Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Joann 17:32, 25 lip 2023

I pięterko się zrobi fajne zakupy
Wiaan 21:23, 25 lip 2023

DariaB napisał(a)
Kupiłam i heptakodium i uwaga glediczję trójcierniową Sunburst, myślę, że zrobi fajną ażurową koronę.

Glediczje widuję w moich stronach, śliczne są
DariaB 10:34, 26 lip 2023

Agatorek napisał(a)

Hahaha, 10/10

Ja niby nie mam chciejstw, ale jak pojadę do szkółki, to nagle mi się ujawniają

Daria, śliczne to heptakodium!

No choram jak nic chodziłam wczoraj po tej szkółce i obsługiwała mnie miła pani, ale trochę jej współczułam bo jak mi proponowała jakieś drzewo to padało hasło, że mam, albo, że mi się nie podoba, albo że będzie za wielkie. Wykazała się dużym zrozumieniem A ta glediczja to jakby do mnie mówiła i tak świeciła z daleka tymi limonkowymi listkami. Byłam z córką i jej też się bardzo spodobała.

Kasya napisał(a)

Nieciete będzie takim szerokim krzaczorem i pewnie mniej do góry pójdzie
Zależy co ci potrzebne

Będę ciąć na pewno żeby wyprowadzić na drzewko bardziej niż na krzaczora, ale fajnie, ze już jest większe, a nie maleństwo do kolan. Jeszcze jak piszesz, że szybko rośnie to jest nadzieja.

Joann napisał(a)
I pięterko się zrobi fajne zakupy

Asiu dziękuję myślę, że ta glediczja będzie tam fajnie pasować. Nie ma większych wymagań jeśli chodzi o glebę, znosi suszę. Pytała wczoraj w szkółce czy widzieli gdzieś taką 10 letnią to tak i że wcale nie jest jakaś potężna i jedna z klientek mocno ją tnie na wiosnę i ładnie się odbudowuje. Trochę niefajnie jest zaszczepiona, bo moim zdaniem ciut za wysoko, ale ukryją to trawy i byliny, za to koronę miała najładniejszą z dostępnych.

Wiaan napisał(a)

Glediczje widuję w moich stronach, śliczne są

Ja jej właśnie na żywo nie widziałam, trochę zaryzykowałam ale bardzo mi wpadła w oko.

U mnie leje od dwóch dni prawie non stop. Jak sytuacja u Was?
antracyt 10:41, 26 lip 2023

Ja mam u siebie 2szt glediczji RUBYLACE, ale wcale ale to wcale nie przyrastają szybko. Mam wrażenie, że nie rosną w ogóle Za to heptakodium fajnie się zagęszcza i przyrosty ma większe.
Anda 11:02, 26 lip 2023

Gratuluję zakupów
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mrokasia 11:51, 26 lip 2023

Oooo, heptakodium . Myślę nad nim w zamian za moją zdychającą karaganę .
I glediczja - ta limonkowa jest śliczna. Da ładny ażurowy cień.
DariaB 11:53, 26 lip 2023

antracyt napisał(a)
Ja mam u siebie 2szt glediczji RUBYLACE, ale wcale ale to wcale nie przyrastają szybko. Mam wrażenie, że nie rosną w ogóle Za to heptakodium fajnie się zagęszcza i przyrosty ma większe.

Nawet nie wiedziałam, że jest taka odmiana też ładna, jednak mi zależało na zielonym drzewie. Czytałam właśnie, że one nie mają spektakularnych przyrostów, raczej spokojnie rosną, zobaczymy jak będzie u mnie. Heptakodium jestem bardzo ciekawa, wiele o nim czytałam, ale dopiero jak je wczoraj na żywo zobaczyłam to się przekonałam, że to wartościowa roślina. Te olbrzymie które mieli w szkółce robiły wrażenie.
DariaB 11:53, 26 lip 2023

Anda napisał(a)
Gratuluję zakupów

Ewuś dziękuję mam już dwa drzewka z Twoich poleceń Wiśnię tybetańską kocham miłością wielką!
DariaB 11:54, 26 lip 2023

mrokasia napisał(a)
Oooo, heptakodium . Myślę nad nim w zamian za moją zdychającą karaganę .
I glediczja - ta limonkowa jest śliczna. Da ładny ażurowy cień.

To jest dokładnie to o co mi chodziło, czasem warto zaufać swojej intuicji
Wiaan 12:19, 26 lip 2023

DariaB napisał(a)

To jest dokładnie to o co mi chodziło, czasem warto zaufać swojej intuicji

Dokładnie tak