Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Agatorek 20:25, 20 kwi 2022

Judith napisał(a)

Dramat i masakra, procedury obslugi klienta na poziomie króla Ćwieczka...
Wykazałaś się dużą cierpliwością, moim zdaniem zbyt dużą... Już widzę siebie jak robię dym w sklepie!

Ja też chyba bym nie wytrzymała i nie była tak cierpliwa jak Daria .

Daria, podziwiam prace, pędzisz jak burza a i roślinki wschodzą ładnie
Johanka77 21:47, 20 kwi 2022

Jeju! Jakie zamieszanie z tym obornikiem!
A tak apropos to Ty nie masz tam żadnej stadniny?
Nigdy nie płaciłam za obornik koński.
Brałam spod koników prawie
DariaB 13:51, 21 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)
Jeju! Jakie zamieszanie z tym obornikiem!
A tak apropos to Ty nie masz tam żadnej stadniny?
Nigdy nie płaciłam za obornik koński.
Brałam spod koników prawie

Asia mam, ale nie bardzo mam jak przywieźć trochę się obawiam ładować do mojego auta żeby sobie smrodku nie zostawić, a przyczepki nie mam. Ze stadniny to ile chcę mogę wziąć bo córka ma na konikach śmiga.
DariaB 13:53, 21 kwi 2022

Agatorek napisał(a)

Ja też chyba bym nie wytrzymała i nie była tak cierpliwa jak Daria .

Daria, podziwiam prace, pędzisz jak burza a i roślinki wschodzą ładnie

Starałam się być cierpliwa bo często takie sytuacje nie są winą pracowników, tutaj ewidentnie zawiniły procedury, niestety, niedopracowane mają takie sytuacje.
Pędzę jak burza bo w zasadzie czas na przesadzanie drzew i krzewów mi się skończył, a kilka powinnam jeszcze przesadzić, chyba już się wstrzymam do jesieni.
LIDKA 20:37, 21 kwi 2022

Upałów nie ma to mozesz jeszcze drzewa przesadzić. Będa się korzenic już na swoim miejscu.
Jak będzie sucho to przez lato pare razy podlejesz solidnie i bedzie dobrze.

Żeby im pomóc można ciut nawozu ukorzeniajacego dac do dołka ale tak zeby korzeni nie dotykał. Ja mieszam z ziemią na dnie dołka.

DariaB 20:38, 21 kwi 2022

Powiedzcie mi jak ja mam użyć tej glebogryzarki? Mam nawozić kompost, obornik, mączkę i dolomit na to podłoże, które przygotowałam, a następnie przemieszać? A w miejscach gdzie mają być rabaty wymieszać dodatkowo z korą?
Jaka ścieżka powinna być szeroka żeby się swobodnie poruszać? 1-1,2m szerokości wystarczy?
Anda 09:09, 22 kwi 2022

Jeśli te drzewa do przesadzenia już puszczają liście, to ich nie przesadzaj i poczekaj do jesieni.

Jeśli masz podłoże o zasadowym pH to nie nawoź dolomitem. Jaką masz glebę tak w ogóle? Jeśli masz konkretny piach, to korę wkop trochę głębiej, jeśli gliniastą to po wierzchu.

Ścieżkę zrób lepiej na 1,2
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DariaB 11:14, 22 kwi 2022

Anda napisał(a)
Jeśli te drzewa do przesadzenia już puszczają liście, to ich nie przesadzaj i poczekaj do jesieni.

Jeśli masz podłoże o zasadowym pH to nie nawoź dolomitem. Jaką masz glebę tak w ogóle? Jeśli masz konkretny piach, to korę wkop trochę głębiej, jeśli gliniastą to po wierzchu.

Ścieżkę zrób lepiej na 1,2

Ziemia raczej kwaśna, sypnęłam dolomitem, mączką i obornikiem. Praca wre.

Tata na szczęście pomaga bo to już ponad moje siły, a tej mi nie brakuje
Ścieżka na 1,2 m w takim razie, a drzewa już całe w pączkach. Magnolię tylko przesadzę bo rośnie bez sensu na środku.
anuska2507 11:23, 22 kwi 2022

Pomoc taty nieoceniona Szybko się uwiniecie z pracami.
DariaB 17:47, 22 kwi 2022

anuska2507 napisał(a)
Pomoc taty nieoceniona Szybko się uwiniecie z pracami.

Oj tak, bez jego pomocy chyba bym się dwa dni tym zajmowała. Ciekawe, skoro tata odwalił sam prawie całą robotę sam, to czemu ja ledwo żyję.
Jutro wyznaczę rabaty, wyłożę kartonami i zacznię się najgorsze, planowanie co posadzić

Trochę mi nie dają spokoju te cisy przy płocie od frontu bo mam wrażenie, że rosną w dziurze. Nie wiem czy ich nie poprawię.
A tu wysadzone rośliny, 4 lawndy, 2 hortensje, 4 jeżówki i małe białe czosnki, czekają na posadzenie.