Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

LIDKA 21:57, 26 kwi 2026

Magara podzielisz się namiarami na olx na pana z tawulkami? Może jakieś kaliny ma?

Szukasz na www czy aplikacja?
mrokasia 22:20, 26 kwi 2026

Oooo, te snipki są boskie!!! W ogóle zaczynam się przekonywać do narcyzów.
Polon 22:24, 26 kwi 2026

Snipy cudaczne , wyjątkowe

Czekam, co tam jeszcze Ci z ziemi wylezie
Margo2 23:02, 26 kwi 2026

U mnie te duże narcyzy nie chcą rosnąć. Sadziłam już kilka razy. U sąsiadki rosną rewelacyjnie, ale ona nawiozła sobie dużo ziemi buraczanej na początku. ja głupia nie.
Za to te maluszki chyba daja radę.
I jak raz juz wylezą to będą wychodziły co roku.
Przynajmniej tak jest u mnie, więc życzę tego i Tobie
Magara 23:28, 26 kwi 2026

Marta, Basia - przez ostatnie kilka lat posadziłam setki narcyzów - no i ich nie mam Fakt, nie nawoziłam, ale to chyba nie tylko w tym problem. Coś jest nie tak, może z glebą, może z cebulami. Wychodzą pojedyncze liście, nie kwitną. Kwitnie jedynie to co sadzone jesienią. Zobaczymy jak te "obce" się za rok zachowają

Lidka - testuję te holenderskie Zobaczymy co w tym roku będzie z pomyłkami i co za rok z tych cebul wyjdzie Jak się trafi na promocję i darmową wysyłkę do PL to świnka-skarbonka ogrodowa nawet mocno nie kwiczy Ja natomiast kwiczałam ostatnie lata na pomyłki biedronkowe

Marcin - ale jak to zgniły??? I co to znaczy, że "stały pod folią"???

Haniu - uśmiałam się Jubileuszowa albo spowoduje opad szczęk albo ból zębów - tak czy siak będzie stomatologicznie
Film pamiętam. Chyba był też kolejny "Mikrokosmos" - mus poszukać
Swoim cebulowym zawsze wycinam pędy kwiatowe - ale te setki cebul poszły w niebyt

Zuza, Sylwia, Kasia, Gosia - i mnie te "snipe" zachwycają, fajne malutkie trąbki

Lidka - jasne, że się podzielę Mam aplikację, to spróbuję Ci wysłać jutro (teraz pewnie już śpisz) przez w/a, ok? Jak zapomnę to się koniecznie przypomnij.

Gosia - ja już nie mam pomysłu co myśleć o cebulowych u mnie Sadzę a nie mam

Magara 23:43, 26 kwi 2026

Wiało u nas cały weekend. Jak mocno? Mocno.
Tak mocno, że zwiało gniazdo srok. Widziałam, że się budują. Nie byłam szczęśliwa z tego powodu, bo to drapieżniki jednak, a u nas sporo drobnego ptactwa gniazduje. Gniazdo było mocno przemyślane, w koronie sosny otoczonej innymi koronami sosny. Budowa - konkret. Pełno gałęzi, wypełnienie gliną. Ciężkie - chyba z 10 kg Kaszubskie wiatry srokom nawet szkód potrafią narobić
Dobrą godzinę zbierałam patyki i bryły gliny z rabaty. Rozchodnikom chealsy chop zrobiło przed terminem
Magara 23:50, 26 kwi 2026

Zostawiam sobie na pamiątkę pierwszy pąk mojej Gienki

Małżonek dziś kolejny raz zapierdzielał z butlą przez 3 godziny i robił oprysk algami. Mają być minusy. Zobaczymy
tulucy 03:07, 27 kwi 2026

Oj wiało. Wyczytałam w wiadomościach, że gdzieś prawie po sąsiedzku stodołę położył twn wicher . Mnie tylko rozwiewał ścinki i suchelce z worów z zielonym.
Marcin89 07:02, 27 kwi 2026

Magara napisał(a)

Marcin - ale jak to zgniły??? I co to znaczy, że "stały pod folią"???
No jak odkopałem to już nie było co zbierać. Stały w foliaku przez zimę. Jak widziałem, że sucho to podlewałem lub nasypałem śniegu. Na przedwiośnie wyciągnąłem na zewnątrz i długo kiełków nie było. Cebulki zgniły. Albo zmarzły i potem zgniły (jak niektóre kłącza dalii).
April 07:46, 27 kwi 2026

Bardzo ładne twoje cebulowe zdobycze
Wiatr ci pomógł pozbyć się srok, czy to tylko chwilowe trudności. Ciekawe czy odbudują gniazdo tutaj czy poszukają innej miejscówki.
U mnie też armagedon dział się całą niedzielę. Nawet jak po śnieżycy wyszło słońce, to wyjść z domu się nie dało bo po pierwsze za zimno, po drugie strach że jakiś konar na głowę zleci. Dziś będę po pracy oceniać szkody.