Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

antracyt 18:59, 12 lut 2022

Judith napisał(a)

Ależ masz widok! Po horyzont żadnego domu!

No właśnie
Magara 23:45, 12 lut 2022

Dziewczyny - no widok jest piękny, nie zaprzeczę, napawam się nim póki mogę bo wiem, że on nie jest dany raz na zawsze
I nie jest niestety tak, że po horyzont żadnego domu Są, są... A za łąką i lasem osiedle domków...

A w temacie prac:
Wiola - no wiele to nie zrobiłam ale masz rację - lepiej mi się zrobiło, choć na chwilę
Magda - jak powiesz żeby nie ciąć to nie zetnę I tak mi się wydaje, że się pospieszyłam trochę, ale wiesz jak jest Nawet jak coś uśmierciłam to straty raczej nie będą wielkie Ja w wiosnę nadal wierzę, no w coś muszę

Judith - jaką wersję wybrałaś? Dla królowej czy dla plebsu?

Kordina - zaraz wyślę rękawicowy priv
Magara 23:58, 12 lut 2022

Nie ogarniam tego co się dzieje z pogodą. W tej chwili na zewnątrz zero stopni. Rok temu śliwa wiśniowa kwitła 9 kwietnia. Dwa lata temu 9 marca. Wydaje mi się, że miesiąc to duża różnica...

Dziś oglądałam krokusy, pchają się, ale ten wygląda jakby miał zaraz kwitnąć. Nie kojarzę krokusów w tym stadium rok temu...

A liliowce stella d'oro dziś w takiej formie:

Pierwszy rok je mam, i też nie wiem czy to normalne
sylwia_slomc... 00:09, 13 lut 2022

Liliowce wcześnie startują, moje też już wyłażą, choć mam inne odmiany
Ale pogoda zwariowała to fakt
Magara 00:58, 13 lut 2022

Sylwia, sama nie wiem czy mnie pocieszyłaś czy nie - po cichu liczyłam na to, że mi ktoś napisze, że to nie żadne liliowce ale jakiś chwast mi się tam zabłąkał i wyłazi

Chciałam jutro (dziś) sprzątać rabaty z liści i igieł, które na zimę tam zostawiłam. Teraz to już sama nie wiem... Z jednej strony wiosna się pcha, z drugiej mróz. Cebulowe wyłażą. Jak będę czekać ze sprzątaniem zadepczę wychodzące cebulowe. Jak się pospieszę - zabiorę im kołderkę. No tak źle, tak niedobrze
Przejrzałam zdjęcia z zeszłego roku - rabaty ogarniałam pod koniec lutego, potem oczywiście padał jeszcze śnieg, ale tak jakoś leniwie. Zdjęć cebulowych (tulipanów i narcyzów) z połowy lutego nie mam - znaczy się - nie było ich widać I bądź tu mądrym ogrodnikiem...
Magara 15:39, 13 lut 2022

Rano wstałam z mocnym postanowieniem, że nie biorę się za drastyczne cięcia i porządki do czasu powrotu żurawi
No i pierwsze nasze kaszubskie strusie dziś wróciły, równo w południe

Takich widoków już się nie mogę doczekać:

antracyt 16:02, 13 lut 2022

U mnie dziś jednego kwitnącego krokusa znalazłam Wydaje mi się, że cebulowe jakoś bardzo wrażliwe na mróz nie są(prócz kwitnących hiacyntów). U mnie niczym nieokrywane i dają sobie radę. Tylko jeden wczesny narcyz traci czasem kwiaty od mrozu.
Jak ja lubię takie widoki, jak na ostatnim zdjęciu pokazałaś. Zdarzyło mi się tylko raz podejrzeć żurawie z maluchami, jeżeli masz to na co dzień, to jesteś wielką szczęściarą
jolanka 16:31, 13 lut 2022

Magara napisał(a)
Rano wstałam z mocnym postanowieniem, że nie biorę się za drastyczne cięcia i porządki do czasu powrotu żurawi
No i pierwsze nasze kaszubskie strusie dziś wróciły, równo w południe

Takich widoków już się nie mogę doczekać:

Litości nie masz kobieto nade mną, co ja bym za taki widok nie dała. Szczęściara jesteś
Piękności cudniaste
galgAsia 16:49, 13 lut 2022

Są cudne U mnie też były, ale bez maluchów
Czyli jednak wiosna
antracyt 16:57, 13 lut 2022

Asia, te maluchy to z innej pory roku Może jeszcze uda Ci się takie w kadr złapać