Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Judith 12:04, 24 maj 2024

Daria, piękny busz .
Tyle radości z ogrodu w Twoich słowach jest! Akurat trafiłam na nie, gdy ogarnęło mnie zniechęcenie totalną suszą i szkodnikami .
Twoje słowa plus pierwszy od marca deszcz nieco poprawiły mi nastrój, dziękuję .
MagdaLenka 12:13, 24 maj 2024

Świetne te zdjęcia z góry. Pod koniec lata trzeba będzie zrobić porównanie z tego samego miejsca.
mrokasia 12:20, 24 maj 2024

Pani kochana, pani masz zielone ręce!
Pięknie Ci to wszystko porosło. Kreta, nornicy i strat współczuję. Ale, tak jak piszesz, sama natura.
DariaB 11:39, 07 cze 2024

Judith cieszę się, że mogłam w jakiś sposób podnieść Cię na duszy. Mam nadzieję, że w końcu dotarł do Ciebie porządny deszcz, u mnie od jakiegoś czasu pada z przerwami dość mocno.
Magda jasne, że zrobię zdjęcia pod koniec lata, sama jestem zaskoczona w jakim tempie ta rabata nabiera bujności.
Kasiu no Ty masz na pewno bardziej zielone Kret się uspokoił, nornica również, tfu tfu.
edi75 11:56, 07 cze 2024

Daria fajny widok m z góry
DariaB 12:00, 07 cze 2024

Kilka zdjęć ku pamięci bo czas tak szybko leci.
Stipa kwitnie już. Orliczek z siewki, nie miałam różowego.

Pamiętacie jak to miejsce wyglądało jeszcze rok temu? Niestety hortensje nie przyjęły się i zakwitnęła tylko jedna jednym kwiatkiem, zamiast szpaleru mam bidę

Glediczja nie daje rady w donicy w przy wjeździe, będzie musiała pójść na cienistą rabatę i nawet dobrze się składa bo tam mi drzewka brakuje. Słońce ją przypala

Tu ją przesadzę na jesień.
DariaB 12:06, 07 cze 2024

No ta rabata to mi wyszła, powiem nieskromnie myślę jednak po pozbyciu się rozplenić i w całości zastąpieniu ich stipą, rozplenice słabo wyglądają w tym roku, małe, z przypalonymi kłosami, a podlewać ich nie zamierzam.

Cały czas się zastanawiam co zrobić z tymi dwoma bukami, czy je zostawić czy sprzedać.
DariaB 12:15, 07 cze 2024

Jeszcze tyły

Tutaj jeszcze można zaszaleć pusty kawałek rabaty i pomysłu też brak.

I boczne rabaty. Chyba się pozbędę tych krzewuszek spod okna, nie pasują mi tam zupełnie, kwitną krótko i bez szału, tylko pomysłu czym je zastąpić też brak. Może hakonką? Bo tam w sumie bardziej cień jest.

DariaB 12:29, 07 cze 2024

Na koniec moje gwiazdy
Koko Loko róża retro jak powiedziała moja córka.

Olivia chroniona przez biedronkę.

Czekam jeszcze na Jude, Lady of Shallot, pnąca Melba chyba w tym roku nie zakwitnie. U Asi jak byłam to się zakochałam w Jacqueline du Pre, muszę ją dorwać. Queen of Sweden też się coś ociąga.
MagdaLenka 13:05, 07 cze 2024

Już miałam Cię prosić o nowe zdjęcia, a Ty wyprzedziłaś moją prośbę.
Cudnie to wszystko rozrasta się u Ciebie. Szkoda tylko hortensji. Masz jakieś podejrzenie, czemu się nie przyjęły?
Glediczję wsadziłabym do gruntu już, skoro ją przypala w donicy.
Dalej czekam z niecierpliwością na Lady of Shalott.