Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 22:58, 08 maj 2026

Tulipany dziękują zbiorowo
Bardzo mnie cieszą bo tulipany uwielbiam. Niestety setki cebul sadzonych przez ostatnie lata (co najmniej siedem) poszły w diabły. Nawet z tych sadzonych jesienią 2024 pokazują się pojedyncze kwiaty, czasem same liście, a najczęściej NIC.
To co teraz kwitnie to jesienne sadzenie. Po raz pierwszy - zero pomyłek Bardzo jestem ciekawa co z nich wyjdzie w przyszłym roku

Kolejne z sezonu 2025 się zbierają do kwitnienia

Magara 23:15, 08 maj 2026

Juzia różowe to pink star i rosy diamond

Judith, Lidka tablet wziął się stąd, że telefon z miesiąca na miesiąc ma coraz mniejsze i coraz bardziej zamazane treści - ot, taka ciekawostka tablet nowy to takich trudności nie ma
No i zaczęło mnie denerwować, że na stole praktycznie non stop stoją dwa laptopy. A stoją bo każdy musi swoje lekcje nauki języka odrobić Ja już włoski na tablecie ogarniam, Małżonek jeszcze ze swoim angielskim duma. Ale jeden laptop ze stołu już zniknął
P.s. wkurza mnie narzucanie słów i emotikony, które niby są dostępne ale nie działają, zapewne muszę pogrzebać w ustawieniach.
Magara 23:49, 08 maj 2026

Ćwiczę kopiowanie zdjęć z dysku chyba już kumam o co chodzi.
Widoczek zostawiam bo ładny.
W prognozach znowu minusy, więc pewnie z owoców nic nie będzie. Ale kwitnienie - na bogato

Juzia 02:59, 09 maj 2026

Magara napisał(a)

Ależ mi się podoba ta fota!
LIDKA 07:38, 09 maj 2026

Zdjęcie ze szklarnia cudne. Za rzadko i za mało fot z ogrodu. Przejdź się z tym tabletem i obfoc ogród bo mój robi lepsze foty od poprzedniego tel.

Tulipany masz cudne. Żałuję że nie zamówiłam jesienią od Holendra bo teraz jestem rozczarowana.
MartaCho 20:24, 09 maj 2026

Piękne zdjęcie. W przyszłym tygodniu zimni ogrodnicy- zobaczymy, czy i jak bardzo tym razem narozrabiają…
Fajnie, że nowy sprzęt się sprawdza! Aparat koniecznie często musi być wypróbowywany!
Polon 20:52, 09 maj 2026

Czyli zakup tulipanów zakończony sukcesem
Dobrze wiedzieć, że da się kupić bez pomyłek. Ciekawe jak się sprawdzą za rok.

Szklarnia - no urodziwa bez wątpienia, jak biżuteria ogrodowa. Tło też piękne i bardzo urodę szklarni podkreśla
Magara 23:25, 09 maj 2026

Dziewczyny - i ja ten widok lubię Nie ma nic bardziej optymistycznego niż kwitnące drzewa owocowe Dziś z sąsiadką oglądałyśmy te nasze cuda, niektóre owoce już zawiązane. A prognozy nocne lipne...

Z tabletem to raczej nie będę biegać zdjęć robić, mało poręczny się wydaje, ale kto wie???

Gosia - sukces tulipanowy ogłoszę jak za rok też będą z tych cebul kwiaty Jak nie będzie to się tulipanowo poddaję.

Lidka - przypomnę Ci o promocjach późną jesienią
sylwia_slomc... 23:29, 09 maj 2026

Magara napisał(a)
Ćwiczę kopiowanie zdjęć z dysku chyba już kumam o co chodzi.
Widoczek zostawiam bo ładny.
W prognozach znowu minusy, więc pewnie z owoców nic nie będzie. Ale kwitnienie - na bogato

Ciekawy pomysł z tym regałem foliowym w szklarni Fajne kwitnące tło
mirkaka 06:09, 10 maj 2026

Śliczny widoczek ze szklarnią, szkoda że rzadko nam ją pokazujesz, a co masz tam już posadzone?
Kiedy pomidorki wysadzasz? mnie kusi żeby dziś posadzić, patrząc na prognozy chyba u nas ogrodnicy już byli? Wstawiłabym dla ochrony kaloryfer olejowy, tak jak miałam w zeszłym roku.
Jak Ci rośnie winorośl w szklarni? Nie choruje? a pomidorki zeszłego roku miałaś zdrowe?

Czy myjesz ją co roku? jak zachowują się te szyby z poliwęglanu?
Czy masz tam słońce cały dzień? Sorki za tyle pytań
Tulipanki masz piękne, te pełne pewnie nowe cebule bo bardzo ładnie kwitną, u mnie pełne mimo wykopywania, zasilania z roku na rok słabsze, w tym już żadna cebula nie zakwitła