Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Judith 19:56, 16 lut 2022

Te od Dagi nie miały możliwości wyboru rozmiaru. W ofercie, z której korzystałam rozmiar określony był jako M/L, ale na stronie brytyjskiej nie doszukałam sie oznaczenia rozmiaru.
jolanka 20:01, 16 lut 2022

Jak je dostaniesz to napisz proszę na jaka łapkę będzie pasować?
TAR 20:18, 16 lut 2022

no wlasnie , bo ja zamierzam tez je zamowic do testowania a musze miec male, w za duzych zle by sie pracowalo
Johanka77 22:59, 16 lut 2022

Żurawie piękne!
Ciekawe, czy u mnie. nad jeziorem też wróciły. Tu jeszcze. nie słyszałam ich.

Kocięta słodkie. U mnie. takiej miłości nie ma.
Magara 22:59, 16 lut 2022

No dobra, przyznam się publicznie - zamówiłam wczoraj rękawice polecane przez TAR, jutro przyjdą Skusiło mnie to, że podobno można w nich pielić, jak będzie w praktyce - zobaczymy

Martka - ciekawa jestem Twoich doświadczeń i wrażeń, podziel się jak obie pary dostaniesz

Judith - super, że Ci się podobają i pasują

Jola, TAR - te TARciowe zamówiłam w rozmiarze S/M (wymierzyłam zgodnie z instrukcją obrazkową zamieszczoną przez sprzedającego. Zamawiałam na al, mam tam opcję darmowego zwrotu to w razie czego będę bez oporów wymieniać. Te B&B mam w dwóch wersjach - te, które pokazywałam na zdjęciu są M/L (wyboru nie było), te z wersji "królewskiej" chyba są opisywane jako rozmiar uniwersalny. Zaraz zrobię zdjęcie porównawcze i spróbuję wrzucić. Moim zdaniem "królewskie" ciut lepiej leżą, ale to może tylko sugestia
Magara 23:01, 16 lut 2022

Asia
Magara 23:32, 16 lut 2022

Zdjęcia porównawcze, po prawej wersja "królewska" po lewej "plebejska"

"Królewskie" nie dlatego, że Elżbieta używa Po prostu są z serii sygnowanej przez Królewskie Towarzystwo Ogrodnicze a ich jakość podobno jest potwierdzona licencją tegoż Towarzystwa

Wydają się być identyczne rozmiarowo, ale w tych "plebejskich" mam trochę (do ok. 5 mm) luzu w niektórych (co dziwne) placach. Jeszcze nie używałam bo mi żal (takie ładne, nowe, cioram stare ), ale wydaje mi się, że w pracach, które nimi wykonuję (grabienie, cięcie itp.) - nie będzie to wielką przeszkodą.

Jutro powinnam dostać te TARciowe - jak będziecie miały potrzebę to popełnię porównanie z pełnym zwymiarowaniem

EDIT: Jola - właśnie zerknęłam jeszcze na te TARciowe - S/M to najmniejszy dostępny rozmiar.
Magleska 08:19, 17 lut 2022

Magara odczuwam potrzebę na porównanie z Tarciowymi
nie wiem ,które sobie kupić
TAR 09:00, 17 lut 2022

to i ja poczekam na porownanie głownie rozmiarowe, bo lubie miec rekawice dopasowane bez zbytniego luzu. te dig it mi pasuja idealnie, nosze s/m . wiec zobaczymy ktore musze zamowic
Anda 09:06, 17 lut 2022

Śliczne rękawice. Poczekam na porównanie z Tarciowymi, bo do pielenia właśnie dobrych potrzebuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies