Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 18:17, 24 maj 2022

Martka napisał(a)
Sea Foam z bodziszkiem wygląda pięknie Dario, działasz niezwykle dynamicznie

Dziękuję to twór z zeszłego roku.
DariaB 18:19, 24 maj 2022

Helpunku! Mój nowy tawnik obrósł grzybami!
LIDKA 20:07, 24 maj 2022

Ja na takie grzyby lałam nawóz z żelazem. Mam trawiastą ścieżkę na północnej scianie domu.

Kupiłam taki do trawników w butelce. Rozrabiam zawsze ciut slabszy niż wskazanie i z konewki leje.

Czadem sie pojawiają ale juz nie dużo ich jest.

Chyba możesz całe trawniki polać. Po zelaxie zaraz ładny kolor sie robi.
Anda 20:16, 24 maj 2022

Takie grzybki to oznaka osłabienia trawnika. Musisz dalej dobrze podlewać i zrobić lekkie dożywianie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 20:55, 24 maj 2022

Dziękuję dziewczyny, kupię jakiś nawóz i go wspomogę. Cały czas podlewam, deszcz nie padał już ponad tydzień leję kranówę i czekam na rachunek
DariaB 21:01, 24 maj 2022

Ogarnęłam rabatę z wiśnią. Posadziłam cisy, czarującego Arnolda, werbenę, perovskie, pysznogłówki i przesadziłam do nich jarzmiankę.
Z boku myslę żeby wysadzić te tawuły, posadzić dwa ciski które mi jeszcze zostały i hortensję.

Nie mam miejsca poki co na tawuły. Myślałam żeby je dać przy tarasie ale mój mąż się upiera że tam musi być coś wysokiego co nas zasłoni. Macie jakiś pomysł? Jakieś krzewy? Tam jest 1,8m głębokości. Cisy zajmują już trochę miejsca.
mrokasia 21:33, 24 maj 2022

A może posadź te tawuły w trójkącie? To fajne krzewy, szybko dostają liści, kwitną, po przycięciu w kulkę mogą stanowić atrakcyjny wypełniacz tej rabaty .
LIDKA 21:38, 24 maj 2022

Mrokasia dobrze mówi żeby je zostawić.
Ja bym je przesunela bliżej brzegu rabaty tu od brzegu.
Ciach w kulkę i będzie ładnie.
LIDKA 21:42, 24 maj 2022

Daria daj foto rabaty koło tarasu.
Agatorek 22:07, 24 maj 2022

Piszesz, że czas Ci szybko płynie, ale strasznie dużo rzeczy potrafisz zrobić w tym czasie.

Znalazłam w końcu tą odżywkę (nawóz) dla bukszpanów, to Topbuxus.

Roszady na rabaty to normalne dla większości z nas. Projekt jedno, ale najlepiej ustawić sobie rośliny na rabacie i zobaczyć jak to wygląda (o ile jest taka możliwość).

Pomyłki w sklepach, czy szkółkach to też częsta historia. Do mnie, zamiast grabu japońskiego, przyjechał klon palmowy Orange dream (dopiero wychodziły mu listki, więc nie zorientowałam się wtedy, etykietkę mam ze to grab).