Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 22:25, 24 maj 2022

mrokasia napisał(a)
A może posadź te tawuły w trójkącie? To fajne krzewy, szybko dostają liści, kwitną, po przycięciu w kulkę mogą stanowić atrakcyjny wypełniacz tej rabaty .

W tym miejscu w którym są tylko w trójkącie? Nie mogę ich aż tak bardzo blisko brzegu dać bo tam jest beton z obrzeży. Zobaczę jutro hak blisko mogę je posadzić z kraja. One są ładne, nie przeczę na jesień się ładnie przebarwiają.
DariaB 22:27, 24 maj 2022

Agnieszko dziękuję za pamięć o odżywce drzewo bezlistne można pomylić jak widać sosnę ze świerkiem również
Agatorek 22:34, 24 maj 2022

Ps. Zakupy świetne

Nie wiem, czy nie mam też pomylonej hakonki . Miała być albostriata, a wygląda jak Twoja All Gold . Kurde, a miała być na słońce …
Wiaan 23:22, 24 maj 2022

Agatorek napisał(a)

Znalazłam w końcu tą odżywkę (nawóz) dla bukszpanów, to Topbuxus.

Ten nawóz jest super, uratowałam kule bukszpanowe, które były całe brązowe od grzyba. Mam do oprysku tabletkę rozpuszczaną i granulki do gleby jako nawóz.
Wiaan 23:28, 24 maj 2022

Daria ale zrobiłaś kawał pracy, podziwiam i gratuluję Podoba mi się to co robisz, trawnik to wszystko podkreślił, dobrze, że zdecydowałaś się na ten z rolki.
Wygląda jak rozłożony zielony chodnik
DariaB 10:49, 25 maj 2022

LIDKA napisał(a)
Daria daj foto rabaty koło tarasu.

Lidzia chodzi o to miejsce za tarasem. Graby są do przesadzenia, mąż się upiera żeby posadzić tam coś co nas osłoni od sąsiedniej działki.Tuje odpadają. Szerokość 1,8m razem z cisami.

DariaB 10:52, 25 maj 2022

Wiaan napisał(a)
Daria ale zrobiłaś kawał pracy, podziwiam i gratuluję Podoba mi się to co robisz, trawnik to wszystko podkreślił, dobrze, że zdecydowałaś się na ten z rolki.
Wygląda jak rozłożony zielony chodnik

Dla porównania fotki z końca kwietnia i maja

DariaB 11:10, 25 maj 2022

Przerobiłam trochę rabatę z wiśnią, może wrzucę do tyłu hortensję, zastanawiam się tylko czy jedną czy dwie? I myślę jeszcze nad obwódką, wbrew pozorom nie ma tam dużo miejsca

Po lewej stronie koło perovskiej posadziłam jeszcze werbenę. Tawuły posadzone w trójkąt, bokiem może bym jeszcze seslerię dosadziła, żeby w zimie nie było łyso.
LIDKA 12:34, 25 maj 2022

DariaB napisał(a)
Przerobiłam trochę rabatę z wiśnią, może wrzucę do tyłu hortensję, zastanawiam się tylko czy jedną czy dwie? I myślę jeszcze nad obwódką, wbrew pozorom nie ma tam dużo miejsca

Po lewej stronie koło perovskiej posadziłam jeszcze werbenę. Tawuły posadzone w trójkąt, bokiem może bym jeszcze seslerię dosadziła, żeby w zimie nie było łyso.

Hortki mi pasują wszędzie i fajnie ustawłas tawuły.
Te hortki dadzą wrażenie bujnosci przy brzegu tej rabaty.
Jestem za.
Wiaan 12:56, 25 maj 2022

Daria eleganckie kolory na wejściu, chłodne optycznie powiększają, normalnie idziesz jak burza. Hortensje koniecznie więcej niż jedna W jakim programie sobie projektujesz?