy mają się nieźle więc będzie w przyszłym roku więcej limek

Plany na najbliższy czas
spotkanie kawowe z dziewczynami ... tylko muszę je namierzyć ... wyprawa do jakiegoś sklepu wiadomo w jakim celu ... no i w sumie za niedługo bo 13-go września będą targi i tam pan od niesamowitych traw!!!
Pozdrawiam wszystkich zaglądających

Joaska 13:51, 26 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wg mnie bukszpan ma przędziorka. Popryskaj go pilnie ortusem, jęli nie dostaniesz to Decis lub Karate Zeon.
Moje mają to samo i po pryskaniu nowe liście nie były już porażone.

First Lady to chyba najpiękniejsza róża jaką kiedykolwiek widziałam. Ma ją Ania DS i też się zachwycałam. Zapisuję do notatnika chciejstw

Marzenko potwierdzam First Lady jest cudna, jeśli dokupię róże to będzie to na pewno First Lady i Pomponella... polecam obie

TheMagda napisał(a)
Joasiu naszło mnie na wspomnienia.
Spójrz na Twoją Anabelkę
zdj. 20 maja br

zdj 26 lipca br

DZIĘKUJE :*

Madziu "tfu tfu" oby dobrze rosła pewnie nie zakwitnie w tym roku ale na przyszły powinna juz pokazac co nie co

bociek napisał(a)
Asiu, moje buksiki tez maja takie przecinki i lekko zoltawy kolor. Pryskalam je na roztocza Alikiem albo Alfikiem, nie pamietam dokladnie. Deczko sie poprawily. Jeszcze siekne Mospilanem jak nie bedzie padalo. A potem tylko Topsin, bo na grzyba w tym roku nie pryskalam, ale co ja mam pryskac na grzyba, jak u mnie susza jak w fabryce pieprzu

Sciskam

Bociuś nie psikałam ... mówiąc brzydko olałam sprawę... M troche przy mojej nieobecności podsuszył bukszpany ... nie oglądałam jeszcze dokładnie ... najwyżej obetne na krótko i psiknę ... jak przeżyja to ok a jak nie to cóż nie te to inne

admete napisał(a)
Asiu przyszłam się przywitać, nadrobić mi się nie uda bo doszła mi teraz jeszcze wykończeniówka...

Mam tylko pytanko - nie wybieracie się znowu do Kostomłotów ????
Zaczynam coś tam wybierać i przydałaby mi się profesjonalna pomoc .

Już postanowione wiśnie pójdą za Twoim pomysłem na kolistą, póki co kupiłabym 4

Pozdrawiam

Aga wisnie to dobry pomysł, ja je lubię a do kostomłotów chetnie pojadę

ka1sia napisał(a)

no cóż tak bywa... pogadamy

Kasiu do szefa się juz takiego przyzwyczaiłam poprostu czasami mam przesyt i wtedy łape dooła....ale już jest ok

kitek81 napisał(a)
pozdrowienia zostawiam

Odpozdrawiam serdecznie

gierczusia napisał(a)
Właśnie przecytałam u Kaśki ,że przed pewnym Panem chowałaś wiąza .. Jesteś niemożliwa , wiesz ???... Ja rozumię.. Chować runiankę , wrzosa lub nawet hortensję.. Aleeee wiązaaaaa ??.... Jesteś wielka .. Buziole i życzę wytrwania

Co się nie robi żeby było dobrze...wiąz zyje ale jakoś nie che puszczać nowych przyrostów ....chyba musze go dokarmić
Pozdrawiam
Maria667 napisał(a)
Pozdrowienia zostawiam!
Za oknem 39 stopni. Ciepło...

No ja bym chciała żeby to ciepło wróciło ... jestem z tych ciepłolubnych......a tu za oknem prawie jesień ... buuuuu

BEATA_S napisał(a)

Beatko pozdrawiam

admete napisał(a)
Asiu pozdrowionka gorące zostawiam i mam nadzieję że wreszcie porządnie odpoczniesz

Przyznaje ..odpoczęłam

kitek81 napisał(a)
Hej Asiu, co tam u Ciebie słychać?
Pozdrawiam :*

Wróciłam do pracy i rzeczywistości ,.... czyli nic ciekawego ..byle do przyszłych wakacji
beta napisał(a)
pozdrawiam Joasiu

Dziekuję
popcorn 14:12, 26 sie 2013

Fajnie że wróciłaś, pozdrawiam!
Margarete 15:44, 26 sie 2013

Wpadłam, poczytałam , troche do tyłu przeleciałam pismem obrazkowym i jestem na bieząco.
Super masz te róże ...a fotki z rosa na różach to w ogóle wymiataja. Ja mam wielka ochote na róze i zastanawiałam sie właśnie nad first lady, pomponellą, artemisem, pastellą, polar stern... och i wieloma innymi tylko gdzie ja je pomieszcze.. nie wiem.
Twoje poczynania Joaska w zakresie mnożenia roslin nieustajaco budza mój zachwyt !!!!
Pozrawiam
Madzenka 21:26, 26 sie 2013

Cieszę się , źe jesteś podlewaj rośliny moźe odbiją ... Najlepiej jednak zadołować doniczki, tak szybko nie przesychają...
Mala_Mi 21:52, 26 sie 2013

Oj... nie tylko u mnie potrafią być straty w doniczkach... łączę sie w bólu.
kitek81 23:46, 26 sie 2013

qrczaki, szkoda, że są straty, ale najważniejsze, że większość do odratowania, a odpoczynek każdemu się należy po ciężkim roku pracy!
pozdrawiam serdecznie :*