Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Wafel 11:44, 27 sty 2025

Ja czekam dalej na lipiec i sierpień, póki co tyle piękności pokazałaś i te rabatki z perspektywy fajnie pokazane
TAR 12:56, 27 sty 2025

No i prosze jak powiało optymizmem dla mnie tez maj i czerwiec ulubionymi miesiacami w roku. Ale jak do Ciebie zajade to zajumam ci jeszcze kilka śniedków, oprocz runianek

Co to za róża?

na zdjeciach widzialam tez ładnego klona japońskiego, co to?
Basieksp 13:37, 27 sty 2025

Pięknie jest Tak jakby ten ogród nie kończył się za tym płotkiem Świetnie zapożyczony krajobraz, ładnie się łączy z ogrodem
Kordina 14:51, 27 sty 2025

TAR napisał(a)
...Co to za róża?

A to nie będzie Ballerina? Moja bardzo podobna, tylko ciut jaśniejszy różyk
An_na 18:17, 27 sty 2025

Magarku
Pięknie u Ciebie♥️
Patrycja_KG_Lu 21:18, 27 sty 2025

Świetne zestawienie z każdym miesiącem. Czekam z niecierpliwością na drugą część.
Magara 23:38, 27 sty 2025

Dziewczyny - wielkie dzięki za wszystkie pochwały
Sama sobie wielką frajdę sprawiłam tymi porządkami zdjęciowymi
Pokazałam oczywiście tylko samo dobro

LIDKA
- ogród nie jest utrzymany w nienagannym stanie - zdjęcia kłamią W podsumowaniu brzydkich chwil jednak nie ujęłam bo i po co się frustrować tym co już minęło?
To, że każdego miesiąca coś kwitnie jest jednak faktycznie moim największym sukcesem. Udało się Kilka dobrych lat mi zajęło zrozumienie o co w tym chodzi w temacie komponowania roślin W tej przemienności, cięciu etc. : Jest nieźle - tak to oceniam

Justyna - to zacytowane przez Ciebie to gaura z szałwią trójbarwną Szałwia trójbarwna jednoroczna, ale mega słodycz

TARcia
- to róża lupo - fajna, u Sylwii Szmaragdowej ją wynalazłam Uwierzysz, że nawet teraz, w styczniu, próbuje kwitnąć??? Po przywaleniu śniegiem??? Terminatorka
Śniedków co roku jesienią dokupuję i dosadzam, jestem ich mega fanką, ale oczywiście chętnie się podzielę
Klonik, o którego pytasz to pewnie shirasawy aureum. Marnie rośnie, nic nie przybrał od kilku lat... Ale żyje...

Basia - o zapożyczony krajobraz drżę każdego dnia I każdym dniem się cieszę Geodeci tam zawitają, wcześniej czy później

Najbliższe dni mam zaplanowane w trybie siedzenie przed laptopem Zakładam, że wolnych chwilach/przerwach na kawę, uporządkuję resztę zdjęć z sezonu 2024

TAR 11:55, 28 sty 2025

Daga jak Shirasavum marnie rosnie to moze miejsce mu nie pasi. Swoje kupowalam malutkie, wielkosci dłoni - 3 liscie na mikro szczepieniu. W zeszłym roku aurea wypusciła metrowe baty. Jak bedzie podobnie i w tym sezonie to chyba musze mu miejscowke zmienic. Teraz jest na skarpce przy podcieniu

Z kolejnymi rozami porobuje jak z tymi mi wyjdzie. Ale zapisuje ku pamieci. Śliczna jest, lubie takie energetyczne kolorki. Duza rosnie?
Magara 23:07, 28 sty 2025

Ania - obstawiam, że Shirasawum miał do tej pory za mało wody. Tam są obok duże drzewa, krzewy, o bylinach nie wspomnę. Podlewanie było z "michałka".
W sezonie 2024 dostawał dodatkowe, indywidualne, w 2025 też o niego zadbam. Ewa-Anda (chyba?) pisała, że one mają tendencje do karłowacenia Przesadzenie go nie wchodzi w grę - nie mam ani odwagi ani pomysłu na nowe miejsce Klony mojej działki nie kochają, zaczynam się z tym godzić

A Lupo moja to gówniara Obstawiam, że zgodnie z opisem - do 60 wysokości i tyle samo szerokości
Magara 23:19, 28 sty 2025

U mnie dziś taka sytuacja, w samo południe, w słońcu:

21 stopni
Fakt, że termometr w słońcu, ale ten w cieniu pokazywał 13, a mamy, było nie było, styczeń

Miałam się nie ruszać od komputera, ale uznałam, że taka okazja się nie powtórzy
Przycięłam montany raureify - ostatni moment, i tak za dużo młodych zielonych mi się pod nożyce napatoczyło
Przycięłam turzyce muskegońskie - też ostatni moment, Jola-April miała rację
Przycięłam jabłonki. I graby na moich mikro żywopłocikach
Śliwy i grusze też, a co - były pod ręką