Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 14:46, 23 kwi 2022

Wykopałam magnolię i nie wiem co z nią zrobić.
Czy ją posadzić w tym miejscu czy bardziej na rogu. Trudne to wszystko.

DariaB 18:31, 23 kwi 2022

Na dzisiaj skończyłam, powstały dwie wielkie rabaty.
Rabata przy oknie w gabinecie wym. 550cmx280cm

Rabata przy froncie wym. 670cmx350cm

Ścieżka 120cm
Rabata boczna została poszerzona do 240cm.

Trawnik pójdzie zaraz przy ścianie wykuszowej dzięki temu rabata przy ogrodzeniu będzie szersza, niestety te we wnękach będą miały tylko 60 cm głębokości.

Koniec na dzisiaj. Kartonów oczywiście brakło. Teraz mnie czeka droga przez mękę co tsm posadzić. Magnolia tylko zadołowana, muszę jej szykbo miejsce znaleźć.
LIDKA 18:36, 23 kwi 2022

To sie narobiłas.
Mnie sie podoba miejsce tej magnoli na scianie kolo okna. Ja bym ją dala na srodku szerokosci tek scisny od rogu do okna.
Biala ściana bylaby ładnym tłem dla zielonego drzewka.

Na tych rabatkach 60 cm nie poszalejesz. Ja mialam 1 m i to bylo malo. Może ich nie rób tylko trawnik szerszy?
DariaB 18:41, 23 kwi 2022

Jak ich nie zrobię to się będzie rabata przy oknie tak dziwnie urywać. Musiałabybsię wcześnie skończyć i z koszeniem byłby problem przez takiego zęba. Tam można jakieś bylinki posadzić albo trawki, sama nie wiem, głupia już całkiem jestem.
LIDKA 18:48, 23 kwi 2022

Trawki dobry pomysł ale czy tam dach wystaje?
Bo pod okapem sucho.

Jak sucho to na te szerokośc lawende proponuje .

Albo rabate z przodu domu pod oknem zrób do narożnika tylko.

Martka ma dom okolony rabatami. Może u niej coś Cie zainspiruje.
DariaB 18:53, 23 kwi 2022

Widok z góry jest przedni

LIDKA 19:09, 23 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Super.

Anda 19:32, 23 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Jak ich nie zrobię to się będzie rabata przy oknie tak dziwnie urywać. Musiałabybsię wcześnie skończyć i z koszeniem byłby problem przez takiego zęba. Tam można jakieś bylinki posadzić albo trawki, sama nie wiem, głupia już całkiem jestem.

Jestem za Niskie byliny, np. rozchodniki z liatrą plus cebulowe na wiosnę. Cięcie tylko raz w sezonie na wiosnę, czyli mało roboty z taką
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 19:37, 23 kwi 2022

Anda napisał(a)

Jestem za Niskie byliny, np. rozchodniki z liatrą plus cebulowe na wiosnę. Cięcie tylko raz w sezonie na wiosnę, czyli mało roboty z taką

O rozchodnik miałby tam dobrze bo tam grzeje i sucho jest! Jeszcze tą wielką rabatę zaplanować. Ewuś to drzewo jest cudne, jeszcze raz dzięki za polecenie go.
Anda 19:40, 23 kwi 2022

Cieszę sie bardzo, że tak Ci się podoba Rób dużo zdjęć, przynajmniej u Ciebie będę się mogła napatrzeć

Rabatę na pewno świetnie zaplanujesz. Lidka Ci pomaga i jeszcze inne dziewczyny, będzie dobrze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies