Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Margo2 14:46, 24 sty 2025

Też mam Acropilis, ale nie wygląda tak pieknie jak Twoja.

Tarciu, Acropolis ma pudrowy róż. Kolor jest niesamowity.
Cutie Pie jest super. Miałam już róż nie kupowac ale może się skusze
TAR 15:27, 24 sty 2025

Te Cutie to juz planowalam pod koniec lata ale nie byly dostepne. Teraz znalazlam z wysylka.
A Acropolis na zdjeciach wygladaja super, wlasnie przez niejednoznacznosc koloru. To moje poczatki z różami.
pestka56 19:56, 24 sty 2025

Straszne maleństwo ta różyczka. Podają, że 10 cm wysokości i 20-30 średnicy. Powiedziałabym, że raczej bardziej nadaje się do pojemników niż do gruntu. Albo trzeba jej wydzielić osobne stanowisko.
Ale kwitnie od czerwca do września, a liście są półzimozielone i te cechy są bardzo cenne.

Na jakiejś angielskiej stronie znalazłam
Cutie Pie ('ROP007'PBR) jest niska i zwarta, dorasta do 15 cm wysokości i 20-30 cm szerokości. Nie owocuje, więc nie trzeba jej przycinać. Ponadto nie ma kolców. Kwitnie bardzo bujnie latem różowymi i białymi kwiatami. Wytrzymuje do -25 ºC.

Także rhs.org.uk podaje wys. 15 cm.
Ale na zdjęciach widać sporą zmienność jeśli chodzi o różowy, od delikatnego po prawie magentowy.
TAR 20:32, 24 sty 2025

Taka miala byc.
Judith 23:41, 24 sty 2025

Magarko, no naprawdę piękny masz ogród! . A ta róża - no boska jest!
Magara 23:49, 24 sty 2025

Asia-Rojo - jest ładniutka Dla mnie najważniejsze, że zdrowo rośnie

Tarcia - na zdjęciach to wszystko wygląda inaczej, a na tych sklepowych to w ogóle Nawet na naszych zdjęciach wszystko wygląda lepiej (szczególnie w zimie ), chociaż ja akurat zdjęć wrzucanych na forum przez żadne filtry nie przepuszczam. Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o kolor to na ostatnim moim zdjęciu jest on najbardziej rzeczywisty
Odnośnie kolców - ma na pewno. Ale nie kojarzę z nią żadnych obrażeń ani własnych ani odzieżowych, więc może faktycznie ma mniej? Nie zwracałam na to uwagi, szczerze mówiąc. Jutro planuję zrobić obchód. Jak nie zapomnę cyknę fotę i Ci wyślę
Cutie Pie - faktycznie słodziak malutki

Bożena - na sosny wszelakie jestem obrażona więc nawet nie googluję tego co napisałaś Ale Palibina sobie kup - pachnie obłędnie

Gosia - wybrałam najładniejsze zdjęcia Acropolis Ale fakt faktem ładnie u mnie rośnie, oby tak dalej, tfu, tfu

Kasia-pestka - a Ty nie miałaś wątku przypadkiem zakładać zimową porą?

Judith - prawda to, i w odniesieniu do róży i w odniesieniu do ogrodu Szukając zdjęć róży dla TARci mocno się podbudowałam Teraz co prawda totalna demolka, ale chyba ogarniemy
Kordina 00:10, 25 sty 2025

Magara napisał(a)
...Bożena - na sosny wszelakie jestem obrażona więc nawet nie googluję tego co napisałaś Ale Palibina sobie kup - pachnie obłędnie ...

Magarku a jak długo kwitnie? Czy wymaga cięcia, czy sam sobie?
Magara 00:39, 25 sty 2025

Bożenko - kwitnie jak to bez, zdecydowanie za krótko Chociaż i tak chyba chwilę dłużej niż ten "normalny"
Ja dotąd nie cięłam - teraz byłam zmuszona bo połamany śniegiem
U mnie rośnie przy wejściu na taras - widzę, że mu dobrze, hula Pewnie o cięciu będę musiała pomyśleć bo wielkiego krzaczora w tym miejscu nie planowałam...
Kordina 10:32, 25 sty 2025

Dzięki Maga, w takim razie niech sobie czeka w koszyku na odpowiedni moment
TAR 13:29, 25 sty 2025

U mnie Palibiny kwitna dwukrotnie. Podobnie jak Miss Kim.

Magarku cieszy mnie ze moja prosba o fotki i pokazanie ich podbudowalo Cie. Masz przeciez bardzo ładny ogrod, zima kazdy wyglada nieszczegolnie, moj tez. Ale za chwile wiosna i wszystko sie odbuduje i zazieleni.