Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Judith 19:26, 11 lut 2022

Rękawice - cudo! Mój ulubiony kolor .
sylwia_slomc... 19:36, 11 lut 2022

Ciekawe jak się sprawdzą te anty ślimacze zapory...
Trzymam kciuki
Magara 19:37, 11 lut 2022

Ze sprzętu też jestem zadowolona Od kiedy mam działkę dostaję same fajne prezenty, żadnych głupot

Asia - no ja wiem, że talentem nie zdziałam, szczególnie moim, dlatego mam zaplecze sprzętowe

Wiola - przynajmniej coś zaczęłaś, ja tylko w blokach startowych cały czas Ja mam tylko trochę bylin i rozchodników powycinanych, reszta czeka

Ewcia - Małżonek jest pierwszą ofiarą blaszek, już został ranny Ale przynajmniej przetestował i mówi, że żaden ślimak nie ma szans - kąt kątem, ale ostre jak diabli Mam nadzieję, że parapety na skrzyniach będą skuteczne i ślimaki nie będą się śmiać, że sama na siebie pułapkę zastawiłam

Judith - rękawice są naprawdę świetne, mam już drugą parę, na inne bym nie zamieniła - do prac wiosennych i jesiennych super. Ciepłe, miękkie, żadnych odcisków, można grabić i ciąć godzinami, a do tego pierne - czego chcieć więcej

Sylwia - sama jestem ciekawa, będę meldować
Judith 19:39, 11 lut 2022

Magara napisał(a)
Ze sprzętu też jestem zadowolona Od kiedy mam działkę dostaję same fajne prezenty, żadnych głupot
Judith - rękawice są naprawdę świetne, mam już drugą parę, na inne bym nie zamieniła - do prac wiosennych i jesiennych super. Ciepłe, miękkie, żadnych odcisków, można grabić i ciąć godzinami, a do tego pierne - czego chcieć więcej

To ja poproszę namiar na nie na priv .
Anda 19:45, 11 lut 2022

Aż takie ostre? Oj, uważajcie na łydki w takim razie

Ja też poproszę o namiar na te rękawice.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
antracyt 19:54, 11 lut 2022

i ja też bardzo mi się podobają
Gruszka_na_w... 20:47, 11 lut 2022

Świetnie się te rękawice prezentują. Coś czuję, że zrobią na forum furorę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 21:15, 11 lut 2022

Super te rękawice
Ciekawi mnie ,czy patent antyślimakowy się sprawdzi
Kordina 23:29, 11 lut 2022

schneckenzauny - nie wiedziałam o takiej zaporze, więc wpisałam w wyszukiwarkę, tam jest coś na kształt szczotki do mycia butelek, albo siatki wygiętej w odpowiedni sposób. Możesz wykorzystać na rogi jakiś pomysł:

https://www.amazon.de/Schneckenzaun-schwarz-garantiert-deutscher-Produktion/dp/B07BH385ZF

https://www.wetter.de/cms/schneckenzaun-und-co-umweltfreundliche-tipps-gegen-schnecken-im-garten-2332082.html

http://www.akoschneck.de/schnecken-wirksam-bekaempfen.html

Podobają mi się te pomysły
Magara 00:29, 12 lut 2022

Judith, Ewa, Zuza - elaborat rękawicowy poszedł na priv Do Judith napisałam jako pierwszej, potem skopiowałam i widzę, że w privach do Ewy i Zuzy brak emotikonów, no nie skopiowało - musicie się domyśleć emocji jakie mną targają jak o tych rękawicach myślę

Haniu - no są świetne A te sygnowane przez Królewskie Towarzystwo Ogrodnicze są jeszcze do tego śliczne Reklamować na forum nie wolno, zresztą interesu w tym żadnego nie mam, ale wymiana doświadczeń sprzętowych chyba zabroniona nie jest

Magda - też jestem ciekawa co ślimaki powiedzą na tor przeszkód

Kordina - w wątku Ewy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana
jakoś w grudniu, była bardzo ciekawa dyskusja na ten temat, polecam