Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

GingerO 07:32, 22 cze 2025

A tak wyglądało u mnie, gdy kwitly piwonie, krzewuszka i pęcherznica.
GingerO 07:35, 22 cze 2025

Mi akurat podoba się kolorowy misz masz. Zawsze byłam pełna podziwu dla osób z forum którym coś zgrzytalo kolorystycznie, że mają taki estetyzm. Nie przeszkadzają mi roze kolorowe obok siebie. Choć mam w jednym miejscu celowo posadzone obok siebie Novalis i Queen of sweden, dla podbicia ich kolorków i wyszło pięknie.
TAR 12:09, 22 cze 2025

Dostalam od Ursy u Sylwi na watku. Przepiekne stonowane polaczenie retro. Dla mnie bomba. Roza Summer song ekstra, podoba mi sie. Mocno energetyczna.

LIDKA 12:16, 22 cze 2025

GingerO napisał(a)
A tak wyglądało u mnie, gdy kwitly piwonie, krzewuszka i pęcherznica.

Ola dlaczego ukrywasz takie widoki?
Wątku sie domagam stanowczo!!!
bo widze żeś różana dziewczyna
GingerO 22:12, 22 cze 2025

LIDKA napisał(a)

Ola dlaczego ukrywasz takie widoki?
Wątku sie domagam stanowczo!!!
bo widze żeś różana dziewczyna

Hej! Jestem różana, mam ich 20, są piękne, dumne i olsniewajace. W tym roku posadziłam Gizelke która mnie zachwyciła, jest jeszcze malutka. Wątku nie mogę mieć.. Za dużo pracuje, w związku z tym nie mam kiedy pracować w ogrodzie. Naprawdę. Robię tylko najważniejsze rzeczy, chwastów jest całe mnóstwo. Gdybym miała czas na ogród, założyłabym wątek. Zaglądam tu, bardzo lubię. Ale wiem że nie dopieszcze tego naszego (dużego) ogrodu jakbym chciała. Był taki czas, że tyralam w nim jak głupia, zaniedbałam wszystko inne, przez co mieliśmy kryzys z mężem. Doszłam do wniosku, że ważniejszy jest dla mnie związek. Ile mogę to robię, choć dużo za mało. Mam miejsca gdzie nornice i karczownik zrobił ogromne szkody, nie mam czasu nawet tego przekopać. Staram się dbać o te rośliny które już są. Juz szlaban mam wewnętrzny na zakupy. Chciałabym zrobić rabatę, aż się prosi w jednym miejscu, ale to za rok, dwa, jeśli się uda. Ależ się rozpisałam. Może kiedyś uda mi się otworzyć wątek i ukrywać wszystkie te okropne miejsca, kto wie.. Dziękuję za odzew Lidka, to bardzo miłe.
LIDKA 23:12, 22 cze 2025

Ola to choc pokaż co nieco od czasu do czasu. Możesz u mnie na wątku.
tulucy 23:12, 22 cze 2025

Daga. Jeszcze mi się pomyślało o malutkich, musiałam przegląd starego w myślach zrobić, Chippendale Gold, Amber Queen i Dolce vita.
I kontrastowo trochę, ale jak tak lubię, tak miałam w starym zestawiane też, Ebb Tide, Minerva, Heidi Klum i jeszcze Old Port. Wszystkie mocno pachnące. Żadnej bym nie wywaliła z ogrodu i pewnie odkupię, o ile nie przekopałam
Magara 23:27, 22 cze 2025

Lucy - w opisach obie pachnące umiarkowanie, ale bardziej Tobie wierzę
I dzięki za nowe propozycje Dolce vita mam na liście - sama znalazłam Resztę zaraz obejrzę
Tak myślę, że ta LoS ma być różą wiodącą, ale niekoniecznie cała rabata ma być "herbaciana". Mus szukać innych kolorów dla przełamania

Ola - wielkie dzięki za fotki Wrzucaj ile chcesz Mój wątek wszystko pomieści Twój brak wątku rozumiem w pełni, ale faktycznie czasem byś mogła grzędę fotkami zasilić

Tarcia - faktycznie super kompozycja Ale chyba moja rabata jubileuszowa nie retro, a jarmarczna bardziej będzie

Magara 23:34, 22 cze 2025

W podziękowaniu za Wasze zaangażowanie w rabatę jubileuszową - kilka kwiatków zostawiam
Pogoda piękna, letnia, trzeba było uwiecznić

Na początek - jarzmianki
Magara 23:35, 22 cze 2025

I inne kwiatki: