Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Polon 08:50, 21 cze 2025

Rabata szambowa - jeszcze nie powstała, a już ma nazwę . Panu szambelanowi to powiedz, że durny to był pomysł na szambo na środku działki, a nie drzewa

Piękne zestawienie, zgadzam się w 100% że jasny element świetnie tu pasuje.
Magara napisał(a)

Róż nie mam, więc rekomendacji takoż
Różanka jubileuszowa na bank będzie wspaniała
GingerO 15:19, 21 cze 2025

Jeśli chodzi o róże, to u mnie obok Lady of shalot rośnie Summer Song, bardzo pasują do siebie. A z róż które uwielbiam i też by pasowała jest jeszcze Jude de Obscure
olciamanolcia 21:08, 21 cze 2025

A ja mam dwie fajne róże Wedding Piano i Charming Piano ta pierwsza biało- kremowa druga jasny róż . Choinka zbytnio różana nie jestem to podobają mi się bardzo
Wedding jest wyższa a Charming dużo niższa - polecam
Mam drugi sezon - nie chorują nic ich ni żre
olciamanolcia 21:12, 21 cze 2025

Rabata szambowa rozwaliła system
U kogoś była rabatą trupia z różami w owym kolorze i daliami chyba u Asi
AgaBoso 22:25, 21 cze 2025

No i super, będzie pięknie wyglądać wśród pomidorów w szklarni i na talerzu.
Magara 23:44, 21 cze 2025

Lidka - ja mam cały czas problem z węchem, odzyskuję ale bardzo powoli, zakładam, że kiedyś odzyskam całkowicie stąd myśl, żeby jednak na tej nowej rabacie były i róże pachnące Candlelight na liście

Gosia-Polon - Szambelan akurat nic nie winien temu, że pierwsi właściciele działki zgodzili się na szambo w tak durnym miejscu. Zresztą byli pewni, że mają eko-oczyszczalnię... My, kupując działkę, totalnie temat zignorowaliśmy - wiedzieliśmy teoretycznie co to szambo, również teoretycznie wiedzieliśmy co to eko-oczyszczalnia, ale o eksploatacji nie mieliśmy pojęcia, miastowe ludki byliśmy

Ola - fajnie, że zaglądasz
Obejrzałam Summer Song - piękna, ale chyba do tego koloru jeszcze nie dojrzałam Pokaż zdjęcia tego zestawienia z LoS - poproszę
Jude - na liście, ale ze znakiem zapytania - chyba ona duża rośnie???

Olcia-Justyśka - dzięki
Wedding Piano przypomina mi Lemon Rokkoko, którą mam Charming Piano - Pomponellę, tylko bardziej pastelowa Pachną one wg Ciebie? Bo z opisów szkółek to nie bardzo mają plusy za zapach
Magara 23:50, 21 cze 2025

Justyśka - "trupia" rabata to na bank u Asi Rojo Mam irysy, które mi zawsze o tej nazwie przypominają

Aga-Bosa - wyglądać to raczej nie będzie bo nasze ulubione letnie danie to makaron z pesto i pomidorami Bazylia będzie na bieżąco konsumowana
tulucy 00:45, 22 cze 2025

Bernstein i Goldelse. Obie pachnące. Obie super. Nie za wysokie.
GingerO 07:20, 22 cze 2025

Na tym zdjęciu po lewej pomarańczowe cudo to Los, po prawej lekko opadające to JdO, a za nim po prawej ceglaste to Sommer Song. Chciałam pokazać kolory. Daga to 1 zdjęcie jakie tu wrzucam..
GingerO 07:24, 22 cze 2025

JdObscure rzeczywiście duża rośnie, teraz doczytałam że szukasz niższych. Za to zapach ma tak powalający, że ją akurat poczujesz. Sommer Song z kolei nie ma tego wigoru, zwiesza główki zawsze, za to pięknie pachnie i kolor mega. Z niższych roz mam Country Person, rośnie w donicy, jest cudowna, ma kilka rodzajów delikatnej żółci.