Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 17:03, 13 lut 2022

Zdjęcia zeszłoroczne Tak zielono to jeszcze nie jest
Magara 17:13, 13 lut 2022

Zuza, Asia - u Was jednak lepszy klimat i cieplej trochę
Jola - są jeszcze jakieś wolne działki na Kaszubach

Żurawie, zgadzam się, są wspaniałe Łąkę traktują chyba jako pole treningowe dla małoletnich - różne sztuczki tu ćwiczą, głównie ucieczkę przed człowiekiem i odwracanie uwagi od młodych - mądre ptaki
galgAsia 17:19, 13 lut 2022

antracyt napisał(a)
Asia, te maluchy to z innej pory roku Może jeszcze uda Ci się takie w kadr złapać
No tak jakoś podejrzewałam pewną niezgodność czasową Co nie zmienia faktu, że cudne maluchy
Gruszka_na_w... 21:57, 13 lut 2022

Żurawie, tak blisko! Niektórzy urodzili się pod szczęśliwą gwiazdą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 23:00, 13 lut 2022

O żesz ... Orzeszku... Piekło zamarzło wątek jest rabaty są

Miałam cicho siedzieć dopóki nie przeczytam do końca, ale tak,hmmm, właśnie, no... Co to ja chciałam. Ja kocia mama jestem od zawsze. Nawet nie sądziłam, że mogą mnie tak zdjęcia rozczulić...

Edit dla ps. Oczywiście kompostownik jest superancki, Dział Techniczny na najwyższym poziomie
Magara 23:35, 13 lut 2022

Haniu - szczęśliwej gwiazdy bym w mój żywot nie mieszała, raczej obstawiam samo miejsce narodzin i bytowania
A tak serio, to nie mogę się nadziwić, że żurawie budzą takie emocje. Na Kaszubach jest ich masa, wydaje mi się, że więcej niż bocianów. Jak dobrze pomyślę, to częściej widuję żurawie niż kury
Te pierwsze (żurawie, nie kury ), ujrzane i usłyszane wczesną wiosną - cieszą najbardziej, jak za sobą biegają po polu - też miło popatrzeć, jak są młode - pełnia szczęścia Ale przychodzi taki moment, kiedy budzą cię wrzaskiem o 5 rano, ty masz za sobą trzy godziny snu, chcesz jeszcze pospać a się nie da bo one muszą się wykrzyczeć i zakomunikować innym żurawiom, że pole już zajęte
Magara 23:38, 13 lut 2022

Łucja
Magara ma wątek - znaczy wiosna wcześniej przyjdzie
Czytaj sobie, czytaj Cieszę się, że moje kociaki przypadły Ci do gustu, mam nadzieję, że nie tylko rozczuliły, ale i choć odrobinę poprawiły nastrój

Magara 23:52, 13 lut 2022

Znalazłam Łucja - specjalnie dla Ciebie:

Nie, że jakieś walentynki, ale tak po prostu
Agatorek 23:54, 13 lut 2022

Ale słodziaki ❤️
dzika_roza 11:17, 14 lut 2022

Magara napisał(a)
I dziś odebraliśmy pierwsze schneckenzauny, o których swego czasu była dyskusja u Ewy-Andy Mam nadzieję, że ślimaki już drżą ze strachu
Zamówiłam materiał na cztery skrzynie, póki co.

Tak to jakoś będzie wyglądać:

Jeszcze nie ma pomysłu jak to obrobić w narożnikach skrzyń, ale zakładam, że Ktoś Coś wymyśli

świetny pomysł, ja się tylko boję, że ktoś się o to porządnie skaleczy :/
ciekawa jestem, czy jakiś inny materiał dałby radę, poliwęglan może?