Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

pestka56 13:36, 24 cze 2025

Magara napisał(a)
Kasia-pestka - cień staje się coraz bardziej pożądany Zajrzałam do linka. No nie wiem co powiedzieć. Szkoda, że nie pokazujesz swojego ogrodu tu na forum. Wielka szkoda

Jeśli chodzi o róże, jeśli któreś ci się spodobały, napiszę co o nich wiem.

Co do mojego wątku na Ogrodowisku. Noszę się z tym zamiarem i kilka razy obiecywałam. Ale wcale nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Zdjęcia robię tak, żeby nie pokazywać tego co akurat zabałaganione. Myślę, że nie mam za wiele do zaoferowania.
Mój ogród nie jest specjalnie zadbanym ogrodem. Nawet kanciki są rzadkością Nie jestem bardzo zdyscyplinowaną ogrodniczką, a poza tym 2 tys. m2 do ogarnięcia samopas, bo mój eM jest pomocny tylko w sytuacjach ewidentnie przekraczających moje siły.
olciamanolcia 16:05, 24 cze 2025

Byłam po kwiatki - to kłosowce - kupiłam trzy
Magara 23:26, 24 cze 2025

Basia - ja rogownicę też mam od sąsiadki Ona wcześniej ją dostała ode mnie bo wywalałam ze skalniaka Szybko się rozrasta, u mnie nawet w cieniu kwitnie, mniej obficie, ale jednak

Marta - rogownica jest ok Tylko wymaga odrobinę pilnowania Na fotach to nie dom, to domek, mały, drewniany, z założenia letniskowy - ale dobrze nam tutaj Co do narzekania - nie pamiętam kiedy ostatnio narzekałam Teraz bym chętnie na pogodę jednak ponarzekała - u nas temperatury nocne w granicach 8-10 stopni, trochę mało fajnie

Justyśka - byłam, widziałam, niech zdrowo rosną, tfu tfu

Basia/Lucy - miałam jakąś gęsiówkę, taką, która wiosną kwitła na biało, bardzo ładna była Ale zmarniała przez byliny, które w maju jej zabierały całe słońce, nie przetrwała

Kasia-PrawieBory - nie szaleństwo, ale życie
Gdybym miała oczyszczalnię to pewnie bym miała rabatę szambową A tak wizyta Szambelana, średnio co 6 tygodni, powstanie rabaty wyklucza

Kasia-pestka - hehe, wszystkie mi się Twoje róże podobają Muszę się za temat w jakiś deszczowy zimny dzień zabrać i coś postanowić
Odnośnie wątku - to chyba nie chodzi o to, żeby tylko pokazywać to co idealne Instagrama nie mam, ale mam wrażenie, że tu jest właśnie ta różnica - na insta tylko idealne foty się nadają - na tut. forum real też jest mile widziany - i jest dla tego reala zrozumienie. I nie są ważne łapki w dół czy w górę, czy jak to tam się nazywa Każdy ogród osoby, dla której jest on pasją, jest wart pokazania - takie moje zdanie