Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

LIDKA 19:53, 23 kwi 2022

Anda napisał(a)

Jestem za Niskie byliny, np. rozchodniki z liatrą plus cebulowe na wiosnę. Cięcie tylko raz w sezonie na wiosnę, czyli mało roboty z taką

Przyszla Anda. Powiedziała
2 zdania i masz przepis na rabatki wąskie gotowy.

I za to lubię Andę i kocham Ogrodowisko.
Judith 19:53, 23 kwi 2022

Pieknie! . Gdy widać zarys rabat to już prawie jakby były, prawda? . Na wąska rabatę (No, metr to wcale nie tak mało i szybko ja obsadzisz) dla towarzystwa dla rozchodnikow możesz dać sesleriie. Będzie pieknie .
DariaB 19:57, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)
Pieknie! . Gdy widać zarys rabat to już prawie jakby były, prawda? . Na wąska rabatę (No, metr to wcale nie tak mało i szybko ja obsadzisz). Dla towarzystwa dla rozchodnikow możesz dać sesleriie. Będzie pieknie .

Kochana tam nie ma metra tylko 60 cm czy sesleria nie będzie miała za ciasno?
DariaB 19:58, 23 kwi 2022

LIDKA napisał(a)

Przyszla Anda. Powiedziała
2 zdania i masz przepis na rabatki wąskie gotowy.

I za to lubię Andę i kocham Ogrodowisko.

To prawda ja się cieszę, że tutaj trafiłam i odważyłam się założyć wątek. Dzięki temu i Wam idę do przodu, krok za krokiem ale do przodu
Judith 20:05, 23 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Kochana tam nie ma metra tylko 60 cm czy sesleria nie będzie miała za ciasno?

Nie .
DariaB 20:08, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)

Nie .

Oki czyli 3 roślinki, sesleria, rozchodnik i liatra i teraz zasadnicze pytanie, w rządkozie i symetriozie czy plamistość?
Judith 20:11, 23 kwi 2022

Ja dałabym tylko dwa rodzaje roślin. Tutaj na „plamistość” szans nie ma (za wąsko zatem spokojnie rządkoza czyli bez szaleństw na początek .
Anda 20:36, 23 kwi 2022

Też myślę że dwa rodzaje I nie rządki tylko nieregularnie, jak najbardziej naturalnie - zwłaszcza, jeśli zdecydujesz się na seslerię

Ale ja dalej jestem za liatrą Za dużo trawy przy trawnikowym przejściu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:41, 23 kwi 2022

Jeszcze myślę, że może jednak jeszcze trzeci rodzaj jako wypełniacz by sie przydał i myślę tu o Calamintha nepeta. Stworzyłaby taka chmurkę pomiędzy bylinami… Ale najpierw posadź dwa rodzaje i zobaczymy, jak wygląda sprawa z ilością miejsca
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 21:06, 23 kwi 2022

Ewuś musisz częściej mnie odwiedzać Rozchodnika nawet mam, w zeszłym roku chciały go zeżreć ślimole, przesadziłam w inne miejsce. Na wiosnę wyszły dwa, a trzeci wczoraj glebogryzarka wykopała, więc to biedaki ale może do uratowania. Dam im szansę

Pod oknem w gabinecie nadal planuję różankę. Męczy mnie ta magnolia, muszę się nad nią zastanowić.