Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

mrokasia 21:07, 23 kwi 2022

Ale gnasz z robotą! Będzie pięknie .
Masz jakiś pomyśł na tę rabatę pod oknem? Tę gdzie przymierzałaś magnolię?
DariaB 21:11, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)
Ja dałabym tylko dwa rodzaje roślin. Tutaj na „plamistość” szans nie ma (za wąsko zatem spokojnie rządkoza czyli bez szaleństw na początek .

Jeszcze się zastanawiam czy liatra wytrzyma warunki, bo to miejsce pod okapem. Jak leje to trochę wody się tam dostaje. Chyba, że rozchodnik z tyłu a liatra przodem. Ewentualnie przetacznik bo on bardziej suszoznośny.
DariaB 21:13, 23 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Ale gnasz z robotą! Będzie pięknie .
Masz jakiś pomyśł na tę rabatę pod oknem? Tę gdzie przymierzałaś magnolię?

Wstępnie mam róże: Monstead Wood 1sz. , Wiliam S. 1 szt, Leonadro 2szt. Garden of Roses 2szt. Miscant Mornig Light, i coś jeszcze i tu się pojawia problem
sylwia_slomc... 23:54, 23 kwi 2022

Dobra robota wykonana z przygotowaniami gleby. Chyba bym pogryzła Ekspedientkę gdyby mi tak z worami kazała latać w tę i we w tę, to w końcu ich wina była nie Twoja. Mają szczęście, że nie na mnie trafili
Dumam w jakim celu kartony przed sadzeniem roślin na rabacie, która ma glebę pod sadzenie gotową....
Łatwiej sadzić bez kartonów, a najwyżej pod ściółkę potem rozłożyć. Choć ja głównie do metody no dig stosuję, wtedy się przydają
Johanka77 23:58, 23 kwi 2022

Dużo pracy za Tobą. Szacun!
DariaB 07:55, 24 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dobra robota wykonana z przygotowaniami gleby. Chyba bym pogryzła Ekspedientkę gdyby mi tak z worami kazała latać w tę i we w tę, to w końcu ich wina była nie Twoja. Mają szczęście, że nie na mnie trafili
Dumam w jakim celu kartony przed sadzeniem roślin na rabacie, która ma glebę pod sadzenie gotową....
Łatwiej sadzić bez kartonów, a najwyżej pod ściółkę potem rozłożyć. Choć ja głównie do metody no dig stosuję, wtedy się przydają

Kartony rozłożyłam bo z sadzeniem mi szybko nie pójdzie i zarośnie mi wszystko chwastami. A jak będę sadzić to wykorzystam sposób Asi Johanki i będę dziury wycinać nożykiem
O przygodzie w sklepie już zapomniałam chociaż byłam wkurzona zwłaszcza na stratę czasu.
DariaB 07:56, 24 kwi 2022

Johanka77 napisał(a)
Dużo pracy za Tobą. Szacun!

Asiu szacun do Ciebie to jak złoty medal
DariaB 07:57, 24 kwi 2022

Właśnie sobie uświadomiłam, że na różankę o wym. 5,5mx3m mam 6 róż haha brawo ja, pora na zakupy
mrokasia 08:13, 24 kwi 2022

DariaB napisał(a)

Wstępnie mam róże: Monstead Wood 1sz. , Wiliam S. 1 szt, Leonadro 2szt. Garden of Roses 2szt. Miscant Mornig Light, i coś jeszcze i tu się pojawia problem

Pomyśl o zimozielonych - to rabata na froncie, będziesz ją codziennie oglądać, także w zimę i wczesną wiosną jak przytniesz róże i miskanty. Ja nie różana ale wg mnie z różami bardzo ładnie wyglądają szałwie, oczywiście lawendy i do różowych np. przywrotniki o ile pasują kolorem .
Judith 11:18, 24 kwi 2022

Daria, jaki mas plan na obrzeża rabat? Kostka, krawężnik, kancik, ekobord?