Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 10:20, 17 maj 2022

Tak tylko cichutko napomknę, że chyba się wybiorę w weekend do szkółki jakieś byliny by się przydały, Opróżniamy donicę przed domem z kompostu, mogłabym ją w końcu obsadzić trzeba pomyśleć o dokończeniu rabaty z wiśnią, a ja nie za bardzo mam na nią pomysł. Podrzucicie jakieś koncepcje?
MartaCho 10:38, 17 maj 2022

Pięknie wyszło! Normalnie szok, że można uzyskać taki efekt tak szybko! Gratulacje!
Kawa 10:47, 17 maj 2022

no teraz z tym kompostem to już w ogóle miodzio!!!
olciamanolcia 11:07, 17 maj 2022

No elegancko! A jeszcze niedawno klepisko miałaś a teraz cud miód malina
Poczekajmy do lipca - jak wszystko buchnie zielenią i kolorem. Będzie pięknie.
Wiolka5_7 11:29, 17 maj 2022

Z kompostem rabaty jeszcze wypiękniały Co to będzie za rok jak wszystko się rozrośnie ?
Brawo Ty ! fajnie, że eM powoli się zaraża brawo i dla niego !
Roocika 13:32, 17 maj 2022

DariaB napisał(a)

O dzięki za info trochę mi do mrówy nie po drodze i w sumie stwierdziłam, że po co płacić za korę jak mam jeszcze hoho kompostu. I wczoraj ściółkowałam rabaty kompostem. Resztki kory zgarnęłam za cisy, przez jakiś czas będzie kora z kompostem

Bardzo mi się podoba.

Co do Kanzanów- u nas w mieście sadzą je w różnych miejscach, są szczepione na różnych wysokościach i to na prawdę potwory rosną Ale piękne są bardzo
LIDKA 17:31, 17 maj 2022

Pięknie z tym kompostem. Zazdroszcze że u mnie nie idzie kupić na tony.
I bardzo fajnie że mąż sie ruszył. Może sie zakoleguje z taczką.

Daria super się spisałaś. Jesteś tu jedną z najpracowitszych babek.

Ja ciut klapłam. Mam trawkową załamkę.

Teraz masz juz zgode na zakupki bylinkowe.
Patrycja_KG_Lu 11:54, 18 maj 2022

DariaB napisał(a)

Takie szerokie rabaty będą pięknie wyglądać jak rośliny urosną do docelowych rozmiarów. Linie proste bardzo pasują do tego budynku.
DariaB 12:27, 18 maj 2022

MartaCho napisał(a)
Pięknie wyszło! Normalnie szok, że można uzyskać taki efekt tak szybko! Gratulacje!

Marta dziękuję jak widać jak się człowiek uprze to się da nie chciałam kolejnego lata spędzić w rozgrzebanym ogrodzie z pseudo trawą dlatego zasuwałam jak motorynka praktycznie od lutego.

Kawa napisał(a)
no teraz z tym kompostem to już w ogóle miodzio!!!

Prawda? Zupełnie inaczej wyglądają rabaty ale nie każdy łapie przekaz, wczoraj koleżanka mnie zapytała czy na tej czarnej ziemi wyrośnie trawa

olciamanolcia napisał(a)
No elegancko! A jeszcze niedawno klepisko miałaś a teraz cud miód malina
Poczekajmy do lipca - jak wszystko buchnie zielenią i kolorem. Będzie pięknie.

Oj czekam razem z Tobą co prawda na te przesadzone róże nie liczę, a są na samym przodzie biedulki ale reszta może zakwitnie. Klepisku mówimy pa pa!

Wiolka5_7 napisał(a)
Z kompostem rabaty jeszcze wypiękniały Co to będzie za rok jak wszystko się rozrośnie ?
Brawo Ty ! fajnie, że eM powoli się zaraża brawo i dla niego !

Brawo ja! Wiolka piątka! Za rok to będzie czad, jak jeszcze coś dosadzę Podejrzewam, że mąż to miał jednorazowy zryw ale dobre i to

Roocika napisał(a)

Bardzo mi się podoba.

Co do Kanzanów- u nas w mieście sadzą je w różnych miejscach, są szczepione na różnych wysokościach i to na prawdę potwory rosną Ale piękne są bardzo

Cieszę się, że się podoba Teraz będę ze strachem spoglądać na moje Kanzany!

LIDKA napisał(a)
Pięknie z tym kompostem. Zazdroszcze że u mnie nie idzie kupić na tony. I bardzo fajnie że mąż sie ruszył. Może sie zakoleguje z taczką.
Daria super się spisałaś. Jesteś tu jedną z najpracowitszych babek.
Ja ciut klapłam. Mam trawkową załamkę.
Teraz masz juz zgode na zakupki bylinkowe.

Szkoda, że nie możesz kupić kompostu w sumie na taką powierzchnię kompost mnie wyjdzie taniej niż kora. Nie wróżę mężowi bardzo bliskiej przyjaźni z taczką, raczej taką bardziej z przymusu Dziękuję za taką wielką pochwałę, myślę, że większość dziewczyn tutaj jest bardzo pracowitych, w końcu bez pracy nie ma ogrodu Już Ci pisałam, żebyś się trawą nie stresowała Oj jak się cieszę na pozwolenie na zakupy!

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Takie szerokie rabaty będą pięknie wyglądać jak rośliny urosną do docelowych rozmiarów. Linie proste bardzo pasują do tego budynku.

Teraz już nie będzie takiego wstydu żeby je pokazać, te szerokie kadry

DariaB 12:35, 18 maj 2022

Teraz Was poproszę o pomoc, chciałabym dokończyć rabatę z wiśnią. Kiedyś na początku Anda pisała, że mogłabym na tej rabacie posadzić kalinę lub oczara. Tylko jaki rodzaj? Pewnie musiałby rosnąć w wolnym miejscu między wiśnią, a bukiem.
Przejrzałam w necie trochę zdjęć z wiśnią tybetańską i fajnie wygląda to:
https://www.shapeitgreen.se/2019/09/25/tr%C3%A4d-f%C3%B6r-villatr%C3%A4dg%C3%A5rden-tre-sorter-med-vacker-bark-29601795
rozpoznaję przywrotnika (mam), orliki? i chyba trybula leśna.
Tuz trawami: http://www.caroledrake.com/media/7d300018-89b8-4abc-b061-c1fbdab011fa-a-variety-of-grasses-surround-prunus-serrula-including-hakonech
Tu z morzem bodziszków!
https://thegardenbarnhouse.com/2015/08/19/e-a-bowles-and-the-riddle-of-the-pheasants-tail-grass/image-1669/
Pomożecie mi?